Palæstina i de danske medier

Indenfor de seneste uger, har situationen i Palæstina udviklet sig særdeles voldsomt, i forbindelse med tre israelske besætters forsvinden på Vestbredden.

Dækningen af begivenhederne har været intensiv i de danske medier. Problematikken er dog den skævhed der er i dækningen, og om de danske medier har valgt side.

Det mener vi de har, specielt når flere af korrespondenterne, Steffen Jensen, Allan Sørensen, Hanne Foighel, Martin Krasnik med flere, enten er zionistiske, gift israelsk eller bosat og opvokset i Israel. Den danske journalist stand som dækker Palæstina består udelukkende af hebraisk talende journalister. Dette i sig selv er ikke ensbetydende med at de er pro-israelske, men præger langt henad vejen deres dækning af konflikten. Dels ved at Israel på godt og ondt er "særligt" for de jøder som identificere sig som zionister, og dels ved at disse korrespondenters netværk hovedsagligt består af israelere, og at deres omgangskreds naturligt præger den dækning. Når disse journalister troner frem på skærmene, er der ingen der diskutere deres "farvet" tilgang til konflikten, da de betragtes som danske, i modsætning til hvis Hussein, Mohamad eller Ali skulle dække konflikten, da disse stadig betragtes som indvandrere.

Vi er mange som er frustreret og trætte af denne endsidige dækning til fordel for Israel, hvor palæstinenserne konstant bliver udstillet som de onde, værende på Vestbredden, Gaza eller i selve Israel.

Derfor kræver vi med denne underskriftsindsamling, at vores politikere som udbetaler mediestøtte midler til DR og TV2, reagere på denne ulighed i dækningen af konflikten!