Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs.


Gæst

#8526 Korruption i Danmark?

2014-01-27 17:49

Læser at DONGs adm. direktør Henrik Poulsen vil få 28 millioner af Goldman Sachs for salget af DONG.

Jamen, jamen - hvordan kan han få 28 millioner (Sic!) for at mere eller mindre forære DIN og MIN ejendom til Goldman Sachs .. DONG er ikke hans, men VORES ....

Synes det lugter langt væk af klokkeklar korruption, selvom folk bliver ved med at fastholde at det ikke findes i Danmark ...?

Gæst

#8527

2014-01-27 17:49

jeg stemmer ikke på SF - eller s - RØD blok mere de tar fra Pensonisterne - og dem der ikke
har så meget

Gæst

#8528 skriv til politikken Dr information TV2

2014-01-27 17:50


Gæst

#8529

2014-01-27 17:51

godt i gøre vores demokratische ret og gøre folkestyre opmærksam vi vil beholde på danske hænder og arbejdspladser

Gæst

#8530 EB artikel SF: arrogant afvisning af Corydon

2014-01-27 17:51

Finansminister Bjarne Corydon (S) er ikke en populær mand hos SF’s folketingsmedlem Karsten Hønge.

SF’eren reagerer særdeles negativt på nyheden om, at finansministeren har afvist at mødes med fire fagbosser for at diskutere deres tilbud om at investere i energiselskabet DONG.

- Det er simpelthen arrogant. Politik er meget andet end regnestykker. Det er også at have en fornemmelse af, hvad befolkningen vil have. Ikke engang at give det en chance er kortsigtet, siger Karsten Hønge til Ekstra Bladet.

De fire fagbosser Anders Bondo Christensen, Grete Christensen, Henning Pedersen og Dennis Kristensen sidder i bestyrelsen for fire store danske pensionskæmper, der i weekenden kom med et tilbud om at købe DONG-aktier for milliarder

Men ifølge TV2 News afslår finansministeren tilbuddet, der skulle vippe et bud fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs af pinden.

Se også: Corydon afviser fagbossernes Dong-tilbud

Regner med en god forklaring
Udsigten til at sælge DONG-akterne til Goldman Sachs har affødt en massiv kritik – ikke mindst i lyset af, at investeringsbanken benytter sig af skuffeselskaber i skattely.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen har tidligere opfordret til at stille salget til Goldman Sachs i bero og overveje alternative muligheder.

Nu ser Bjarne Laustsen frem til at høre Bjarne Corydons forklaring, når Socialdemokraterne holder gruppemøde i morgen på Christiansborg.

- Jeg regner med, at vi får en god forklaring på vores gruppemøde på hvorfor, at finansministeren ikke vil gå i realitetsforhandlinger med danske pensionskasser, siger Laustsen til Ekstra Bladet.

- Det ville være optimalt, hvis danske pensionskasser kunne investere i danske arbejdspladser og grønne løsninger. Det ville være at foretrække, fortsætter socialdemokraten.

Se også: CoryDong skal tæmme oprør

Fakta: Disse fire pensionskasser vil byde på Dong

Fire pensionskasser står på spring til at investere i Dong Energy.

De tilbyder at gå i dialog om en aftale, der kan matche det tilbud, som Goldman Sachs har sagt ja til i forbindelse med at investere otte milliarder kroner i Dong og derved få 19 procent af aktierne i det statslige energiselskab.

Pensionskasserne er:

* Lærernes Pension - tager sig af pensionsordninger for omkring 130.000 lærere og forvalter en formue på over 50 milliarder kroner.

* PKA - administrerer og udvikler arbejdsmarkedspensioner for fem pensionskasser med over en kvart million medlemmer, primært inden for social- og suindhedssektoren. Pensionskassen forvalter en formue på næsten 200 milliarder kroner.

* PBU - Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger - pensionskasse for mere end 110.000 pædagoger. Formuen er på omkring 44 milliarder kroner.

* PenSam Holding - er moderselskab for pensionskasserne PenSam og PenLiv, der har omkring 430.000 medlemmer blandt andet FOAs medlemmer. Samlet forvaltes en formue på over 100 milliarder kroner.

Kilder: Lærernes Pension, PKA, PBU og PenSam.

---

Det sagde fagbosserne om Dong

De fire pensionsselskaber Pensam, Pensionskassen for Børne- og Ungepædagoger (PBU), PKA og Lærernes Pension vil investere i Dong for at holde det statslige selskab ude af amerikanske kapitalisters hænder. De fire pensionskasser investerer selv i investeringsbanken Goldman Sachs.

Her er et udpluk af, hvad fagforeningernes formænd sagde:

* Dennis Kristensen, formand for FOA og næstformand i Pensam, der udover Goldman Sachs, også har investeret i 13 selskaber med adresse i skattelyet Cayman Island:

"Skeletterne vælter ud af skabet, og hvis vi som samfund ikke vil acceptere de skeletter, må nogen finde en anden løsning. Det kan pensionskasserne være med til. Vi vil gerne inviteres af finansministeren til en kop kaffe".

* Anders Bondo Christensen, formand for Lærernes Centralorganisation og bestyrelsesformand i Lærernes Pension:

"Vi kan jo se den store kritik, der er af Goldman Sachs. Og kritiserer man, skal man også komme med en løsning".

* Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der er paraplyorganisation for over 70 fagforeninger og 450.000 medlemmer, sidder desuden i bestyrelsen for ATP, der er en af tre Dong-købere sammen med Goldman Sachs.

"Det er et spørgsmål om vilje, og den vilje er tilstede i mange pensionskasser. De skal bare inviteres på kaffe, så de har mulighed for at komme frem med deres bud"

Gæst

#8531

2014-01-27 17:52

GS kunne måske komme ind, hvis det var på lige vilkår. Men det er det jo ikke. GS kan ifølge kontraktvilkårene altid trække sig ud uden tab, også hvis det bliver en fiasko. Det er ikke rimeligt. Det er jo vilkår som ved et lån, ikke som en ansvarlig aktiepost.
Jenser

#8532 Bonusser til ledende medarbejdere i DONG

2014-01-27 17:52

Her er et lille klip af min mail til Finansudvalget:

Og er det virkelig korrekt at I er med til accepterer at 250 ledere i DONG kan se frem til en bonus op til 1,5 mia. DKK i 2018, hvis DONG's værdi er det dobbelt i dag? Og alene den admistrende direktør Henrik Poulsen kan se frem til en personlig gevinst på næsten 30 mio. DKK? 1,5 mia. DKK diveredet med 250 ledende medarbejdere giver 6 mio. DKK i gennemsnit. Det svarer jo til hvad en SOSU-assistent tjener på 20 år.

http://www.business.dk/green/dong-ledere-kan-score-op-til-15-milliard-paa-boersnotering

Og mange af Jer har været dybt forarget over bankdirektørernes og bankbestyrelsernes meget store bonusser. Nu stemmer I lige nøjagtig for at ledende medarbejdere i DONG kan få nogle enorme store bonusser. Sikke en dobbeltmoral!

Hilsen Jens-Jørgen

Gæst

#8533 Re: Et par spørgsmål...

2014-01-27 17:52

#8500: Jeppe Severin - Et par spørgsmål...

Helt enig! DET HANDLER IKKE OM POLITIK! men det mener Enhedslisten altså, når de ikke vil invitere "blå" talere til demo som vedrører HELE folket.

 

Fyr dem alle!


Gæst

#8534

2014-01-27 17:53

mærkværdigt at det overhovedet ikke kommer frem, at goldman sachs er finansministeriets consulting firm, gennem rothschild and sons london, selv
storaktionær i goldman sachs.

Gæst

#8535 Henvisning til EB Blog

2014-01-27 17:53


A. E. for 54 minutter siden
Gad vist om der har været så meget hemmelighedskræmmeri og mørklægning, at vore politikere er blevet holdt uvidende ?

Det er da godt at befolkningen er klogere, end vore politikere !

" Men Venstres finansordfører Peter Christensen sagde direkte, at han intet kendskab har til Goldman Sachs."

Kære politikere (folkets tjenere) sæt jer ind i sagerne, før i stemmer i folketingssalen !

Citater fra 17 december 2013 :

- Men Enhedslisten kan være med til at sætte offentligt fokus på, hvad det er, der er ved at ske, siger Frank Aaen.

Enhedslisten står alene med sin modstand mod at lade den USA-baserede investeringsbank Goldman Sachs få afgørende indflydelse på det stats- og brugerejede energiselskab DONG Energy.

Hvis alt går efter planen, vil regeringen i starten af februar sælge 19 procent af aktierne samt den afgørende indflydelse i DONG Energy til den kontroversielle investeringsbank Goldman Sachs.

- Det mest skræmmende ved debatten var næsten, at den afslørede, at ingen af partierne åbenbart har interesseret sig for at undersøge, hvad det er for et selskab, det vil overlade kontrollen af DONG til, siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen til Arbejderen.

Når det gælder et statsejet selskab som DONG, er Folketinget nærmest en slags bestyrelse, påpeger Enhedslistens finansordfører.

- Og man skulle jo ellers tro, at en virksomhedsbestyrelse vil udvise en vis interessse i, hvem og på hvilke vilkår der bliver inviteret til at investere i virksomheden.

Men Venstres finansordfører Peter Christensen sagde direkte, at han intet kendskab har til Goldman Sachs. Det lyder jo utroligt, siger Frank Aaen.

Goldmans Sachs er en af de mest indflydelsesrige - og skandaleramte - finanskoncerner i verden.

Kilde : http://arbejderen.dk/indland/kun-enhedslisten-mod-dong-salg


Gæst

#8536

2014-01-27 17:55

Else F.Andersen

Gæst

#8537

2014-01-27 17:55

Vi skal selvfølgelig beholde DONG som Dansk ejet, og ikke til de snydepelse og svindlere som den Amerikanske bank er, Amerikanerne er jo selv imod banken som snyder dem.
Hilsen
Freddy Pedersen

Gæst

#8538 Godt skrevet Jens- Jørgen!

