Bevar kunstnerværkstederne i Højbjerg

Bevar kunstnerværkstederne på den nuværende beliggenhed, Oddervej 80, 8270 Højbjerg!

Kunstnerværkstederne ; Den Blå Hest,Højbjerg, FotoGrafiske Værksted og teatersalen Det Blå Hus er i fare for at blive fjernet til fordel for opførelsen af et stort indkøbscenter.
Vi er imod dette forslag, der er i lokalplanen på grund af følgende:
  1. Det foreslåede er et udtryk for en studehandel, mellem Teknik og Miljø og en spekulant. Kommunen sælger jord og han driver forretning.
  2. Der er ingen store visioner, for en forbedring for beboere og brugere af området.
  3. Ingen beboere i Højbjerg eller brugere på kunstnerværkstederne Den Blå Hest, Højbjerg FotoGrafiske Værksted og Teaterforeningen (Det Blå Hus) …..er spurgt om deres behov og syn på værdifuld fornyelse i Højbjerg.
  4. Biblioteket kunne udbygges underjordisk, der hvor det ligger.
  5. Et indkøbscenter vil trække saft og kraft ud af de butikker og centre, der i forvejen kæmper for overlevelse i området.
  6. Trafikken bliver forøget.
  7. En evt. åbning af M. C. Holsts Vej vil ramme et helt kvarters rolige miljø, med hård biltrafik.
  8. Store gener for børn på vej til skole.
  9. Hvor er cykelbyen nu henne?

10.  Der er ingen miljøtænkning i forslaget.

11.  Det er ressource spild at rive alt ned, i stedet for at flette nyt ind, i allerede eksisterende/velfungerende bygninger og frirum.

12.  Udsigten fra de nærmeste naboer i gadeplan bliver en 3-4 etagers bygning.

13.  Der er brugt millioner af skattekroner på at renovere og etablere kunstnerværkstederne på Den Blå Hest, Højbjerg FotoGrafiske Værksted og Teaterforeningen (Det Blå Hus).

14.  Det har taget år at opbygge de kunstneriske miljøer med kollegial udveksling, venskaber, indsigter og tekniske faciliteter på Den Blå Hest, Højbjerg FotoGrafiske Værksted og Det Blå hus(gøglernes teatersal)…alt dette vil forsvinde.

15.   Ingen genhusning af kunstnere på Den Blå Hest, Højbjerg FotoGrafiske Værksted og Teaterforeningen (Det Blå Hus) er på plads.

16.  Vores arbejdsro er brudt.

 

I forhold til pkt.15: Er det sådan Aarhus forbereder sig på at være Europæisk Kulturhovedstad 2017?

Afslutning: Vi kunstnere på Den Blå Hest, Højbjerg FotoGrafiske Værksted og Teaterforeningen (Det Blå Hus) bliver helt utroligt forstyrret og urolige af dette projekt, da vi arbejder professionelt og langsigtet med projekter, der involverer mange aktører.

Derudover er det så trist, at den slags fantasiløse projekter forsøges gennemført… det er et tyndt argument at bruge et nyt Højbjerg bibliotek til at legitimere et ikke ønsket indkøbscenter med fastfood –og fitness..

 

Med venlig hilsen,

Den Blå Hest, kunstnerværkstederne:Mariko Wada, Sanne Ransby, Maja Ingerslev, Annette Fausø, Marianne Thingholm, Jørgen Mikael Andersen, Joaquin Zaragosa , Lone Manicus, Elle Mie Ejdrup, Kirsten-Marie Korneliussen, Karla Ina Olsen, Tine Hind, Pernille Andersen

Højbjerg FotoGrafiske Værksted: Inger Lise Rasmussen

Teaterforeningen (Det Blå Hus): Janne Koefoed Jørgensen, Bjørn W. Olesen.

 

Stem for at bevare kunstnerværkstederne på den nuværende beliggenhed, Oddervej 80, 8270 Højbjerg

 

Underskriv denne indsamling


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Facebook