Kerteminderevyens plakat - opfordring til at inddrage og lytte til minoriteter

Denne underskriftindsamling er lavet for at vise støtte til de borgere, som enten personligt oplever Kerteminderevyens plakat som stødende, eller som bakker op om, at det naturligvis er mindretallene, vi skal lytte til.

Når man lever et helt liv med en anden hudfarve eller et andet udseende end majoriteten i Danmark, uanset om det er på grund etnicitet eller et fysisk handicap, så er de levede oplevelser med eventuelle sår og smerte til følge ikke noget, som majoriteten umiddelbart kan sætte sig ind i. Derfor må vi lytte til og anerkender mindretallenes oplevelser, og vi må handle for at komme denne negative adfærd til livs. Først derved kan vi kalde os et ligeværdigt og inkluderende samfund.

At karikere andre kulturer og folkeslag er nedgørende – især ”blackface” er historisk kendt fra vestlige revy-optrædener i første halvdel af forrige århundrede, og denne racistiske praksis burde være en, man for længst er gået bort fra i underholdningsbranchen.

Repræsentanter for Kerteminderevyen 2018 har officielt meldt ud, at det alt sammen er ”kærlig ment”, og at ”hyggeracisme” ikke findes. Til det kan vi som underskrivere svare, at intention eller humor ikke retfærdiggør racistiske signaler, og at det tværtimod fremstår ufølsomt og ikke særligt gennemtænkt. Vi er berørte, skuffede og ærgerlige over de signaler, der sendes med plakaten.

Vi opfordrer borgere såvel som personer, der er beskæftiget i underholdningsbranchen til at underskrive denne indsamling, hvis de er enige i:

at det i et ligeværdigt samfund nødvendigvis må være mindretallenes oplevelser der tages udgangspunkt i, når vi har den svære samtale om racisme, og ikke afsenderens intention eller humor. Og vi opfordrer derfor revyen til at lave en plakat, der ikke anvender disse forældede racistiske stereotyper.

Med håb om at blive hørt, anerkendt og inddraget og med ønsket om, at I handler på denne underskriftindsamling.

Initiativet Ligeværdighed i Underholdningsbranchen

Som omtalt i:

https://www.b.dk/kultur/revy-anklages-for-racisme-paa-aarets-plakat

https://www.fyens.dk/kerteminde/Opfordrer-til-boykot-af-Kerteminderevyen-Revyen-er-racistisk-og-sexistisk/artikel/3212963

https://www.dr.dk/radio/p1/p1-eftermiddag/p1-eftermiddag-2017-12-11/#!/01:44:09

https://www.tv2fyn.dk/nyheder/12-12-2017/1930/ballade-over-revyplakat?autoplay=1#player

http://politiken.dk/kultur/scene/art6247179/Revy-beskyldes-for-at-v%C3%A6re-racistisk-og-sexistisk?utm_content=buffer95d9a&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer


Initativet Ligeværdighed i Underholdningsbranchen    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Initativet Ligeværdighed i Underholdningsbranchen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...