Nej tak til biogas på Haderslev Næs

En placering på Haderslev Næs, kan være en miljømæssig fejltagelse af dimensioner!

Med din underskrift, deltager du i protesterne mod en uigennemtænkt opførelse af biogasanlæg ved Hejsager i hjertet af vores kommunes rekreative områder!

Vi mener kommunen ikke har tænkt placeringen til ende. Med din underskrift hjælper du med at råbe op og få politikere i tale!

Bygherren selv oplyser at der årligt kommer mere end 20.000 tunge lastbiler på vejene! Er vi overhovedet klar til dette?

Men foruden potentielle lugtgener af rådne æg på vores badestrande og sommerhusområder, kan selve placeringen vise sig at være en miljømæssig fejltagelse af de helt store!

Lad os forklare:

Et rentabelt biogasanlæg, har et stort nærområde til fordeling af gyllen. 200.000 ton produktion vil give returgylle svarende til 180.000 ton der skal udbringes på marker. Den mængde kræver umiddelbart et udbringningsareal på 5000 hektar. Bygherren dyrker/kontrollerer selv 2000 hektar.

Det præsenterer to muligheder:

1-brug mere gylle på egne marker end nødvendigt

2-transportér til andre marker

Der er intet tilgængeligt frit areal i nærområdet. Alle landmænd på Haderslev Næs er begrænset af fosforloft ved udbringning af gødning. Det forventes derfor nødvendigt at transportere længere væk end Næsset.

Med en geografisk placering på Næsset kan returgyllen kun køres mod vest, da alle andre retninger begrænses af vand. Mod vest er der i Marstrup aktuelle planer om etableringen af yderligere et anlæg, der får samme problem. Udvidelsen af Bevtoft hjælper heller ikke!

Så hvor langt skal man køre? og hvor langt VIL man køre før alternativ 1 er økonomisk “bedste” løsning, og det nødvendige driftsmæssige valg? Potentielle konsekvenser af scenarie 1:

a) Større udledning af fosfor dræber liv i vandløb og søer. Anlæggets nærområde afvander til den 2,3km2 store Bankel sø, som er et Natura2000 område og udpeget som særligt fosforfølsomt. Desuden har nærområdet Haderslev Fjord, badestrande og utallige vandløb.

b) Umuliggør omlægning af nærliggende landbrug til økologisk drift, da fosforloftet er nået.

c) Blå flag ved badestrande? Fiskeområder? ...

Er det virkelig chancen vi vil tage?

En placering af biogas skal være med god infrastruktur, og ikke i hjertet af kommunens rekreative område nær badestrande og baghaver.

Deltag i kampen med din underskrift


Lis Nielsen på vegne af gruppen Nej tak til Biogas på Haderslev Næs    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Lis Nielsen på vegne af gruppen Nej tak til Biogas på Haderslev Næs tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.


ELLER

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...