Nej tak til budgetbesparelser på børneområdet i Silkeborg kommune

Med din underskrift siger du nej til besparelser på institutions- og skoleområdet i Silkeborg kommune.

Silkeborg byråd skal forhandle budgetopfølgning for resten af 2022 efter sommerferien og der er stramninger på menuen.

Der er forslag om at spare 9 mio kr. på institutioner og dagplejere og 20 mio kr. på skoleområdet! Det skal diskuteres i udvalg i starten af august og der skal stemmes om forslag d. 29. august.

Alle kommunens serviceområder er sat til at skulle spare 2%. Det er også kendt som grønthøstermetoden, hvor der ikke vurderes på de enkelte områder.

På byrådsmødet i juni blev det besluttet at spare 5 mio kr. på børnene. Penge som skulle gå til at løfte normeringerne. Det blev besluttet i 2019 at tilføre 5 mio kr. om året til at løfte normeringerne. Det holdt så kun 2 år... Dermed er der risiko for at kommunen sparer hele 14 mio kr. på de mindste I 2022!

I 2024 træder loven om minimumsnormeringer i kraft. 1 voksen til 3 børn i vuggestuer og 1 voksen til 6 børn i børnehaver. Hvordan vil Silkeborg kommune nå dette mål hvis ikke de starter nu?

Den seneste vilkårsundersøgelse fra pædagogernes fagforening, BUPL, som blev offentliggjort i efteråret, viser at mens én vuggestuepædagog gennemsnitligt var alene med 8,9 børn, var én børnehavepædagog gennemsnitligt alene med 17,4 børn i Silkeborg kommune!

Skriv under og sig nej til forringelser af vores børns hverdag.


Marie-Louise R. W. Hansen, HvorErDerEnVoksen - Silkeborg    Kontakt forfatteren af dette andragende