Klage ang. Erhvervsakademiuddannelse; Handelsøkonom AK

Klage ang. Erhvervsakademiuddannelse; Handelsøkonom AK

      Jeg indsender hermed en klage ang. Min nuværende uddannelse: Handelsøkonom AK.

Uddannelsen er opbygget over 2 år, hvoraf 8 mdr. Af disse 2 år er en lønnet praktikperiode. Denne praktikplads er en vi, som studerende, selv skal finde, dog med vejledning fra vores skole. Dette er dog nemmere sagt end gjort i det at vi netop skal have løn og vores praktik ikke er SU-berettiget, som andre økonomuddannelser er.

Dette vil altså sige at de uddannelser vi ”kæmper mod” når det kommer til praktikpladser, ikke koster virksomhederne noget, hvor vi, som handelsøkonomstuderende, skal have løn i 8 mdr.

Vi, handelsøkonomstuderende, bliver altså fravalgt af virksomheder, netop fordi vi er for dyre for virksomhederne, og fordi de kan få en praktikant ”gratis”, fra en af de andre økonomiuddannelser, som er SU-berettiget under praktikken.  

Personligt har jeg selv måtte tænke på at stoppe min uddannelse, som handelsøkonom, og starte på en ny uddannelse, fordi jeg ikke kan finde en praktikplads, til trods for 45 ansøgninger, og dermed ikke kan færdiggøre uddannelsen.

Dette er ikke et enestående tilfælde, da vi er flere som ikke har en praktikplads, trods ihærdig indsats fra skole og lærer om det gode CV, steder man kan søge samt tidligere erfaringer fra andre studerende. Vi ved ud fra statistikker at op mod 50 % ikke får en praktikplads og dette gør sig gældende hvert år.

Vores uddannelse er derfor svær at anbefale til andre der brænder for netop de samme områder af erhvervslivet som vi gør, netop fordi vi er så usikre på at kunne færdiggøre den. Vi ville hellere end gerne kunne anbefale uddannelsen, da vi får god undervisning som vi kan relatere til vores videre erhvervsliv.  

Jeg beder dig derfor tage dette til efterretning. Uddannelsen er spild af penge for systemet, hvis det hvert år er op mod 50 % der ikke kan færdiggøre uddannelsen pga. manglende praktikplads. Var praktikken SU-berettiget er jeg sikker på at flere ville have en chance for at færdiggøre uddannelsen, flere ville søge den og flere virksomheder ville være åbne for at have netop en handelsøkonom i praktik.  

Jeg takker mange gange for at du har taget dig tiden til at læse dette igennem.  

Fra Nicole Corfixen Capion, på vegne af mig selv samt underskrifterne der er vedhæftet.

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Nicole Capion tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook