KEEP THE DANCE DEPARTMENT AT SCENEKUNSTSKOLEN IN COPENHAGEN!

Kommentarer

#601

Det er indlysende forkert at splitte Den Danske Scenekunstskole op, så kort tid efter at man har fusioneret uddannelserne til en samlet enhed. Og selvom skolen administrativt fortsat er én enhed, så vil det i praksis være ødelæggende for det faglige niveau at splitte uddannelserne fysisk.
Der var en stærk vision bag samlingen af kunstskolerne på Holmen og man så misundeligt til København i hele verden, da det skete. Hvorfor ødelægge et unikt fagligt miljø, som nyder stor international anerkendelse?
Man kan godt udbyde uddannelser af høj kvalitet i Holstebro, - men de skal opstå på egne præmisser i dialog med lokalmiljøet. Denne beslutning er mærket af at faglige kriterier ikke har spillet en rolle. det er politik, når det er værst.

Mikkel Harder (københavn, 2022-05-20)

#602

Det er vigtigt at den forbliver

Maria Roslund (Albertslund , 2022-05-20)

#624

Jeg skriver under fordi vi aldrig vil kunne få internationale professionel undervisere til at være timelærere til Holstebro. Niveauet vil dermed falde på skolen.

rikke Storgaard (København V, 2022-05-21)

#625

Jeg skriver fordi jeg selv er danser, og gerne vil kæmpe for at bevare den danske dansescenekunst i København.

Esther Alberte Bundgaard (Søborg , 2022-05-21)

#637

Det er en Rystende frygtelig beslutning. Komplet tappet for respekt for vores fag, sammenhængskraft og branche. Det må være slut med at behandle dansere så elendigt!!

Therese Glahn (Frederiksberg , 2022-05-23)

#639

det er vigtige med forskellige dansemuligheder i Danmark.

Ulla Wogensen (København, 2022-05-23)

#646

Jeg skriver under fordi det er helt absurd, at forringe både uddannelsen og dansens naturlige forbindelse til resten af scenekunsten. Det er kulturdræbende symbolpolitik.

Nicolaj Schledermann (København, 2022-05-23)

#649

Jeg skriver under fordi dansen er for lille en kunstart til at blive flyttet væk fra hele fødekæden, vækstlag og den åbenhed og vildskab vores hovedstad repræsenterer. Udflytningen til Provinsen, her Holstebro, vil klart være en diamant for byen men fratage miljøet herunder de studerende og undervisere den vigtige kontakt ud i feltet med samarbejder og krydsfertilisering for ikke at nævne det publikumspotentiale som enhver hovedstad kan mønstre. Det er efter min vurdering en utroligt dårlig ide at flytte danseuddannelsen (vel at mærke den eneste offentlige danseuddannelse i Danmark) væk fra hovedstaden til provinsen. Prisen bliver simpelthen for høj på alle parametre.
Derfor skriver jeg under.

Rikke Jeppesen Rod (Hillerød, 2022-05-24)

#650

Jeg skriver under, fordi dans også er en del af den kunstneriske kultur i Danmark.

Andreas Schiøtt (Slagelse, 2022-05-24)

#674

Vigtigt at skolen bliver i kbh. E

Anita Bødker (Svendborg , 2022-05-27)

#681

..dansemiljøet er centreret omkring hovedstaden. Og de studerende er afhængige af helt fra uddannelsesstart at danne netværk med de professionelle.

Nanna Møller (Frederiksberg C, 2022-05-28)

#682

Scenekunstskolens virke er så vigtig en ilt og inspiration for mig og så mange, der hvor den er. Lad den være. Tak!

Cath Mathilde Borch Jensen (Frederiksberg, 2022-05-28)

#687

Fordi det ødelægger et økosystem at flytte uddannelsen. Opret en ny i stedet for.

