Nej tak til nedlæggelse af ledelsen på Eggeslevmagle skole

Ønsker du også at beholde nuværende ledelse som en del af ledelsen på Eggeslevmagle skole, efter skolesammenlægningen i skælskør?
Så skynd dig at sætte din underskrift på dette skriv.
 
Hvis de fjerner ledelsen på eggeslevmagle skole, falder hverdagen som vores børn kender den idag, fra hinanden - og det kæmpe stykke arbejde der er lagt i at opnå gode resultater både fagligt og økonomisk vil være tabt på gulvet. 
 
underskriftindsamlingen løber til d. 20/9 kl. 20, hvor resultatet indgives som et samlet høringssvar. 
 

Slagelse kommune skal spare, det er faktum!

Det står klart at man har valgt at lukke skoler og lave sammenlægninger, det kan jeg til dels se er en nødvendighed, uden at kende alle detaljerne. Men jeg stiller mig meget uforstående overfor valget om at lukke Eggeslevmagle skole, for at genskabe en helt ny, samlet skole i Skælskør, på samme matrikel, når den skole vi har i dag fungerer - rigtig godt endda.

Eggeslevmagle skole er en moderne skole, med gode traditioner og stærke værdier. Ledelsen har over de sidste 10 år formået at skabe en folkeskole med plads, rum og overskud til alle børn, på trods af et elevtal på omkring 600 elever. En skole der besidder både specialklasser og et ressourcecenter, der indeholder personale med speciale i de ting der kan være udfordrende for eleverne. Eks. læseløft vejledere. Eggeslevmagle skole er pt. den skole i Skælskør området med det mindste skoledistrikt, og alligevel modtager de markant flere elever end der er i oplandet. Mere end 20% af eleverne på 1. årgang har aktivt tilvalgt Eggeslevmagle skole, med baggrund i skoleprofilen. Eggeslevmagle skole ligger pt. nr. 3 på landsplan målt på faglige resultater og økonomisk er skolen også placeret i toppen, i Slagelse kommune. Derfor forstår jeg ganske enkelt ikke, hvorfor man vælger, med fuldt overlæg, at lave om i noget så vigtigt som ledelsen på en skole som er så velfungerende, og som har så stor en elevtilgang.

Så når i nu har besluttet at lukke Skælskør, Boeslunde og Eggeslevmagle skole, for at lave en samlet skole i Skælskør, så bliver der nødt til at være en ledelse der rent faktisk har formået at skabe en skole i udvikling, med godt fagligt fundament og en kultur der kan bære forandringer. Det har John, Lia og Grith om nogen formået.

Fjerner du kaptajnen på skibet, så synker skuden - og hvilken retning har i så tænkt jer at den nye skole skal gå?

Ydermere undres jeg over at skolerne i Skælskør området er de eneste i budgetforliget, hvor den eksisterende skole også nedlægges, og eleverne ikke blot indsluses. Man kunne jo fristes til at tro at det er rester fra en gammel Skælskør konflikt der stadig hersker, og som har fået sin stemme i byrådets beslutning. Et Bevæg grundlag for denne beslutning ville være rar at høre.

For at opsummere, så går mit store spørgsmål på. hvorfor er det nødvendigt at ødelægge kulturen på Eggeslevmagle skole, når man tænker på at Flakkebjerg bliver lagt under Dalmose, og her er der intet krav om at Dalmose også lukker og skal have ny ledelse, og det samme i Tårnborg der skal til Vemmelev og Broskolen. Så hvorfor på Eggeslevmagle skole. Jeg er sikker på at både lærere, ledere og elever står med åbne arme for at tage imod nye venner, kollegaer og kulturændringer, men hvorfor skal alt ødelægges for at blive bygget op på ny?

Jeg så gerne de andre skoler overleve så man havde flere valg. Men den beslutning tror jeg er truffet. Nu skal lærere, forældre og børn hjælpes ordentligt igennem uden at frygte for den sunde kultur der har gjort at så mange, søger Eggeslevmagle Skole.