Bevar tilgængelige ridestier i Marbæk Plantage

Kommentarer

#201

Jeg har tilbragt utrolig mange timer på hesteryg i Marbæk og ønsker for alle med hest at de kan få de samme dejlige oplevelser uden hegn og køer som forhindringer.

Anni Hoffland (Esbjerg, 2020-12-01)

#205

Jeg skriver under, da der ikke er ret mange steder hvor ryttere har adgang til naturen. Jeg rider selv på trafikeret vej og det er meget nervepirrende nogle gange, så jeg håber inderligt at man bevare ride mulighederne.

Heidi Marie Schow (Askeby, 2020-12-01)

#209

Jeg skriver under da jeg dagligt færdes til hest i Marbæk Plantage, og derfor mener det er virkeligt ærgerligt kommunen vil inddrage de mange gode ridestier til "vildt-af-græsning" med kreaturer.

Caroline Majenborg (Esbjerg Ø, 2020-12-01)

#212

Alle har ret og afgang til naturen. Er selv rytter

Louise Obel Rasmussen (Vejle , 2020-12-01)

#213

Jeg som rytter er bekymret over hvordan der bliver mindre og mindre plads til os i naturen.

Winnie Lyngkær (Viby Sj., 2020-12-01)

#214

Det er som at ryttere altid skal give afkald på ridestier/ rideområder til fordel for alle andre.

Helena Stoltze (Viborg , 2020-12-01)

#215

Primært underskriver jeg, fordi jeg er rytter, og fordi jeg bruger de naturskønne områder i Marbæk som afveksling til baneridning for mig og min hest. Især under nuværende pandemi med afstandskrav og manglende mulighed for at bruge hallen til tider. Fritgående kreaturer og heste er en farlig cocktail...som intensivlæge ser jeg desværre en del rideulykker, og nogle af dem skyldes ulykkelige møder mellem heste og køer. I Østjylland er for ikke alt for lang tid sket en ulykke, hvor en fodgænger bliver trampet ned af en ko i et lignede område med svære skader til følge. Jeg vil ikke forestille mig, hvad der kan ske, hvis man tilsætter en hest til scenariet.
Jeg ville ønske mig en plan, som tilgodeser både naturplejen og hestene med indtænkning af ridestier uden om indhegninger, med brede veje langs indhegningen. Marbæks natur skulle gerne kunne bruges af alle, bommene, som har været lukkede, er nu åbne igen mht gangbesværede - og de mennesker ville jo heller ikke komme rundt længere ved omtalte indhegning.

Karen Doris Bødker (Esbjerg V, 2020-12-01)

#217

Jeg og min islænder er flittig bruger af Marbæk. Vi er islænderryttere fra hele området af Esbjerg og Varde, i alle aldre, som mødes i Marbæk til fællesridt. Pga Mountain bike ruter, er vort terræn i esbjerg/varde indsnævret betragteligt, og forslaget til indhegning, af Marbæk, vil det begrænse oplevelsen betragtelig, især for ryttere/heste der ikke er egnet til at ride bland kvæg/får.

Anita Lonsdale (Esbjerg, 2020-12-01)

#220

Jeg mener heste og ryttere skal kunne nyde marbæk plantage ligesåvel som hunde og deres ejere.

Elisabet Broe Stenstrup (Esbjerg, 2020-12-01)

#222

Jeg skriver under fordi vi bor i Alslev og i forår, sommer og efterår kører ud og benytter skoven🤞

Lene Langsig Hansen (Varde, 2020-12-01)

#224

Jeg underskriver for at bevare ridestierne i marbæk plantage da jeg syntes det er en vigtig del at naturen i marbæk at rytterne kan færdes på forsvarligvis i skov og strand.
Jeg tror der kan opstå flere farlige episoder med mødet med højlands kvæg og heste. Hvis der kommer flere områder med knæg end der er nu.

Lena Christensen (Esbjerg , 2020-12-01)

#227

Dejligt rideområde! Der fjernes flere rideområder end der åbnes.

