P-Vagt på Rømø

Rømø ligger i Vadehavet, en del af Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. 

Hvordan kan Tønder kommune tillade, at autocampere, campingvogne og andre camperende enheder tilsidesætter øens regler om campering i naturen, og alligevel ligger overalt i naturen, i Nationalpark Vadehavet? Man vælger at tilsidesætte den enorme brandfare der opstår i heden, når campisterne opretter primitive bålpladser i lyngen, i skovbunden, og i klitterne. Man starter grillen op i samme områder.

Skal der virkelig en ny hedebrand med indtil flere nedbrændte sommerhuse (som den sidste vi havde i April 2010?) til, for at vække kommunen?

Kan det virkelig være rigtigt, at man ser igennem fingrene med, at de ulovlige campister uhindret får lov at tømme deres campingtoiletter i naturen i National Park Vadehavet? Der hænger toiletpapir rundt omkring i buske og træer på heden og i plantagerne. Kan det være rigtigt, at man ser igennem fingre med, at autocampisterne bruger husejernes haveslanger til at efterskylle toilettanken i camperen, og at man ganske skrupelløst fylder rentvandstanken op med rent vand på en tilfældig husejers regning igen efterfølgende?

Det er ikke rart for børnefamilier og andre naturelskere bogstaveligt talt, at stå i lort til anklerne, ”bare” fordi nogle campister ikke vil betale et mindre beløb for at tømme deres campingtoiletter på den rigtige og mest miljørigtige måde på en af øens campingpladser.

Kan det være rigtigt, at autocampisterne skal skabe utryghed hos de lokale borgere, og kan få lov til, helt uhindret, at campere på lukkede villaveje, i folks indkørsler baghaver, plantager osv.?

Kan det være rigtigt, at Tønder kommune skal lade være med at ansætte parkeringsvagt eller en lignende funktion til at varetage kontrollen af de ulovlige campister i Nationalpark Vadehavet?

UNESCO’s Verdensarv er smukkest når den fremstår smuk og upåvirket. Det kan vi alle være med til at sikre ved at hjælpe hinanden med at holde styr på turismen, minimere brandfaren og ved at opretholde hygiejnen i den nationalpark vi alle gerne vil have glæde af i mange år fremover.

Er du enig, så vis din opbakning, og deltag i underskriftindsamlingen.

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Claus Kjemtrup tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )