Fjernelse af nærlederne i BFO’erne i Ballerup Kommune

Vi er flere forældre der ser fjernelsen af nærlederne i kommunens BFO’er som et stort problem, fordi en nærleder kan tage højde for de enkelte børn i de enkelte pædagoger.
 
Vi er meget bekymret over at man ønsker at fjerne de pædagogiske ledere og i stedet kun have en BFO leder på hver matrikel. Det vidner endnu engang om hvordan man vil lave fjernledelse. Som er langt fra noget der gavner kerneopgaven.     
 
For det første er BFO lederen spækket med arbejdsopgaver og fuldstændig væk fra gulvet. Engang imellem deltagende på deres møder men ikke en fast figur, da lederen deltager i mange andre sammenhænge med skoleleder og “dem oppe fra”. Hvis den pædagiske leder fjernes ville så skulle BFO Leder varetage endnu flere opgaver end tidligere og være endnu længere væk fra sit personale.   
 
Der er brug for de pædagogiske ledere i afdelingerne, de er med som en del af pædagogisk praksis i hverdagen, kender børnene de arbejder omkring, kender sit personale og vores kompetencer, er vores faglige sparringspartner, styrer personale gruppen så der er høj social kapital blandt kollegaer.   
 
MEN... der mangler en klar beskrivelse af deres funktion og der burde man høre os på gulvet hvordan de har brug for deres pædagogiske ledere. Og give dem beslutnings rettighederne tilbage, og indlemme dem som gyldige beslutningsmedlemmer i skoleledelsen. Så de som pædagogerne er en del af hele barnets hverdag.    
 
Vi vil have nærledelse da det skaber de bedste forudsætninger for kerneopgaven og en høj social kapital.
 
Børn idag er presset nok med alle de krav der stilles...
 
1. Besparelser af stillinger gør at de nogle dage kun er 3 uddannede pædagoger i BFO til 150 børn.
 
2. Besparelser af stillinger i BFO gør at det er svært at kunne tilbyde et bredt udvalg af aktiviteter da de ofte kun er nok til at dække de faste poster.
 
3. Grundet nedprioritering af FA tid er det sværere at planlægge og forberede aktiviteter.
 
4. Grundet de lange dage i skole er BFO tid naturligt forkortet hvor noget af den vigtigste læring sker i netop den alder. Nemlig den sociale udvikling der skal forme børnene til det menneske de skal være resten af livet.
 
5. Grundet ressource pædagogerne er havnet under ressourcecentret skal man have virkelige gode argumenter og mange lange ventetider for at kunne få hjælp til børn der har det ekstra svært. De var oprindeligt snsat i BFO’en hvilket gav god mening.
 
 
6. Grundet høj faglighed og kærlig til de børn de står overfor hver dag kæmper for at løbe stærkt nok for at løse opgaven. Men udfra de parametre som de bliver budt er det ikke underligt at nogen bukker under og føler sig magtesløs.
 
7. Der er snart mere uudannet personale end uddannet personale i BFO tiden. Og jo de har skam dygtige medhjælpere men de har så få timer at de ikke engang kan deltage fuldt ud på P møder, så går der meget information tabt. Hvis nærlederen fjernes fjerner man den daglige sparring.
 
8. Der er krav til hvad barnet skal kunne lære i de forskellige klasser og helst klare de forskellige test’s godt. Uanset om de er modne nok til at forstå den læring der hører til alderstrinnet.
 
 
 
Med venlig hilsen 
Eva Jönsson

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Eva Jönsson tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook