Behold Pumpehuset som spillested i København

Kære musikelsker,

Lad os sammen gøre politikerne opmærksomme på, hvor vigtig Pumpehuset er som spillested og kulturhus her i København og bede til at der træffes en ny beslutning om at give dem tilladelse til at fortsætte med driften efter 2017.

Pumpehuset har eksisteret i mange år, men holdet, som driver stedet nu, har formået at løfte profilen og skabe et stærkt spillested hovedstaden, med en unik profil, hvor der har været plads til at udvikle og dyrke kærligheden til og samvær i musikkens navn i de bedste rammer.

Kristoffer Buck Bramsen skrev lige før midnat den 14. september 2016 følgende på sin Facebookprofil:

Kære venner. Igen en semi-lang opdatering fra Byens Bedste Bombehul / Pimpehus / Tumpehus / Bas-slot / Byhave aka Pumpehuset med 157 år på bagen, 29 år som musiksted og 5 år under mit grumme ansvar. Det er ved at blive en dårlig vane, men her har I altså endnu en nødvendig smøre om Pumpehusets fremtid. Denne gang en knap så opløftende én af slagsen. Den er vigtig, så jeg håber I giver jer tid til at læse det:

Here we go:

Sent tirsdag aften indgik samtlige partier og løsgængere i Københavns Borgerrepræsentation budgetforlig for 2017 med gennemslag i de næste fire år: Perioden 2017 til 2020. Alle er med – Alle har taget ansvar. Mange milliarder til folkeskole, renovering og investering, anlæg, skøjtebaner og alt muligt andet interessant. Et budgetforlig er en kompliceret affære med mange til- og fravalg. Det er politikernes pligt, ret og ansvar at prioritere midlerne fra fælleskassen. Vi har selv valgt dem.

Pumpehusets lejekontrakt udløber ved udgangen af 2017. En forlængelse af lejekontrakten var indstillet til budgetforhandlingerne sammen med en indstilling om forlængelse af driftsstøtten. Der var ikke nok politikere, der lagde hovedet på blokken i de sidste hårde runder af forhandlingerne og prioriterede at lejekontrakten og/eller driftsbevillingen blev forlænget.

Konsekvensen af prioriteringen er, at brugsaftalen for bygningen i Studiestræde udløber og at jeg skal fraflytte lejemålet 31. december 2017 – om 15 måneder og lidt til.

Jeg vil gerne understrege at:

- 1. Det ikke har gået bedre i Studiestræde 52 siden bygningen fungerede som vandværk. 2016 er det travleste år jeg har været med til med flere gæster, flere og bedre shows og stærkere drift end nogensinde før.

- 2. De aftaler og de resultatkontrakter som Pumpehuset har med Københavns Kommune er opfyldt til punkt og prikke og mere til.

- 3. Politikernes beslutning om at trække lejekontrakten tilbage beror, så vidt jeg ved, ikke på mistillid til Pumpehuset eller utilfredshed med det der foregår i bygningen. Prioriteringen vil jeg lade forligsparterne om at præsentere. Jeg kender den ganske simpelt ikke.

- 4. Vi lukker ikke ud af det blå. Pumpehuset som spillested fortsætter kontraktperioden ud. Dvs 2017 med.

- 5. Jeg er ikke jubeloptimist og gør mig ikke længere nogen forhåbninger om at ændre eller påvirke den prioritering forligsparterne har foretaget.

- 6. Rock’n’Roll... består og kommunale aftaler forgår.

Hele Pumpeholdet og jeg selv har bygget et spillested op fra grus, konkursbo og overgnavede ledninger og skabt et professionelt drevet sted med skæv og vild musik. Vi har lavet tre stærke scener der kører mere end 250 dage om året inklusiv det svedigste lille udendørs åndehul, BYHAVEN, der i år har givet plads til 130 friske bands. Når vi når december har vi blot i år præsenteret omkring 700 acts på en af de tre scener. Det er jeg helt ufatteligt stolt af.

Mig bekendt ligger der ikke fra kommunal side, en formuleret vision for bygningens anvendelse efter 31. December 2017. Forhåbentlig kommer der en udmelding om, hvad Københavns kommune kunne tænke sig at bruge lokalerne til når brugsaftalen udløber. Den model, vi har opbygget er en kæmpe succes. Jeg har svært ved at se formålet med at aflive den.

Til alle arrangørerne og samarbejdspartnerne: Jeg er meget glad for og stolt af vores fantastiske samarbejde. Sammen skaber vi profilen. Det bedste I kan gøre lige nu er at blive ved med at arrangere byens skæveste og fedeste koncerter og fester i Pumpen.

Til publikum: Kom og fyr den af. Vi har lige lukket en helt vanvittig sæson i Byhaven og nu rammer det travleste efterår ever med hegn, bas og Yo! Den kommende weekend er et godt eksempel på hvad Pumpen er for en størrelse: Helt tung Doom af YOB, Black Cobra og Beth Moora samt komplet vild Dancehall Madness med dansetrolde der går bananas, står på hovedet, ryster hvad de nu engang er udstyret med og sutter kokosrom op i deres kranium natten lang. Find os på gulvet, bag baren, bag pulten, i pitten, hængende i lysriggen og alt det der.

Sidst men ikke mindst: Entreprenøren er i sidste fase med installationen af Pumpehusets nye varme- og ventilationsanlæg, der er i fuld drift om 2 uger. Så er det slut med at blive kvalt af høj luftfugtighed og absurde temperaturer om sommeren og tænderklapren om vinteren, så de kommende 15 måneders koncertprogram får i det mindste et rigtig dejligt indeklima :) Sikke en fest.

Kærlig Hilsen Kristoffer

_____________________________________

Skriv under nu og lad os hjælpe Pumpehuset med at få skabt en sag for at få forlænget lejekontrakten efter 2017. Hvorfor? Fordi 15 måneder ikke er nok, og fordi København har brug for et sted som Pumpehuset til kulturelt at samle folk på uprætentiøs vis i musikkens navn.


Jeg har taget initiativ til denne underskiftsindsamling af egen fri vilje, og er ikke i samarbejde med Pumpehuset, men er blot en glad musikelsker og kæmpe fan af Pumpehuset som spillested.

 

Tak for hjælpen,

Heidi Hardgrove

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Heidi Hardgrove tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...