OPRÅB til vores landspolitikere om at se på erhvervsskolernes bestyrelsessammensætning - i forbindelse med Anne Birgitte Aggers fyring fra Hotel og Restaurantskolen i KBH

Kommentarer

#1

Jeg i mange sammenhænge har beundret den store forandring, som Hotel- og Restaurantskolen i København har undergået under ledelse af Anne Birgitte Agger

Trine krebs (Kirke Hyllinge, 2024-03-12)

#2

Fordi vi har brug for en stærk og modig leder der kan sikre at vi får bæredygtige mad professionelle til fremtiden. Anne-Birgitte Agger er igang med at skabe et kraftcenter som vi restauranter og madaktører vil kunne trække helt nødvendige ressource ud af, så vi også kan bidrage til den helt nødvendige omstilling af vores fødevareforbrug og landskab.

Louise Køster (Vejby, 2024-03-12)

#4

Fordi det er den dårligste beslutning begået i meget lang tid i branchen.

Kamilla Seidler (København, 2024-03-12)

#5

At det ikke er i orden at fagforeninger har den totale magt over statsfinansierede erhvervsskoler, når de ikke repræsenterer branchen

Line Rise Nielsen (København , 2024-03-12)

#6

Som nyansat underviser har Gigger været en stor inspirations kilde. Skolens visioner og omfavnende tilgang til nye madsystemer har gjort skolen til en attraktiv arbejdsplads. København er en gastronomisk smeltedigel som resten af verden kigger mod. Det bør HRS afspejle. Vores Branche er midt i en brydnings tid hvor nye dagsordner, som arbejdsmiljø og omstilling, vinder frem. Gigger har været dygtig til at forstå, vigtigheden af den ballast og robusthed uddannelsen kan give med på disse områder.
Gennem praksisnær og gennemskuelig formidling

Tina Chemutai Rolle (København , 2024-03-12)

#9

Jeg skriver under fordi Gigger har formået at rykke!

Mogens Jensen (Jyderup, 2024-03-12)

#19

Det arbejde Gigger gennem mange år har tilført branchen må ikke forsvinde, og under ingen omstændigheder underkendes.

Helena Drewes (Valby, 2024-03-12)

#22

Jeg ved hvilken forandring Anne-Birgitte Agger har skabt på HRS. Har selv besøgt stedet og set den positive forandring hun har stået i spidsen for. Hun har om nogen banket støvet af det gamle HRS og fået dem ind i mere grønne og nytænkende dagsordener.

Martin Horn (Faaborg, 2024-03-12)

#27

Jeg er så chokeret over at Anne-Birgitte Agger, direktør for Hotel Og Restaurantskolen, er blevet fyret.

Jeg mødte Anne-Birgitte for første gang sidste år. Efter mit møde med hende og en gennemgang af, hvad hun har gjort for Hotel- og Restaurantskolen og for kokkeuddannelsen, fik jeg lyst til at tage kokkeuddannelsen igen!

Den kamp hun har kæmpet har gjort, at vi alle i branchen kunne se hen imod en lysere fremtid med en kvalitetssikring af serviceniveauet og en sundere og mere grøn restaurantionsbranche i Danmark. Og ikke mindst en sundere og mere inkluderende arbejdskultur.

Hun kæmpede ikke blot for maden på tallerkenen, men også for de mennesker, der laver maden, de mennesker der dyrker råvarerne, de dyr, der bliver slagtet og for vores natur. Hun er en leder med tårnhøje ambitioner og en vilje, der er lavet af stål.

Alle i og udenfor skolen har kunnet se hvordan de kedelige og grå lokaler blomstrede under hendes styring. Man kunne som kok ikke være andet end forelsket i sådan et menneske! Da jeg så de nye tiltag ude på skolen - de nye haveområder med afgrøder, de nye lækre arbejdsfaciliteter, så ville jeg ønske det var i dag, jeg gik på kokkeskolen.

Nu hun fyret. Og så oveni et sygdomsforløb. Hun skal ikke længere lede den skole som jeg specielt i den seneste håndfuld år har været stolt af at sige, jeg er uddannet fra.

Denne fyring er ikke et tab for alene kokkeskolen. Som jeg ser det er det et kæmpe tab for hele den danske gastronomiske scene og den udvikling som Anne-Birgitte har været været med til at skubbe i gang.

Umut Sakarya (København , 2024-03-12)

#28

Det er uanstændigt at afskedige sygemeldte

Birgit Petersson (1875 Frederiksberg, 2024-03-12)

#34

Jeg er netop er udtrådt af bestyrelsen på HRS på baggrund af fyringen af direktør Anne-Birgitte Agger på Hotel- og Restaurantskolen.Jeg er i chok over afskedigelsen, og mener den var uetisk på grund af Anne-Birgitte Aggers hjertesygdom og den risiko, det medførte. Bestyrelsen kendte til alvoren i diagnosen og den kommende operation. Situationen omkring skolen var under kontrol, og der var ingen grund til at skynde sig med afskedigelsen.

Anne-Birgitte Agger har siden 2018 taget nogle kampe for at gøre op med nogle af de mere klassiske måder at tænke kokkefaget og erhvervsuddannelser på, og det har i nogle tilfælde kollideret med andres opfattelser. Det er en samlet bestyrelse, der hele vejen bakkede op om den strategi, der var lagt. Oveni har direktøren skabt nogle fantastiske resultater med stigende elevtal, stigende elev- og virksomhedstilfredshed, og en medarbejdertilfredshed, som er højere end andre erhvervsskoler.

Marianne Lange (Hvidovre , 2024-03-12)

#36

Jeg skriver under fordi Anne-Birgitte Agger investerer sine kræfter i den danske madkulturs fremtid. Det har vi alle brug for og det nyder vi alle godt af! Kan ikke undværes!!

Claus Christensen (Roskilde, 2024-03-12)

#38

Dette er ikke ok.

Kenneth Højgaard (København, 2024-03-12)

#39

Anne-Birgitte Agger kæmpede bla. for høj råvarekvalitet og økologi, en sundere restaurantionsbranche i Danmark, grøn gastronomi og flere kvinder i branchen.

Otto Rantala-Jørgensen (København Ø, 2024-03-12)

#45

Der er brug for visioner og lederskab som Giggers til at udvikle uddannelsen af fremtidens gastronomer - min søn er en af dem.

Stine friis Kjærgaard (København, 2024-03-12)

#51

Gigger har gjort en kæmpe, og meget tiltrængt, indsats på erhvervsskolen.

Kristina Kristensen (Århus, 2024-03-12)

#52

At hele sagen virker utroligt dårligt håndteret fra bestyrelsens side, og den inkompetence kan skolen, eleverne, medarbejdere og branche ikke være tjent med. Der er brug for at bestyrelsessammensætningen bliver objektivt vurderet af eksterne.

Amalie Ørsted (København , 2024-03-12)

#58

En tåbelig og ubegrundet fyring.
Desuden bør eud på alle måder gentænkes

Julie Kruse (Kbh, 2024-03-12)

#59

Fordi en god og nødvendig forandring er godt igang…

Mette W. Iermiin (Aarhus, 2024-03-12)

#65

Anne-Birgitte Agger er en dygtig og professionel leder, hun er visionær med hensyn til grøn omstilling og bæredygtighed, kompetent og modig, hendes slags kan vi godt bruge nogle flere af.

Katrin Hammer (København, 2024-03-12)

#66

Fyringen af Anne-Birgitte Agger er skandaløs

Jo Helvad (København V, 2024-03-12)

#68

Anne-Birgitte Aggers visioner om et nyt uddannelsesmiljø for madhåndværkere skal ikke slås tilbage til en forældet skole, der ikke giver flere unge lyst til at være del af en vigtig branche. Hendes arbejde for en bedre tone, arbejdsforhold der skal fastholde flere håndværkere og prof. servicepersonale … ikke mindst kvinder er så vigtigt ,at det ikke må stoppes. Og hvilke fagskoler har lige formået det andre end hende?
Arbejdet for mad med masser af smag, grøntsager, bælgfrugter og sæson i tråd med alle de klimamål, vi i samfundet taler om at skulle nå og værtskab/nærhed er vigtige for et stærkt samfund og derfor også unges uddannelse. En skole med have, bier, fermenteringsværksteder osv. Det arbejder Anne-Birgitte (Gigger) for og har samlet et godt team som skal løfte denne kæmpe opgave og ikke slås tilbage.

