Effektiv stofskifte / Immunbehandling behandling søges snarest

Kære Endokrinologer

Vi skriver fordi vi føler vi allesammen er ude på dybt vand - både jer og patienterne  - for hvad er  den rette behandling ?


Der er jo ingen stofskiftesyge/ autoimmune der ønsker at fastholdes i denne ulidelige situation og manglende behandling

Når vi som patienter bliver syge,  regner vi jo med hjælp - Men den er yderst sparsom indenfor dette felt og vi vandrer  rundt mellem de forskellige afdelinger fordi der ikke er et tværfagligt  samarbejde .

Ved I godt at i 2003 blev TSH levels ændret af American Association of Clinical endokrinologer (AACE) , fra de nuværende 0,5-5,0 til 0,3 til 3,0 ?
Det er rigtig  mange år siden ,  og alligevel er de ikke ændret i dansk regi ?

NICE.Org  oplyser der aldrig er blevet udarbejdet Guidelines,  for ingen har bedt om dem . Hvorfor  er det ikke lavet for længst ?

Hvordan kan det være at man bruger blodprøven TSH,  som kun måler det i serum og ikke på celleplan ?   og alligevel skal vi fortælles at vi ligger pænt og indenfor tallene - Gjorde man det samme for diabetes patienter så havde man virkelig mange syge mennesker der også .

TSH blodprøven  er ikke meget værd i forbindelsen med stofskiftet . 

Hvad er det der gør, at  der ikke er udarbejdet et panel af blodprøver , som jo findes  ?

Og med hvilken årsag er det at der hele tiden misdiagnosticeres med depression og fibromyalgi - når man godt ved at dårligt behandlet stofskifte er det der giver os plagerne ?

Vi har svært ved at se hvis f.eks en depressiv , angst person med Brainfog  og ødemer får beskeden - "det er alt sammen oveni dit hoved du ligger fint på din TSH".

I sådan et tilfælde må man gå ind og se på personens hormonstatus, androgenstatus, væksthormon ,  og behandle , så hjernetågen forsvinder -  og det værste man kan gøre er da at give anti depressiver til denne person - vedkommende er jo ikke psykisk syg ,  men fysisk syg.

Der er for vane i Danmark at vi venter til skaderne er sket - dvs ubehandlet / dårligt behandlet stofskifte når at blive til andre sygdomme f.eks Hypofyseinsufficiens , Lupus/Sle , Addison og Sukkersyge , Cancer,  Hjertesygdomme for bare at nævne nogen få.

Er det ikke korrekt , at da man tog ren t4 baseret stofskiftemedicin i brug da blev det nedfældet at hvis patienten ikke fik det bedre skulle man holde øje med T3 og de frie Værdier  ? - Det sker ikke og masser af mennesker lider .

Vi har endnu ikke forstået med hvilken ret endokrinologer kan nægte det naturlige stofskiftehormon - der ligger absolut intet forskningsmæssigt der påviser at det syntetiske på nogen måder er bedre for os .

Derimod er der lavet undersøgelser , der viser at thyroid giver en næsten almindelig  gennemsnits levetid

Vi har behandlet med thyroid  herhjemme før - inden medicinindustrien igen,  langede sine fangarme ud - og ingen har endnu kunnet bevise at Eltroxin  eller Euthyrox er bedre for os - Tværtimod.

Hvordan kan man som Endokrinolog forsvare at nægte folk det medicin der før blev behandlet med  herhjemme hvor man også istedet for nyttesløse blodprøver lyttede til patienten og så efter kliniske tegn

Og hvorfor  skal folk ty til at få det bragt Thyroid over grænsen for at få den rette behandling ?

Vi ligger inde med blodprøvepanelet der burde tages for at belyse en patient ordenligt - her er f.eks en jod test som aldrig foretages på en patient af uransagelige årsager , for Endokrinologer ved vel godt at vi skal bruge jod for at omdanne stofskiftemedicinen ?


Ydermere med de autoimmune sygdomme som der jo er flest af så undrer det os voldsomt at man fra dansk side mener at de er organspecifikke,  når de rammer de organer de har lyst til - det er bevist i udlandet - så det er vel blot at læse op på studiet  ?

Selvom man kan se det direkte på skjoldbruskkirtlen , så er det jo ikke der antistofferne befinder sig  - ligeså forkert som at sige at skjoldbruskkirtlen dør - for det gør den jo yderst sjældent .

Hvad er årsagen til I ikke indfører hormonterapi der kan få vores immunforsvar i ro ?  - Og hvad er årsagen til at man kun  behandler følgeskaderne ( stofskiftet ) når man godt ved det er en immunsygdom og det er der- der skal sættes ind ?

Og hvorfor fortæller I ikke patienterne og de praktiserende læger at stofskifteprøver bør måles før 8 om morgenen fastende og uden medicin i kroppen,  masser af mennesker går forgæves - ydermere er det meget  forkert at antistofprøver ikke   er obligatoriske sammen med stofskifteprøver - det sparer patienten  en masse problemer at få den rette diagnose , og er langt billigere for samfundet i  længden

Hvorfor er der ikke nogen herhjemme der vil se på det her med nye briller - evt bruge nogen af de mennesker der ligger inde med stor viden indenfor dette felt til patienternes fordel ?

Det er os umuligt at forstå,  at dette ikke tages mere seriøst - for vi ved jo at virker immunforsvaret ikke så er der åben adgang til alle sygdomme .

ydermere forstår vi ikke som stofskiftepatienter/ immunsyge, at man ikke regner med antistofferne - de er kommet af en årsag og de vokser af en årsag - de viser inflammation blandt andet .

Kort sagt ønsker vi langt bedre behandling og det kan ikke være rigtigt at man har taget og fjernet en god brugbar behandling og erstattet med syntetisk medicin - for derefter at lade os sejle i egen sø.

Vi er alle rigtig meget syge på den ene eller anden måde - alt efter hvor vi er ramt . I er nødt til at åbne op - og hjælpe os - vi bliver flere og flere og vil ikke længere finde os i et rigtig dårligt liv når medicinen er derude men vi bliver den nægtet

Det der foregår for mange af os er direkte mishandling og der skal handles nu 

Hvorfor leder man ikke efter årsagen - blev vi f.eks ramt af borrelia der udløste det hele ?

Og hvorfor bruger man ikke  de få erfarne specialister i udlandet  - Istedet for at famle i blinde mens vi bliver mere og mere syge 

På vegne af stofskiftesyge / immunsyge

Carina Olsen