BEVAR DRONNINGLUND BIBLIOTEK

Dronninglund Bibliotek er lukningstruet. Lukning af byens bibliotek er nemlig et forslag til budget 2024 for Brønderslev Kommune. Ved at nedlægge Dronninglund bibliotek regner man med en samlet besparelse på i alt 367.200 kroner om året. Eftersom der ikke betales husleje på biblioteket, er der ingen besparelse at hente her.

BEVAR BIBLIOTEKET

Dronninglund Bibliotek har en stor værdi for byen. Og med mere end 20.000 besøgende om året skaber biblioteket værdi for mange. Det er et samlingssted for store og små og et vigtigt kulturtilbud. Det er også en kulturinstitution, hvor fællesskab kan dyrkes. Byens dagplejere besøger stedet, børnehavebørn inviteres til lærerige arrangementer, småbørnsfamilier samles for at læse, hygge og lege. Lukker politikerne biblioteket, er der ingen offentlige kulturtilbud tilbage i byen for en stor gruppe af byens borgere. Samtidig er Brønderslev Kommune en af de kommuner i landet, som bruger færrest kroner på kultur, biblioteker og folkeoplysning. I 2022 brugte Brønderslev Kommune 25 % mindre end landsgennemsnittet på biblioteker og folkeoplysninger. Vi var samtidig den kommune i Nordjylland, som brugte allermindst (Kilde:Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal). Der bruges i forvejen sparsomme midler på området, og derfor bør det ikke nedprioriteres yderligere. 

DRONNINGLUND SKAL VÆRE ET ATTRAKTIVT STED AT BO

Dronninglund er en by i vækst. En af grundene er måske netop det flotte arbejde kommunen har investeret i genformningen af bymidten. Med biblioteket som omdrejningspunktet, har vi fået en flot og charmerende bymidte. Vi har endda været i landsdækkende medier for det selvsamme. Men fjernes biblioteket risikerer vi, at det flotte arbejde er spildt. Vi riskierer med andre ord at gøre Dronninglund til et mindre attraktivt sted at bo.

Skriv under her og giv din støtteerklæring til bevarelse af Dronninglund Bibliotek

 

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Nadja Simonsen vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...