Morten Torup (4671 strøby, 2020-12-01)

#235

Jeg benytter skoven til at ride og min meget rolige gamle hest bliver panisk og farlig når der er køer. Derfor vil jeg ikke kunne ride en skovtur i plantagen hvis der kommer køer på de anviste steder 😟

Sandie Pedersen (Esbjerg , 2020-12-01)

#238

... at jeg ikke bakker om op Esbjerg Kommunes plejeplan for Marbæk der vil gøre det livsfarligt at færdes for ryttere i store dele af plantagen.

Helle Madsen (Esbjerg , 2020-12-01)

#247

Jeg er ved at flytte til Hjerting netop pga. de gode muligheder for at ride i naturen i marbæk

lotte skaanning-mikkelsen (Esbjerg, 2020-12-01)

#248

Marbæk skal forblive som den er, jeg har haft masse glæde af den og jeg ser ikke store dele af den, bliver lavet om til ko marker.

Thomas Sørensen (Esbjerg , 2020-12-01)

#250

Med en Løs hund (hundebid) og kreaturer traumatiseret hest, så har jeg selvfølgelig en frisk erindring om, hvor galt det kan gå🤕 Det har taget to års genoptræning at ride en tur i Marbæk igen.

Vi skal ikke hverken ride i en indhegning med kreaturer, eller på en sti klods op ad de kreaturindhegninger i Marbæk Plantage. Det er simpelthen alt for farligt!

De gode gamle ridestier i Marbæk skal bevares, så vi kan færdes med hestene i fred for kreaturer🌲

Marbæk = The Wild West🐎🐂
Nej Tak!

Regitta Hyldtoft (6800 Varde, 2020-12-01)

#252

Det er for farligt for brugerene til hest st ride sammen med kreaturer

Helle Handll (Randers, 2020-12-02)

#255

Jeg rider engang imellem i marbæk og nyder naturen fra hesteryg

Rikke Jensen (Janderup, 2020-12-02)

#256

Jeg har redet i Marbæk Plantage siden slut 90’erne og har altid nydt det varierede terræn og dyreliv derude.
Jeg red hubertusjagt og vandt (også i 90’erne) og det står mig stadig som en kæmpe oplevelse, selv efter at have prøvet jagt i Dyrehaven v. København.
Diversitet. Der skal være plads til både hest, hund, cykel og kreaturer... det kan godt lade sig gøre.
På Kalvebod fælled betalte vi et årligt skovkort, så var der designerede ridestier, som blev vedligeholdt, mens der gik kreaturer (og heste) på andre marker derude.
Vi søger sikker passage over den foreslåede indhegning, så vi fortsat kan ride fra EOR og ned til stranden uden at skulle ud på en asfalt omvej der øger risiko for både hest og rytter, især de unge.

Anne Petersen (København S, 2020-12-02)

#257

Naturen skal ikke indhegnes

Lene Madsen (Liseleje, 2020-12-02)

#258

Dejligt sted at ride

Laila Frederiksen (Gredstedbro, 2020-12-02)

#260

Det vil være livsfarligt for hest og rytter, at skulle passere et indelukke med kreaturer. Hvis disse sætter i bevægelse, vil heste pr instinkt flygte, hvilket kan resultere i en rytter der falder af, og i værste fald trampes på af kreaturer eller hest. Kreaturer bliver bange og løber afsted pga bl.a. løse hunde, som ofte ses i marbæk, selvom dette er ulovligt. Heste kan blive bange pga en fasan eller en harer der sætter i bevægelse foran den, og derved starte en reaktion ved kreaturerne, som så kan skræmme hesten endnu mere. Så det er absolut ikke hensigtsmæssigt, med ridestier ind over kreatur områder, eller langs med for den sags skyl.

Wendy Pedersen (Esbjerg, 2020-12-02)

#263

Det ville være en kæmpe skam at afspærre så meget af naturen til køer, når andre dyrevenner får så stor gavn af de flotte omgivelser 🙁

Christina Qvistgaard (Esbjerg, 2020-12-02)

#264

Jeg skriver under, da der åbenbart ikke er nogle af dem der er i gang med at lave så tåbelig en plan, som ved hvor fantastisk Marbæk er for natur elsker, som samlet svampe, som cykler, lufterhunde og ikke mindst vores mange rytter. Det bliver livsfarlig på hesteryg. Lad Marbæk være i fred.

