Afskaf 4års reglen for læger

Troels

/ #52 Re: Re:

2013-04-16 21:52

#12: - Re:

Kære Gæstesvarer

Jeg havde samme spørgsmål, som gæst #9.

1,2,3) Er det ikke ens for alle, der søger specialestillingerne, hvis alle 'kun' har 4 år?
Eller vil må så ansætte læger fra udlandet med bedre cv'er?
Er det ikke luksus at tro, at alle kan få deres drømmespeciale? Der er vel fra samfundets side visse behov for, at også de 'kedelige' specialer i udkantsdanmark bliver besat?

4) Nu er det jo en sjov ting med økonomi og skattebidrag. I tilfældet læger kommer de flestes indtægt vel fra staten, hvorfor skattebetalingen er en tilbagebetaling til staten. Hvis der istedet er en udenlandsk læge, der må tage pladsen, kan man vel forvente at vedkommende er under præcis sammt skatteregler. Det egentlig tab er vel så 'kun' udgiften til seks-otte års uddannelse - hvilket jo selvfølgelig også er foruroligende nok.

5) Der er rigtig mange faggrupper, der ligger flere end 37 timer om ugen - og også til en markant ringere løn, end lægerne. Det er klart, at det er sjovere, hvis det er det man brænder allervarmest for, men der er vel også et element af: 'kan man ikke få den man elsker, må man elske den man får'...

6) Givetvis

7) Jeg synes, at sammenligningen med folketings- og byrådsmedlemmer er uoplagt. Til gengæld kan man jo sige, at det er en del af en generel tendens i samfundet at man prøver at få folk til at omskole sig og søge derhen, hvor der er muligheder. Det gælder jo fx. dagpengemodtagere. Også i andre faggrupper, må man jo søge andre græsgange, hvis man ikke i løbet af fire år kan skaffe sig drømmestillingen indenfor drømmefeltet.

Jeg skriver kun det her for at udfordre dig/jer lidt, og få uddybet min egen ret begrænsede kendskab til lægeuddannelsen og -standen.


Mvh Troels