Bevar bunkeren / beskyttelsesrummet ved Skibbrokiosken

KL 1600 i dag den 8 februbar bliver der overrækt 24 sider med underskrifter for bevarelse af beskyttelsesrummet ved Skibbrokiosken.

Det sker på Tønder rådhus.

------------

Tønder kommunalbestyrelse har tidligere vedtaget en ny plan for hele skibbroområdet, hvor man nu er igang med at planlægge hvad der skal ske med fundet af den gamle havn.

En del af planen er også at man vil have den bunker fra 2. verdenskrig væk som ligger i dag gemt ved siden af hvor Skibbrokiosken ligger. 

Planen er at der her skal være to p-pladser i stedet for. 

Flere har opfordre os til at lave en underskriftsindsamling om at vi gerne vil have bunkeren bevaret. Den kan bruges til mange formål, blandt andet som Anders Muus Jacobsen skriver på sin facebook profil https://www.facebook.com/684465866/videos/1073798210084451/

"Beskyttelsesrummet på Skibbroen i Tønder er tilsyneladende dømt til at blive banket i stykker. At den gamle havn er fundet er een ting OG et fantastisk fund. Men alt andet lige må der da også følge noget historiefortælling med.

Hvorfor benytter man ikke beskyttelsesrummet til formidling med en projektor som fremviser billeder af Tønder Havn - lidt á la Lysfest Haderslev med animationer af den gamle havn.
Det er nemt at fjerne ting - det har man mange gange lidt for travlt med uden at lytte - vi alle sammen glade for, at i hvert fald en stump af havnen har overlevet - nu skal historien blot fortælles.
Dét kan beskyttelsesrummet være rammen omkring - se blot i videoen, hvad man har gjort nordpå...hvorfor ser man ikke i den retning?
Tænk visionært!!!"
 
-----
 
Derfor vær med til at underskrive denne indsamling, hvor underskrifter vil blive underdravet til Tønders borgmester Jørgen Popp Pedersen. Indsamlingen stopper den 6 februar og underskrifterne vil blive overbragt snarest derefter.

TonderNyt.dk / Søren Malchow    Kontakt forfatteren af dette andragende