Opgør mod sexisme, magtmisbrug og krænkende adfærd i den klassiske musikkultur i Danmark.

MeToo-tsunamien er tilbage og tiden er inde til at også den klassiske musikverden får gjort op med en elendig sexistisk kultur, hvor tavshed og trækken på skuldrene har været normen. Historierne har floreret for længe og vi kan ikke længere være tavse. Historier om primært unge kvinder - men også mænd - som har været udsat for magtmisbrug og trusler om at ødelægge karrieremuligheder, seksuelt grænseoverskridende henvendelser på sms og telefon, nedgørende kommentarer om udseende – du er for tyk, du er for høj, din kjole er grim, din kjole er for udfordrende etc. og en overordnet accept af at vejen til et job ofte indebærer en eller anden for taknemmelig underkastelse. Dette har fundet sted og dette finder stadigvæk sted. Vi har brug for en gennemgribende kulturændring og en åben fordomsfri diskussion om, hvordan vi kommer videre. Vejen skal gå gennem dialog og det endelig mål er at vi får etableret klare retningslinjer for social acceptabel adfærd og en transparent procedure når disse forhold ikke overholdes.

Underskriftsindsamlingen skal ikke efterlade nogen tvivl om ønsket af en kulturændring hele vejen rundt i systemet - Uddannelsesinstitutioner, Symfoniorkestre, Operahuse og Ensembler etc…. Underskriftindsamlingen henvender sig med andre ord til OS ALLE! Både de personer der selv har oplevet krænkende adfærd men lige så vigtigt alle os, der har hørt om krænkende adfærd men aldrig haft mulighed for at tilkendegive vores afsky og afvisning af magtmisbrug og sexisme. Mænd og kvinder. Instrumentalister, sangere, komponister og dirigenter.

Hvis du er enig i, at der behøves en kulturændring inden for den klassiske musik, så skriv under, så vi kan få sat en stopper for elendighederne og begynde et ny sted!


Initiativtager: Marianne Karlberg, On Stage Artists    Kontakt forfatteren af dette andragende