Det Grønne Kollegie

Frederiksberg kommune har sat et mål om at være klima-neutrale i år 2030, og for at nå dette mål kræver det handling. 

I DSU Frederiksberg ønsker vi et grønt kollegie på Hospitalsgrunden på Frederiksberg, som skal være fremtidens kollegie, der har fokus på klima, bæredygtighed og fællesskab.

Første skridt mod at gøre kollegiet til virkelighed er at samle 2.000 underskrifter til at stille et borgerforslag til Frederiksberg Kommunalbestyrelse.

Borgerforslaget lyder som følger: 
Frederiksberg kommunalbestyrelse vil støtte opførelsen af Det Grønne Kollegie på Hospitalsgrunden.

Herunder kan du læse mere om vores idé for, hvad Det Grønne Kollegie skal være:

Socialt fællesskab

Kollegiet skal danne ramme om et stærkt fællesskab bestående af kollegianere med diversitet ift. uddannelse og social baggrund. Priserne skal være anstændige, så ingen udelukkes. Kollegiet skal bidrage til, at unge fra alle lag har mulighed for at bosætte sig i Frederiksberg kommune og gennem kollegiet være med til at rykke på den grønne dagsorden. Samtidig er det vigtigt, at den grønne dagsorden implementeres, så vi tager socialt ansvar. Derfor arbejder vi i DSU Frederiksberg for et grønt kollegie for unge på akademiske og erhvervsfaglige uddannelser, der er fælles om at skabe et grønnere Frederiksberg.

Grøn identitet

Kollegiet skal bidrage til, at skabe konkret handling den grønne dagsorden . Kollegianerne skal samles om en fælles grøn identitet, og de skal skabe og organisere nye bæredygtige løsninger på Frederiksberg. Kollegiet skal vise vejen frem, bygges på bæredygtige materialer og indrettes med grønne løsninger.

Demokratisk stemme

Kollegiet skal være demokratisk og sikre, at alle kollegianere har en lige stemme ift. kollegiets fremtid. Derfor skal beslutningerne tages af et kollegieråd, som kollegianerne selv vælger. Kollegiet skal drives og ejes af en almennyttig fond oprettet til formålet. 

 

Vi håber, at du har lyst til at støtte vores idé om et grønt kollegie på Frederiksberg! Den ovenstående beskrivelse er dog kun en overordnet ramme, der skal uddybes i samarbejde med unge og involverede foreninger.  

Dette projekt er skabt af DSU Frederiksberg, og vi er meget glade for, at der er flere organisationer, som er har lyst til at være en del af projektet. Senest har SFU Frederiksberg udtrykt stor opbakning til projektet. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med SFU Frederiksberg og andre som kunne have lyst til at skabe et mere grønt og bæredygtigt Frederiksberg. 

Hvis du har spørgsmål eller har lyst til at hjælpe med at gøre kollegiet til virkelighed, kan du tage fat i os på 42761803 eller på liniger2@mail.com

 

 


Solveig Røndal-Liniger    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Solveig Røndal-Liniger tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )