Skal der fastsættes en nedre grænse for flexjob????

Jane Pihlmann

/ #20 Stop diskrimineringen af handicappede

2014-11-26 13:44

Både EU-dom 11-04-2013, Højesteretsdom 13-06-2013 og Vestre Landsretsdom 16-12-2013, fastsætter, hvordan begrebet ”handicap” i forskelsbehandlingsloven skal fortolkes.

 

Ifgl. Vestre Landsretsdom 16-12-2013, side 14 nederst, skal begrebet ”handicap” i forskelsbehandlingsloven fortolkes således: ”Det omfatter en tilstand, der er forårsaget af en lægeligt diagnosticeret helbredelig eller uhelbredelig sygdom, når denne sygdom medfører en begrænsning som følge af bl.a. fysiske skader, som i samspil med forskellige barrierer kan hindre den berørte person i fuldt og effektivt at deltage i arbejdslivet på lige fod med andre arbejdstagere, og denne begrænsning er af lang varighed. Karakteren af de foranstaltninger, som arbejdsgiveren skal træffe, er ikke afgørende for, om en persons hebredstilstand skal anses for omfattet af dette begreb”.

Sålænge os med lægeligt diagnosticerede helbredelige eller uhelbredelige sygdomme, der er både langvarige og kroniske, fastholdes i både kontanthælpssystemet og ressourceforløbssystemet uden at der bliver truffet afgørelser, som kan bringe os tilbage på arbejdsmarkedet, fordi der ikke er en fastsat nedre Fleksjob timegrænse, så længe vil vi blive ved med at blive diskrimineret.