Katte er nyttedyr, det skal være lovligt at de må færdes frit

Lena

/ #36

2016-11-13 12:11

Lidt fakta:

En kat har en mental udvikling der svarer til et barn på 2-3 år. Ville man som forældre lade et barn opholde sig frit udenfor og lade det rende hvor det passer det uden opsyn?

 

ca 70.000 katte mister hvert år livet på de danske veje. 

 

Bestanden af herreløse katte er på ca 600.000 i DK. pt. de er en blandning af katte som ikke har kunnet finde hjem, er sat ud af familien og ej neutraliseret.

 

Katte orienterer sig via duftspor. Den kan skræmmes så den kommer udenfor "sit" område og dermed ikke kommer hjem. En del af disse ender på internaterne.  Andre ender som vildkatte til et kummerligt liv. Tjek lige alle efterlysningsopslagene der dagligt popper op. Katten kommer bestemt ikke altid hjem!

 

Antallet af mishandlingssager er stødt stigende. Mange bryder sig ikke om katte kommer på besøg hos dem. Under tiden kommer det så vidt at folk tyer til vold mod katten.

 

Katte kan have et område op til 5 km radius - nogle lidt mindre og andre lidt mere. Kender man alle indenfor sådan et stort område og ved at alle bryder sig om at have ens kat rendende?

 

Katte besidder ikke en evne til at udregne mulige konsekvenser. Det gør mennesker. En årsag til at vorers børn ikke får lov til hvad som helst. Noget kan være farligt.

 

Katten gør kun det den er blevet vænnet til. Katte der ikke kommer ud til fritløb - savner det ikke.

 

Er det muligt at hegne haven ind så katten ikke kan komme ud af den? og kan de leve et godt liv kun på ejers grund?

http://www.katteindhegning.dk

JEPS det kan sagtens lade sig gøre hvis ejer vil det og sætter sig ind i det. Det handler kun om vilje og viden.

Husk på at der bruges hegnstråd. Mus og andre små dyr kan godt komme igennem maskerne, så jagt ER muligt. IKKE nødvendigt at lukke til med hegnstråd i toppen. 50 cm indhug på 45 grader er nok. Katten kan ikke klatre med ryggen nedad

Kan de klatre i en indhegning:  Ja, det kræver bare en pæl, sisalreb og et par søm.

Kan de komme højt op og sidde? Ja, det kræver kun at man sætter hylder op til dem. Hylderne kan være af en træstamme

 

Man kan gøre det samme indenfor med hylder på vægge mv.

 

det hele kan gøres ganske stilfuldt. Glem alt om rockerborge, indespærringer, fangehuller og hvad man ellers kan finde på af grimme ting at kalde det.

Prisen på at hegne haven ind og indrette den til katte kan gøres for 1500-10000 kr alt efter hvor stor haven er og hvad man vil lave i den. 

 

Inden man gisper sig livløs over prisen, så tænk på at dyrlægeregningerne bliver reduceret. katten kommer ikke hjem med orm, lopper, sår, bylder, brækkede legmer osv.