NEJ TIL UDVIDELSE AF SØHOLT RENSEANLÆG  

 Det drejer som om den fremtidige håndtering af Silkeborg kommunens spildevand, hvor der nu er vedtaget en udvidelse af Søholt Renseanlæg til 515 mio. kr. som skal betales via spildevandsafgifterne over de kommende år.  

Klima og Miljøudvalget har anbefalet til byrådet at vedtage en udbygning af Renseanlægget på Søholt selvom nogle af byrådsmedlemmer og en ingeniør med forstand på vandforsyning, er kommet nogle spændende tanker omkring et samarbejde med Århus omkring en ”klimamotorvej” som er meget bedre løsning. Dette virker noget mere visionært og fremtidssikret end Klima og Miljøudvalgets nuværende indstilling til byrådet, hvor der kan blive brugt rigtig mange af skatteborgernes penge på en ”lappeløsning”, som om en kortere årrække viser sig at være spildt da det er ikke muligt at udvide Søholt renseanlæg i fremtiden.  

Et byrådsmedlem, der stemte imod udvidelsen af anlægget på Søholt, stillede iflg. Midtjyllands Avis på byrådsmødet det meget fornuftige spørgsmål: ”Hvad nu hvis vi i fremtiden skal rense spildevandet for flere giftstoffer? Det vil kræve en større udvidelse, og det bliver nærmest umuligt med den nuværende placering. Jeg tror at vi om 15 til 20 år vil kigge på hinanden og spørge: Hvem pokker har dog besluttet, at der fortsat skal ligge et renseanlæg her?”

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Mathilde Kilic vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...