Protest mod markedsføringen af mælk i folkeskolen!

Så startede min lille pige i SFO. En tid vi har set frem til herhjemme, da vi har talt om alt det spændende skolelivet byder på. Så får jeg udleveret 4 pjecer i et chartek. En velkomst, et nyhedsbrev, en introduktion til skoleintra.... og så en stor farverig en om mælk med overskriften "SKOLEMÆLK - EN DEL AF FÆLLESSKABET! Herunder kommer der en beskrivelse af hvad skolelivet handler om, og hvor vigtigt det er at gøre det samme som sine kammerater, fx at drikke skolemælk. 

Min datter drikker ikke mælk.... er hun så ikke en del af fællesskabet? Er det også skolens officielle holdning (siden det er dem som udleverer pjecen)? Er det en politisk holdning? Hvem har valgt, at et produkt skal have den indflydelse på vores børns skoleliv?  

I den pjece som udleveres til os forældrer står der direkte, at vores børn ikke er en del af fællesskabet, hvis de ikke drikker mælk. Det bare skrevet omvendt. Indirekte står der, at man er dårlig forældre ifht. at varetage sit barns sundhed, hvis ikke man køber skolemælk.

Undskyld mig, men uanset om man er til skolemælk eller ej, kan vi så ikke godt blive enige om, at ingen virksomheder, ingen produkter, skal have lov at markedsføre sig på den måde? Produktsalg har INTET at gøre i velkosmtpapirene til skolelivet, og det skal slet ikke have lov at fylde i skolelivet. 

Mælkeduks - tænkt lige over ordet.... man er en god ydmyg tjener for mælk?? Man skiftes om den fornemme gestus at hente mælk til FÆLLESSKABET og så deles der ellers ud. Og dem, hvis forældrer ikke har valgt at købe skolemælk, de sidder tilbage uden for fællesskabet.

Det er simpelthen ikke god etik at markedføre sig på den måde, og jeg håber inderligt, uanset om du drikker mælk eller ej, at du vil underskrive denne underskriftindsamling som er en protest mod at et produkt for lov at have den indflydelse på vores børns skoleliv.

Tilvalg af skolemælk bør være en enkelt afkrydsningsrubrik under praktisk information. Intet andet.

Af hjertet tak <3


Lars Dehnhardt Drewes    Kontakt forfatteren af dette andragende