Barbara Rousset (København Ø, 2022-05-28)

#695

Jeg er enig i at beslutningen om en flytning er taget på baggrund af manglende indsigt og interresse i hvad der gavner og udvikler dansk kulturliv bedst. Flytningen vil forringe uddannelsens kvalitet markant i og med at den geografiske placering har en afgørende betydning for elevernes kreative udfoldelses muligheder. Hvis man forsøger at berige Dansk kulturliv, bør man prioritere at starte nye initiativer hvor der mangler, i stedet for at forringe hvor noget blomstrer og trives. Det gavnet ingen på sigt.

Maya Andersen (København, 2022-05-29)

#699

Dans er vigtigt og det gør mennesker glade. Det giver desuden heller ingen mening, at flytte uddannelsen fra KBH til Holstebro.

Malou Samuttis (København , 2022-05-29)

#712

I come from a family of three generations of educated, professional dancers, and I understand the importance of location and physical presence in the somatic arts. Although it is essential that the cultural life of the 'provinces' be supported,
a dance school presents a quite different set of needs and offerings than, for instance, a working company that either tours to the outside world, or is intentionally embedded in a local community. Dance students require types of exposure and inspiration that can't be achieved by spoken words, writing or electronic media. Artists whose whole existence concerns living bodies inhabiting three-dimensional space should not be denied direct exposure to the wide range of physicalities, both on stage and in the studio, that are only accessible in large urban areas. Dancers inhabit a very fluid professional environment, and international networking is essential to their careers.

I am also frankly fed-up with a culture ministry that repeatedly enters into projects without adequate research or consultation with the people who are actually doing the work, and furthermore displays an extraordinary ignorance of the strengths of its own national culture while making vapid directives about meeting "high international standards." Please, at least define your terms!

Jonathan Paul Cook (Odense, 2022-06-02)

#716

DDSKS skal blive i København

susanne kjeldsen (københavn, 2022-06-06)

#725

Jeg underskriver fordi jeg selv er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole - København. Jeg blev uddannet i 2017 sammen med mine medstuderende dansere. De var en ligeså uvurderlig del af min uddannelse, som undervisere, ledere og andre medstuderende, for at jeg kunne få et så bredt kunstnerisk syn på kultur og kunst. De har været med til at undgå et ekkokammer. Der er brug for dem her i KBH og de har brug for Kbh og dens branche. Ryger den til Holstebro vil det være en sørgelig katastrofe for alle indvolverede, da det vil svare til at at lade et barn lege alene, i stedet for med de andre på legepladsen.

Stanley Bakar (København, 2022-06-10)

#727

Jeg skriver under, fordi vi skal udvikle, ikke undergrave, dansen i København og hele Danmark. Nej tak til skrivebordsbeslutninger, ja tak til dialog med fageksperter og lokale virksomme kunstnere. Vi må skabe mere plads til dans i Danmark, ikke mindre: behold de velfungerende uddannelser i København og opret et nyt uddannelsestilbud i Holstebro!
Klar Utke Ács, koreograf og danser virksom i København og Stockholm

Klar Utke Acs (København Ø, 2022-06-10)

#733

Fordi det ville være et tab for god udveksling mellem genre. Jeg havde meget glade af mine medstuderende fra danselinjen og havde faktisk nogle timer med dem.

Kim Sandra Rask (København, 2022-06-12)

#749

Min veninde ønsker at studere i KBH, og udflytningen af uddannelsen gør det besværligt

Monica Pasfall (Odense , 2022-10-22)

#753

Jag har själv gått på skolan 1998-2002.
Det var en fantastisk tid i mitt liv.
Erfarenheterna och kunskaperna jag fick på skolan har jag använt till att utbilda unga och vuxna i dans.
Dansen sprider glädje, skaparkraft, kroppsuppfattning och välmående.
Låt dansskolan ligga kvar på PDLA så att eleverna kan samverka med de andra konstarterna som ligger i området. Lokalerna är fantastisk bra anpassade till dans och har under många år hjälpt den danska och internationella danskonsten.

David Törnqvist (Lund, 2023-03-25)

#755

Jeg skriver under, fordi at jeg selv drømmer om at være studerende på DDSKS´s "BA program in Dance and Choreography" i København!

Cirkeline Clausen (Vester Skerninge, 2024-04-27)Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...