2014-01-27 17:55


Gæst

#8539 Re:

2014-01-27 17:56

#8527: -

nej Nu er der også lagt skat på brande du kan ikke samle brande til pejs så skal du betale skat det næste bliver skat på sten det er da også bedre der er der flere penge i

Jeanette Dünweber

#8540 Re: Re: Et par spørgsmål...

2014-01-27 17:58

#8533: - Re: Et par spørgsmål...

Men ved vi om enhedslisten IKKE vil invitere folk fra blå blok?Eller gør du?

Jeg ved det i hvert fald ikke, men er ved at undersøge det med arrangørerne Mille Stockner og Jakob Lausch Krogh fra enhedslisten, om de ikke kan tage kontakt til nogle blå partier for at få en bred demonstration.


Gæst

#8541

2014-01-27 17:59

Det er simpelt hen alle tiders med det vi er igang
med,vores verdier SKAL blive i DK. En finansmeni- ster som Bjarne Coridon kan vi simpelt hen ikke -
bruge, ud med ham , omgående, TAK.
Venlig Hilsen
Clavs Draiby

Gæst

#8542 Re: Re: Re: Et par spørgsmål...

2014-01-27 18:00

#8540: Jeanette Dünweber - Re: Re: Et par spørgsmål...

ja, læste herinde at de VAR blevet spurgt, men IKKE ville invitere blå talere.


Gæst

#8543

2014-01-27 18:00

det er bedst at Dong Energy bliver i danske hænder. ja dak

Gæst

#8544 Udtalelse i EB:

2014-01-27 18:01


23. Jan 2014
Goldman Sachs: Kapitalismens rockstjerner
En stor vampyrblæksprutte, der har armene viklet rundt om ansigtet på menneskeheden, mens den utrætteligt suger alt, som lugter af penge til sig. Sådan beskriver en kendt journalist og forfatter den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der står til at købe 19 procent af DONG

Gæst

#8545 Korruption i Danmark II

2014-01-27 18:01

Det er helt uforståeligt hvordan Bjarne Corydon, Lisbeth Poulsen og Sofie Carsten Nielsen kan forsvare DONG aftalen - som så selvevident går helt imod alm. hæderlighed og hvad de partier i regeringen traditionelt har stået for - dengang Danmark blev bygget op...

Forklaring .... Ja, de kan have fået en hjerneblødning ...
Ja, de kan være så dumme, at de ikke er istand til at forstå og
læse deres egne partiprogrammer ...

Eller ... og det er der bliver ubehageligt ... de kan være stillet noget i
udsigt ... Måske ikke penge i en brun kuvert ...
Men indforstået lovning om noget ...

Lisbeth Poulsen er tidligere blevet banket på plads af SF ledelsen,
så måske er hun igen blevet banket på plads .. og fået en forklaring,
som i hendes lille hovedet har givet mening ... Og derfor springer hun
nu totalt fra al hæderlighed og partiprogram ...

Sofie Carsten Nielsen har måske fået at vide af Margrethe Vestager
"at sådan er det jo" ... underforstået, du har ikke mange kompetencer,
men hvis du vil være minister, så går du ud og forsvarer denne
rådne aftale ... Måske tilflyder der af andre kanaler penge fra Goldman Sahcs
til det Radikale Venstre .. Eller måske er det direkte at der venter en
bestyrelses post til Sofie Carsten Nielsen (hvor hun ikke skal arbejde,
men med højt honorar).

Bjarne Corydon har sikkert ikke troet at nogen ville opdage det her
(qua at han ikke har noget politisk kompas, og kan se hvor
vanvittigt det her er). Økonomer i Finansministeriet
(som måske har lovninger fra Goldman Sachs, måske Goldman Sachs jobs)
har "rådgivet" ham til det her.
Måske har han selv fået lovninger og diskrete forespørgsmål om
bestyrelses poster (i Goldman Sachs kontrollerede virksomheder,
eller virksomheder der arbejder sammen med Goldman Sachs,
den ene hånd vasker den anden).
Måske vanker der et job i EU - hvor Goldman Sachs støtter
hjælper med til at bringe det i hus ...

------

Så, svaret er JA ... alt tyder på at der er korruption
i Danmark - Hvor danske interesser sælges ud til
fordel for enkelt menneskers penge interesser...

Peter Brixtofe fik fængsel for en flaske rødvin til 8000 kr...
Det virker som det rene amatør i forhold til hvad der sker her ...

Gæst

#8546

2014-01-27 18:01

Jeg håber virkeligt, det vil lykkes at råbe Folketinget op og standse salget til Goldman Sachs. Bjarne Corydon skal simpelthen komme til fornuft i denne sag ....

Gæst

#8547 Udtalelse i EB om GS

2014-01-27 18:02

Barack Obama: De her fyre opfører sig som velbetalte rockstjerner, men det eneste, de laver, er mundsynkroniseret kapitalisme.

Gæst

#8548

2014-01-27 18:03

Dong bør blive på Danske hænder

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-01-27 18:04



Gæst

#8550

2014-01-27 18:04

Don C glem det