Linda Lund Lauridsen (Esbjerg, 2020-12-02)

#265

Det er ikke kun ryttere der begrænses, men vil også kraftig reducere hundelufteres muligheder. Det er ved at blive et landsdækkende problem at alt vores natur skal indhegnes og afgræsse af køer og heste. Vi må have diskussion af hvad vi vil med vores alle sammens fælles natur i Danmark. Desuden skal der være reel brugerinddragelse af borgerne når der tages beslutninger.

Jane Line Toubro (Knebel, 2020-12-02)

#267

Jeg bruger skoven stort set hver dag og flere gange om ugen med hest. Det er de mest benyttede stier og veje til andre dele af skoven og stranden der umuliggøres med denne plan. Heste er bange for køer og der kan opstå meget farlige situationer, hvis man skal igennem eller tæt forbi køer.
Man skal huske at marbæk er givet til almindelige menneskers brug og derfor vigtigt ikke ar afskære denne brug.
Husk også at det er stier der er brugt af hestefolket igennem 40 år.

Christina Rasmussen (6710, 2020-12-02)

#270

Adgang til den frie natur skal være fri og uden indhegninger overalt, som det efterhånden er ved at blive på offentlige arealer.

Kirstine Då (Oksbøl, 2020-12-02)

#273

Fordi det er en gammel og fantastisk tradition at kunne ride i plantagen.

Carina Hansen (Aars, 2020-12-02)

#274

Jeg rider meget tit i Marbæk og ville være ked af, hvis det ikke længere var muligt, for heste og kreatur trives ikke sammen. Det er yderst farligt, da heste er skrækslagne for dem. Dette ville ødelægge pointen med EORs lækre placering og de andre gårde omkring

Andreas Rasmussen (Esbjerg, 2020-12-02)

#276

Hvorfor ikke bare lade natur være natur ?

Jeg nyder ofte naturområdet i Marbæk, dels til hest, men også til fods med min hund.
Kreaturindhegningerne vil sætte store begrænsninger herfor.

At man igen har åbnet de fleste af vejene i Marbæk, finder jeg også unødvendigt og generende. Man kan fint køre til P-pladserne og derfra have afgang. Men nu er der generende bil-trafik, især der hvor man før ønskede at frede naturen i Marbæk.

Karen Haustein (Esbjerg, 2020-12-02)

#277

Vi har ikke ret mange ridestier i vores område.

Berit Lauritzen (Gredstedbro, 2020-12-02)

#281

Det er generelt vanskeligt at finde steder hvor man kan ride sikkert i naturen, derfor er det afgørende vigtigt at bevare de lokale muligheder som betyder meget for rytterne i området. Det gavner og øger også bosætning i kommunen.

Peter Worm (Volderslev, 2020-12-02)

#282

Jeg benytter ridestierne. Bor i Esbjerg ø men kører gerne til marvæk med min hest for at ride i det unikke område

Dorte Jeppesen (Esbjerg ø, 2020-12-02)

#286

Fordi jeg er helt enig i kommunens vision om at et sådan område styrker borgernes mentale sundhed. Om man er rytter eller ej ville jeg ikke bryde mig om at færdes i en hegning med så store læse dyr. Det er en tendens, der er over hele Danmark og det er, i mine øjne, helt tosset for os brugere. Og dyrerne får heller ikke et tørt strøget lege, de kan hvile i - det er lovkrav i dyreværnsloven, men det lempes der får i disse hegning er. Det er ikke ok for køerne.

Ane Kjeldsen (4330 , 2020-12-02)

#287

Laila Lorenzen

Laila Lorenzen (Esbjerg N , 2020-12-02)

#289

Fordi marbæk skal være for alle og at det er et sted hvor vi hestefolk kan trække frisk luft både for krop og sjæl

Anika Lundgaard (Esbjerg , 2020-12-02)

#290

Jeg selv er rytter og er afhængig af gode rideforhold i naturen

Sanne Plougmann (Grenå, 2020-12-02)

#293

Fordi det er sundt for både hest og rytter og komme ud i den skønne natur. Og så er det den perfekte strand at ride på og bedste skov med super ridestier med natur spring.