Katrine Klinken (København K, 2024-03-12)

#69

Erhvervsskolerne trænger til et løft og modernisering og det får man ikke ved at fyre dem, der arbejder imod at hænge fast i forældede opfattelser af faglighed

Lars Juul (København, 2024-03-12)

#71

Fordi Hotel- og Restaurantskolen under Aggers ledelse er blevet en rollemodel for udvikling af en tidssvarende erhvervsuddannelse, der tilbyder eleverne faglighed, fællesskab og fremtid.

Suna Christensen (Roskilde, 2024-03-12)

#78

Endelig kom der en forandring i kokke- og madbranchen. En forandring som peger den rigtige retning ifht at tage ikke bare klodens udfordringer m grøn omstilling alvorligt, men også arbejdsforhold, samarbejde, en god tone, sund fornuft og i det hele taget en kærlig væren i verden.
Og så bliver hun sagt op!!! Det er komplet uforståeligt. Det må være en fejl. Det er en ommer!!!

Eva Skov (4174 Jystrup, 2024-03-12)

#90

Der er brug for en omlægning af hele vores fødevarersystem og den er Gigger en vigtig del af.

Sten Dissing (Tranum, 2024-03-13)

#91

Anne Birgitte Agger formår det få kan: at skabe reelle forandringer i en tung branche. Ud over at det er fuldstændigt utilstedeligt med den måde fyringen foregik på, så er det også uambitiøst at fyre hende, midt i den forandringsproces der kun lige er fået i gang. Udvikling er svær - men derfor skal man gøre det alligevel.

Eline Lange (Hvalsø, 2024-03-13)

#95

Man smider ikke guld på gaden!

Anne Bech (København , 2024-03-13)

#96

Unge mennesker, elever og studerende skal mødes af undervisere, der kigger ind i en fremtid, der holder! En nær fremtid som de har lyst til at være en skabende del af. Det kræver visionære skoler, højskoler og universiteter, OG ledere der tør! Det kan siges kort. Det kan Gigger!

Tina Unger (Roskilde, 2024-03-13)

#100

Det er Brug for en god restaurantskole

Gert Lind (København, 2024-03-13)

#102

Jeg skriver under, fordi jeg dels har fulgt den ellers gode udvikling på Hotel- og Restaurantskolen og dels har fulgt den skæve og helt utilstrækkelige undervisning på gartneruddannelsen, som begrundes i erhvervets gammeldags og samfundsdøve interesser.

Louise Windfeldt (København, 2024-03-13)

#103

Jeg finder Gigger den mest kompetente person til jobbet - er selv kok og oplevede en gammeldags og forstokket skole da jeg gik på den.

Cathrine jerrik (2900 hellerup, 2024-03-13)

#109

Gigger har lagt hele sin sjæl i at forandre skolen til en tidssvarende og relevant uddannelse, og er blevet fyret før arbejdet er færdigt. Det giver ingen mening.

Rie Boberg (København, 2024-03-13)

#112

Anne Birgitte Agger er et fyrtårn, der har ført kokkeskolen og kokkeuddannelsen frem til nutiden.

Mikkel Friis-Holm (Herslev, 2024-03-13)

#115

Fordi vi har brug for visionære modige ledere.

christine bille nielsen (København V, 2024-03-13)

#121

Jeg synes ikke det er ok at man fyrer en med den begrundelse, at man har været rigtigt glade for samarbejdet, og når der så bliver spurgt indtil hvorfor, så er svaret at man ikke udtaler sig om personalesager. Jeg bryder mig heller ikke om, at man fyrer under sygdom.

Gert Jørgensen (København, 2024-03-13)

#127

Det politiske system har råbt på, at vore unge mennesker vælger de praktiske uddannelser. Det har Gigger vist vejen til og at de gør det. HRS emmer nu af lyst, innovation og MADGLÆDE! - det må ikke fortabes!

Hardy Jensen (Aalborg, 2024-03-13)

#134

At det er helt vanvittigt at fyre en så kompetent leder, og på et vanvittigt grundlag

Casper Petersen (Græsted , 2024-03-13)

#141

Fordi Ann-Birgitte Agger stod/står for en vigtig forandring: mere plantebaseret og mere økologi. Og så mangler ordentligheden i denne sag.

Joy Vasiljev (Hellerup, 2024-03-13)

#142

At fyre en øverste leder pr. Mail mens denne er indlagt på sygehuset, tilmed dagen gør en stor operation, det er simpelthen den mest uetiske afskedigelse jeg nogen dinde har hørt om.

