Bevar muligheden for at tilvælge den kommunale dagpleje i Jammerbugt Kommune


Gæst

#1

2016-10-03 13:32

Som uddannet pædagog ved jeg hvor vigtigt det er for små børn med få og nære voksne, hvilket jeg mener er indbegrebet af kommunens dagplejere. Får jeg selv børn ønsker jeg en dagplejer mens jeg ikke er begejstret for vuggestuer da dette miljø er for uoverskueligt for så små børn.

Gæst

#2

2016-10-03 13:54

Fordi jeg ønsker at få mit barn i en kommunal dagpleje og ikke en vuggestue

Gæst

#3

2016-10-03 14:05

Fordi det er vigtigt at forældrene har et valg

Gæst

#4

2016-10-03 15:01

Giver forældre mulighed for at vælge.kommunale dagplejere arbejder med læreplaner,har pædagoger de kan sparre med.har nem kontakt til ergoterapeut ,talepædagog og lign.
stine Vestmark

#5

2016-10-03 15:39

Jeg ønsker at mit barn får en dagplejer, således han kommer i et nært og trygt miljø, der minder så meget om eget hjem, som muligt. Jeg tror på at diverse undersøgelser, der viser at dagpleje er bedre for børn i alderen 0-3 år end vuggestue, er rigtigt. Jeg mener ikke at vuggestue på samme måde tilgodeser sensitive børn, skaber tryghed, har samme tilsyn fra pædagoger og ergoterapeut m.m. Derudover tror jeg på at små børn har bedst af nær kontakt til så få voksne som muligt, fremfor skiftende pædagoger i en vuggestue. Derudover mener jeg ikke at børnene har fordel af at være i en institution hvor der er mere uro og Larm, end i et privat hjem. Jeg mener desuden at de familier med små børn, der bosætter sig i et lille samfund, som fx. Gjøl, bla gør det, fordi de vægter det nære, trygge og hjemlige for deres børn. Havde de syntes vuggestue var det optimale, havde de nok bosat sig i en større by. Jeg mener, at det er selvmodsigende fra kommunens side, at de på den ene side siger de arbejder med bosætning i de små byer og på den anden side vil lave vuggestuer i de små byer. Pga. Svingende børnetal i de mindre byer, vil det på sigt betyde dagplejens lukning- det er de færreste små samfund der på lang sigt kan bære Både en vuggestue og dagpleje. Så når politikerne siger at det at lave vuggestuer skal hjælpe til at rede børnehaverne, så tror jeg det har modsatte effekt. Folk der har valgt en lille by og helst vil have dagpleje- vil ikke bare automatisk vælge vuggestuen istedet, hvis dagpleje ikke er en mulighed. Forældre idag kører gerne ud af byen til private dagplejere, for at få det de mener er det bedste for deres børn. Så i min optik vil vuggestuer have negativ effekt på både børnehave og bosætning og betyde lukning af dagplejer og dermed mindre arbejdspladser i de små samfund. I mine øjne er det her et af de tilfælde hvor man ikke skal pille ved noget der allerede fungerer helt fint og godt. 


Gæst

#6

2016-10-03 18:29

For at passe på de børn med særlige behov. Frygter de går tabt, hvis den nuværende dagpleje stopper. Vores erfaring med dp er at de børn der har særlige behov eller større behov end "normale" børn blir set og hjulpet i stor grad.

Gæst

#7

2016-10-04 20:24

Fordi jeg synes det er vigtigt at man selv kan vælge om man vil have sit barn i dagpleje eller vuggestue. Afhængig af hvad ens barn bedst kan håndtere. Børn er jo ikke ens, og jeg har selv haft en der sagtens kunne være i vuggestue, og en der passede bedst i dagpleje. Vi havde en del problemer da vi søgte dagpleje plads, fordi der manglede dagplejere i vores område, håber det kunne blive bedre.

Gæst

#8

2016-10-05 05:56

Fordi jeg på ingen måde kan støtte op om at kommunen vil nedlægge dagplejen . De møder jeg har været til har været for dagplejen så det kommer faktisk bagpå mig at et forslag som dette kommer op.
Vi har benyttet dagplejen til vores tre drenge og det har været intet mindre end fantastisk. Vi bor i Saltum hvor der sammen med Vester Hjermitslev er en super gruppe af dagplejere der sikre en tryg og udviklende hverdag.
Loni

#9 Re:

2016-10-05 06:04

#8: -  

 Jeg synes ikke at man kan sige at dagplejen kun e til børn med særlig behov. dagplejen er for alle børn. Det enkelt barn får en omsorgsperson i sin første del af livet i institution. En voksen der kender barnet og forældrene.

vi har kort haft vores to drenge i småbørnsgruppen idet der ikke var plads i den kommunale dagpleje. Det var på ingen måde en god oplevelse. Faciliteterne var slet ikke til det. Hvor skal børnene sove i skolegården. Børnene er ikke på sammen måde idet roligt og hjemligt miljø.

jeg synes det er brugerne der skal have kraftig medbestemmelse hvis man ikke vil have forældrene til at bruge et helt andet tilbud.


Gæst

#10 Re: Re:

2016-10-05 06:08

#9: Loni - Re:  

 En omsorgsperson når barnet ikke længere passes derhjemme er det jeg mener.


Gæst

#11

2016-10-05 20:25

Fordi jeg selv har været kommunal/privat dagplejer i mange år, og VED det er her i det private hjem, det lille barn har det bedst. Jeg har selv haft eget barn i vuggestue (for mange år siden) og lever stadig med dårlig samvittighed!

Gæst

#12

2016-10-05 20:33

Fordi dagplejen er vigtig for forældrene og skaber tryghed for både børn og forældre.

Gæst

#13

2016-10-09 13:03

Fordi det er vigtig at der er mulighed for at sårbare børn kan blive passet hos en dagplejer hvor der er mere ro og nærhed.ikke så mange forskellige børn og voksne at forholde sig til.

Gæst

#14

2016-10-17 06:54

Dagplejen giver nærhed, opmærksomhed og udfordrer det enkelte barn. Barnet bliver styrket både på det følelsesmæssige plan - lærer at dele med andre, lærer at lege med andre og lærer at sige fra på en ordentlig måde. Men også på det fysiske plan, hvor de bliver udfordret motorisk og får brugt kroppen på mange forskellige måder. Dagplejen kan give opmærksomhed til det enkelte barn. Er bange for at i større institutioner kan det enkelte barn "forsvinde" i mængden. Vi vil ikke undvære vores dagplejemor til vores søn og vil have at hun også vil tage imod vores datter når hun starter i dagpleje.

Gæst

#15

2016-10-17 13:04

Fordi den kommunale dagpleje SKAL bevares!