Mette Dippel (Tjæreborg, 2020-12-02)

#295

Jeg vil gerne ride der

Amalie Jessen (Bramming, 2020-12-02)

#297

Man naturligvis fortsat skal have mulighed for at nyde marbæk fra hesteryg uden frygt for at hesten skræmmes af køer, med risiko for skade på både rytter og heste

Louise Thomsen (Esbjerg V , 2020-12-02)

#300

Det er vigtig vi bevare vores ridestier

Gitte Stougaard (Esbjerg, 2020-12-02)

#301

Ridestier i marbæk nødig må forringes

Naja Friis Andersen (Esbjerg, 2020-12-02)

#306

Det er vigtigt at bevare ridestier og køer og heste er ikke en god kombination.

Lena Jessen (RIBE, 2020-12-02)

#316

Alle skal have mulighed for at færdes i skoven også til hest

Doris Henneberg (Esbjerg N, 2020-12-02)

#321

Jeg næsten dagligt rider i marbæk

Bea Holm (Tjæreborg, 2020-12-02)

#322

Der er i forvejen alt for få steder vi som ryttere må være

Lise Andersen (Tjele, 2020-12-02)

#324

Jeg vil bevare ridestier, da jeg elsker at ride og nyde naturen i Marbæk.

Mai Wachsmuth (Billum, 2020-12-02)

#327

For at bevare naturen præcis som den er i Marbæk.

Anne-Dorthe Sørensen (Oksbøl , 2020-12-02)

#329

Ridestierne skal bevares

Silje Madsen (Esbjerg, 2020-12-02)

#331

Jeg er Naturrytter over hele landet.

Annie Olesen (Arden, 2020-12-02)

#332

Der skal ikke være begrænsninger for, at kunne komme rundt i Marbæk

Grethe Andersen (Bramming, 2020-12-02)

#334

Det vil ødelægge min mulighed for at nyde marbæks natur

Annemette Riebenholt (Esbjerg , 2020-12-02)

#339

Jeg synes, vi som ryttere er gode til at passe på naturen og tage hensyn til andre mennesker/dyr i naturen.
Det er efterhånden svært /farligt at færdes langs veje. Marker er beplantet helt ud til skel osv, så vi har brug for bevarelse af de ridestier, der nu engang findes til os.

Louise Djørup-Friis (ribe , 2020-12-02)

#345

Ridestier i naturen er vigtige for at man har mulighed for at ride tur på sin hest. Hvis nogle områder lukkes af og ridemuligheden umuliggøres vil det være til ulempe for rytternes tilgang til natur. Hvis “naturen” kan indrettes så der er plads til alle vil det være et plus. Lav evt opdeling af folde så ridestier bevares/rytterne stadig kan passere (ikke kreaturriste!). Der skal være plads til alle i naturen og kreaturerne er ligeglade😊

Hanne Rise (Ribe, 2020-12-02)

#346

Skriver under da jeg selv har haft hest engang.

Sarah Birch (Esbjerg, 2020-12-02)

#347

Jeg synes der i høj grad er mangel på ridestier, så bakker op om de ryttere, der bliver ramt at en indhegning af plantagen, og dermed mister ridemuligheder.

Maud Hansen (Tommerup, 2020-12-02)

#352

Jeg synes det er vigtigt at bevare og gerne lave flere ridestier i naturen. Billerne kører stærkt og tager ikke altid hensyn til ryttere,- det er farligt at ride på trafikerede veje.

Inger Gudiksen (Asaa , 2020-12-02)

#354

Det er et fantastisk område at ride i. Nu flere stier der er jo bedre

Maja Sandvad (Varde, 2020-12-02)

#355

Det er så dejligt at komme i skoven i Marbæk og videre til stranden det er godt for sjælen for både hest og rytter.

Karina H Leth (Tjæreborg , 2020-12-02)

#357

J

Lene Ibsen (Gredstedbro, 2020-12-02)

#362

Jeg ønsker at bevare skoven som den er nu. Frit tilgængelig for alle og ikke lave skoven om til landbrug for enkelt mands Vinding.

Susanne Pedersen (Esbjerg, 2020-12-02)

#365

Jeg kører ofte til Marbæk/Shelborg med mine heste og rider alene eller med lokalkendte venner, og vil være rigtig ked af, at ridestierne bliver lukket inde i kvægfolde. Jeg benytter stierne hele året og har stor fornøjelse af det varierende terræn og de gode muligheder for lange rideruter.

