INGEN SOMMEREKSAMENER 2021

Aflysning af eksaminer på de gymnasielle uddannelser

Sagen kort
Sagen er den, at siden den første nedlukning i marts har gymnasieelever landet over haft en forringet kvalitet undervisning som form af virtuelt undervisning. Dette indså regeringen dengang, og derfor valgte de at aflyse eksaminerne for 3.g’erne således de kun skulle op til tre eksaminer. Dette skete i midten af april 2020, og der havde 3.g’erne kun haft én enkelt måneds virtuel undervisning. Siden da kom de fysisk tilbage, mens 1.g’erne og 2.g’erne fortsat skulle have virtuelt undervisning til august måned. Altså det nye skoleår. Det vil sige, at eleverne på de gymnasielle uddannelser har haft en forringet undervisning i længere tid. Ydermere valgte flere gymnasier i begyndelsen af skoleåret 2020/2021 at indføre virtuelle dage for at overholde myndighedernes anbefalinger. Hvis man tæller det sammen bliver det utroligt meget pensum som man har gennemgået meget sløvt. Den virtuelle undervisning som vi hidtil har haft er ikke god nok, og det må Undervisningsministeriet erkende efter at have fået resultaterne fra de årlige trivselsmålinger. Den virtuelle undervisning kunne dengang ikke kompensere for vores undervisning, og det kan den heller ikke i dag.

Løsningsforslag
Dermed forslår vi, at vi eksaminerne skal aflyses og erstattes med årskarakterene. Dette er begrundet med, at de enkelte undervisere bedre er egnet til at vurdere elevernes faglige niveau selvom de har haft virtuelt undervisning fremfor en censor. Ydermere er der en stor del af pensum på A-fag der har været nødsaget til at blive gennemgået virtuelt, og kvaliteten af dette er svingende. Reelt set har de nuværende 3.g’erne kun været fysisk i skole fra august 2018 til marts 2020. Resten af tiden har været præget af primært virtuel undervisning. Desuden har en stor del af både B- og C-fag været gennemgået virtuelt, hvorfor kvaliteten også er svingende. Derfor skal der ikke lægges et unødigt pres på eleverne, hvor forventningerne er for høje, selvom undervisningkvaliteten ikke har været i top. Det er hverken noget som eleverne eller underviserne kan gøre noget ved. Det har ikke været nogle normale skoleår, og dermed har eleverne ikke mulighed for at forberede sig til eksamen på samme måde som eleverne i de årgange der ikke var ramt af coronakrisen. Dette løsningsforslag vil medføre et et fair karaktergrundlag.

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift HoldMedEleverne tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...