Lars Sloth (Roskilde, 2024-03-13)

#155

Jeg tror ikke jeg kunne være startet på skolen sidste år, hvis ikke det var for den modernisering skolen har undergået med under Giggers ledelse og visioner. En udvikling der stadig er i gang, og som Gigger nu ikke får lov at stå i spidsen for. Med et fokus på at få skolen i en mere bæredygtig retning med etablering af skolehave, madhåndværk over pulvermad, kvalitetsråvarer og trivsel for skolens elever. Det virker urimeligt og fuldkommen skørt.

Flora Veronica Willumsgaard (København V, 2024-03-13)

#156

Kokkene er en del af løsningen i at omstille dansk landbrug. De har fagligheden at kunne se koblingen mellem det de serverer og det landbrug og landskab vi har. Dette potentiale har jeg med glæde set at HRS har blevet bedre og bedre til at realisere, under Giggers ledelse. Fyringen er fuldstændig uacceptabel fra et etisk perspektiv, men fra mit synspunkt også fra et fagligt.
Jeg håber på en fyring af bestyrelsen, og en genansættelse af Gigger!

Fredrik Sahlin (Lejre, 2024-03-13)

#159

Har samarbejdet med Gigger i Kbh Madhus i 10 år og har både før og siden fulgt Giggers arbejde for et bæredygtigt dansk madunivers. Hendes visionære arbejde med klimavenlige og bæredygtige tallerkner på bordet har været fremtrædende længe inden de ord blev common sense. Altså for de fleste undtagen bestyrelsen for dem der uddanner fremtidens kokke og tallerkner. Gigger er en stærk kvinde med meningers mod og vedholdenhed - derfor får hun altid rykket ved de ting hun arbejder med og for.
En skandale for madDanmark at afskedige et fyrtårn midt i en succes - har bestyrelsen da ikke kigget i menuerne på alle de gode restauranter der tiltrækker madglade gæster?!
Få bøffen ud af gabet - den fyring var så flabet

Maibritt Iversen (Kbh, 2024-03-13)

#160

Afskedigelsen af Anne-Birgitte Agger er et udtryk for total mangel på forståelse for den generation af elever, skolen skal uddanne.

Tora Bjarnason (København, 2024-03-13)

#165

Igen mennesker fortjener en fyrring i et Sygdomsforløb, der kan forværre deres situation.
Denne fyringer overtræder alle regler og love om fyrringsgrundlag under sygdom. Det er en skændsel for branchen og for skolen, at man kan tillade sådan en fyrring, af en person med så meget omsorg, kompetence og visioner for faget og branchen.

Emilio Valentin Andersen Mørck (København Nv, 2024-03-13)

#171

Erhvervsskolerne skal gentænkes, og vi skal hylde - ikke fyre - dem, der går forrest inden for alle brancher.

Sarah Hellebek (Humlebæk, 2024-03-13)

#172

Fordi Gigger har vist sig at være en af de få, der rent faktisk kunne få tingene sat i udvikling til det bedre.

Gustav Worm Leth (København SV, 2024-03-13)

#179

Fyringen er absurd og ubegrundet og imod Hotel og Restaurant skolens og restaurationsbranchen interesse.
Og desuden uetisk dagen før en livstruende hjerteoperation, af en bestyrelse som paradoksalt nok, for flere medlemmers vedkommende, er udpeget af en fagforening.

Rasmus Bredahl (2200, 2024-03-13)

#187

Helt urimelig fyring af Anne Birgitte Agger

Ulla Schou (Dragø, 2024-03-13)

#192

Verden har brug for en kæmpe forandring i måden vi spiser og tænker fødevarer på. Til en sådan forandring har vi brug for stærke, dygtige og visionære ledere, der på uselvisk vis går foran og viser vejen - en sådan person er Gigger. Totalt selvmål at fyre en person der på kort tid har udrettet så meget.

Rikke Grønning (Århus, 2024-03-13)

#198

Anne-Birgitte er en visionær og dygtig leder. Det er en skandale, at en tilsvarende uvisionær bestyreles nu har fyret hende på trods af resultater og hendes evne til at bringe branchen ind i fremtiden.

Kasper Rasmussen (København S, 2024-03-13)

#199

Man ikke fyrer populære ledere dagen før en stor operation og uden at informere personalet

Ralph Burns (Frederiksberg, 2024-03-13)Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...