Jeg anerkender, at der skal laves naturpleje af arealerne, og er helt med på at kreaturer og får er en god miljøvenlig måde, at få det gjort på, men håber at Esbjerg Kommune vil overveje, at dele områderne op og periodevis afgræsse noget af plantagerne og lade andet være åbent, så ryttere ikke skal gennem klaplåger og folde med kreaturer.
Det vil få stor betydning for adgangen med heste og mødet med andre ryttere, hvis man er begrænset af hegn og klaplåger. Husk gerne opstigningspladser, hvis der laves klaplåger.

Christina Nielsen (Årre, 2020-12-02)

#367

Har boet i Marbæk, og selv haft hest. Der fandtes ikke noget bedre end at sadle op og ride rundt i skoven. Derfor bevar ridestierne.

Katrine Gellett (Varde, 2020-12-02)

#368

Marbæk plantagens ridestier skal bevares.

Susanne Seher (Oksbøl , 2020-12-02)

#369

Jeg skriver under fordi at jeg bruger ridestierne, kreaturer er nysgerrige og kommer tæt på og heste bliver bange og stejler eller løber og rytteren kan falde af og komme slemt til skade, så det er ikke muligt at ride indenfor indhegningen, for de fleste.

Tabita Axelsen (Årre, 2020-12-02)

#370

Vi kører tit til Marbæk Plantage for at ride tur på hestene. Her er vi ret forskånet for feks trafik og andre farer, især med de unge heste. Det er god træning og skønt med rideture i det skønne område derude.
Heste og køer er ikke en god blanding. Heste bliver let skræmte af køer. Og i en sport, der i forvejen ligger i top, når antallet af skadestuebesøg gøres op, har vi virkelig brug for et område med gode og sikre ridestier, som de nuværende i Marbæk og Sjelborg.
Som hestepige OG Paramediciner får jeg ofte påtaler om, hvor farlige heste er.
Heste er ikke nødvendigvis farlige. Men de er flugtdyr, og det er man nødt til at tage hensyn til i sin omgang med dem.

Vh Mette Pedersen, paramediciner, rytter og nyligt opereret for en skulderlæsion pga en normalt rolig og ældre hest, som blev forskrækket over en ko på naboens mark, hvorfor jeg er sygemeldt fra job i minimum 8 uger!!!

Mette Pedersen (Esbjerg, 2020-12-02)

#372

Jeg er født og opvokset i Esbjerg og skovområdet i Marbæk har altid betydet meget for mig. Jeg syntes det ville være rigtig ærgerlig hvis man ikke længere kan tage på eventyr i området pga. indhegning.

Line Koertz (Schafflund , 2020-12-02)

#373

Jeg skriver under da det vil forringe rytternes muligheder i plantagen hvis der laves ændringer. Hvilket kan medfører skader på dyr og mennesker ligeså et stort aftryk på naturen ifm forringelsen. Der er også behov for et varieret udbud

Kirsten Jensen (Esbjerg, 2020-12-02)

#374

Jeg selv har anvendt stierne med stor fornøjelse, og ved hvor unikt et ridested området er.

Sabina Stenger (Tistrup, 2020-12-02)

#379

Jeg skriver under fordi det er et fantastisk sted med alle de fine stier og min hest er meget bange for kreaturer og evt. kan finde på at flygte fra dem.

charlotte Abildgaard (Agerbæk, 2020-12-03)

#381

Jeg rider meget rundt i marbæk og nyder den skønne skov

Karin Black (Esbjerg ø, 2020-12-03)

#397

Jeg skriver under fordi jeg har stået opstaldet i Esbjerg og brugt ridestierne. Jeg har planer om at flytte tilbage og ville være så ked af, at de blev omlagt eller nedlagt. At ride igennem hvor kreaturerne skal græsse er simpelthen alt for risikabelt, og det ville gøre at rytterne ikke længere vil benytte stierne, hvilket er så ærgerligt.

Mette Holm (Tønder , 2020-12-03)

#399

Fordi jeg bruger stierne til ridning

Tine Kyhnau (Ribe, 2020-12-03)

#400

Fordi jeg synes det er synd hvis disse ridestier ikke bevares. Vi er flere der nyder afslapningen på hesteryg i den skønne natur . Og vi kører gerne efter det i marbæk.

Cindie Alslev (Tjæreborg, 2020-12-03)Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...