Bevar Borremosen

vindmoelleplan.pngMølleområde for 6 kæmpevindmøller skraveret med en rød kant. Borremosens placering markeret med en rød cirkel. Eksisterende små vindmøller også markeret med møllesymboler.

Guldborgsund Kommune har ladet borgerne bestemme, hvilke steder og værdier, der har betydning for dem som beboere i kommunen. Formålet har været at udforme en særlig kulturkanon. Blandt 35 andre emner blev Borremosen og “Stilheden” valgt ind i kommunens Guldkanon – og dette med god grund: Stilheden er en af de primære faktorer, som tiltrækker folk ved landkommunerne, og Borremosen er en bedårende naturperle, med et fredet dyreliv, der dagligt besøges af mennesker fra nær og fjern.

Det er derfor direkte uacceptabelt, at Byrådet i kommunen har valgt at ignorere indsigelserne imod at give grønt lys for et kæmpevindmølleprojekt på Skørringe Gods – blot 1 km. fra moseområdet. Kæmpevindmøller – eller havvindmøller, som det reelt set er – er for store og støjende til, at de bør være indordnet under den nuværende vindmøllelovgivning. Både mennesker og dyr oplever ikke at kunne sove på grund af møllernes lavfrekvente støj. I Tyskland har læger anbefalet, at de store møller skal stå 3 km. fra nærmeste bebyggelse. Den lavfrekvente støj fra møllerne, som er stress- og sygdomsfremkaldende for både mennesker og dyr, har allerede vist sig at være årsag til vanskabte minkunger og føl med forkrøblede hove. Det er derfor ikke godt at tænke sig til, hvilke konsekvenser Skørringe-møllerne vil få for Borremosens dyreliv. For slet ikke at nævne de lokale landsbyer, der vil blive ramt af den farlige møllestøj. Vi så derfor hellere, at så store møller blev etableret langt ude på havet, hvor de kan placeres i store mængder. Her blæser det desuden mere, hvilket gør havmøller markant mere økonomisk rentable end landmøller, der faktisk kan komme til at koste kommunen penge.

Skriv under, hvis du:

  • Ønsker at bevare en stille og fredelig Borremose, med et rigt og mangfoldigt dyreliv.
  • Ønsker at vise politikerne, at mennesker og dyr ikke skal indgå i en grotesk forsøgsordning med kæmpevindmøller, hvis helbredskonsekvenser sundhedsforskningen langt fra har undersøgt til bunds.
  • Ønsker at politikerne i Guldborgsund Kommune rent faktisk tager borgerne alvorligt, og at der ikke bare skal sælges ud af de ting og værdier, der gør kommunen til et særligt sted at bo.

Læs mere om Skørringe-møllerne på www.stilhedtak.dk
Like og del vores Facebookside www.facebook.com/stilhedtak/
Se resten af Guldborgsund Kommunes Guldkanon www.guldkanon.dk

Tak for din tid.

Med venlig hilsen gruppen Stilhedtak.


Nick Abildgaard, Stilhedtak.dk    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Nick Abildgaard, Stilhedtak.dk tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook