Ja-tak til svin

Kontakt forfatteren af dette andragende

Thorning vil have svinekød i børnehaver

2013-08-12 06:25:08

»Fuldstændig. Jeg er lodret imod det og har altid været det. Jeg synes da, man skal holde fast i den måde, vi spiser på, og det, vi gør i Danmark,« siger hun og begrunder det med hensynet til at »holde fast i vores egne traditioner og kultur i en tid, hvor vi også skal tage hensyn til andre kulturer.«, Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)

Det er dejligt at læse en sådan nyhed her til morgen ... meeeeen ... desværre læser man også til slut:

»Jeg kan da godt forstå, at danskerne gerne vil vide, om der er bedt en bøn for dyret, inden det er slagtet. Jeg synes, at producenterne skal overveje, om de ikke vil mærke det,« siger regeringschefen, der dog ikke vil indføre lovgivning om hverken svinekød eller halalmærker.

Det er selvfølgelig dejligt at regeringslederen har en personlig holdning, der støtter denne sag, men vi skal forsøge at skaffe ENDNU FLERE underskrifter, og blive ved at presse på for at det ikke bare bliver en gang med-ynk, men at der rent faktisk også kommer handling bag ...

Så del endelig linket til denne underskriftindsamling, så vi kan få spredt den mest muligt ... tak for alles opbakning !!


Jesper Jensen

Svar fra Antorini

2013-08-09 12:29:53

Ifølge dagtilbudsloven skal alle børn i daginstitutioner have et tilbud om et sundt frokostmåltid hverdag.

Frokostmåltidet skal være sundt og leve op til de enhver tid gældende officielle danske anbefalinger for kost til børn i den relevante aldersgruppe.
Det fremgår af dagtilbudsloven, at det er kommunalbestyrelsen, der har ansvaret for dagtilbuddene. Det er derfor også kommunalbestyrelsen, der har ansvaret for at organisere og tilrettelægge en frokostordning, som tilgodeser de ønsker og behov, som børnene i dagtilbuddene vurderes at have.

Kommunalbestyrelsen kan i den forbindelse vælge at fastsætte en overordnet kostpolitik for den frokost, der serveres i dagtilbuddene.

Forældrebestyrelsen i daginstitutionen eller forældrene i den enkelte enhed har via loven mulighed for at fravælge det kommunale frokostmåltid.
I disse tilfælde kan der i stedet etableres såkaldte ’forældrearrangerede frokost- eller madordninger’. I de forældrearrangerede ordninger er det i vid udstrækningforældrene selv, som beslutter, hvad indholdet af frokosten skal være.

Det fremgår desuden af loven, at dagtilbuddene blandt andet skal give børnene medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. Dagtilbuddene skal bidrage til at udvikle børnenes selvstændighed, evner til at indgå i forpligtende fællesskaber samt samhørighed med og integration i det danske samfund.

Jeg mener ikke, at der er behov for yderligere tiltag fra centralt hold. Spørgsmålet om, hvorvidt der skal indgå svinekød i børnenes frokost i daginstitutionen bør bero på en vurdering i den enkelte kommune eller daginstitution.

Christine Antorini

------

Det er således angiveligt vigtigere at danskere integreres i anden etniske kulturelle værdier, og bortfeje den danske madkultur på baggrund af - og respekt for - "forstålse for demokratiet", som i dette tilfælde beståes af 3-5 forældre i en institution.

Jeg selv har stor respekt for demokrati og man kan jo kun opfordre lokale borgere til mer-deltagelse i deres lokalsamfund. Men det er stadig skæmmeligt at dansk madkultur bliver degraderet og jeg har meget svært ved at se sammenhængen i "selvstændighed" og "samhørighed" ved hjælp af forbud. Sur smiley herfra!


Jesper Jensen

Ishøj Kommune åbner op for ny debat vedr. svinekød

2013-07-30 08:46:37

Iflg. Ishøj Kommunes hjemmeside er det således at der nu hverken serveres halalkød eller svinekød. Jeg skal ikke sig om det er sådan i virkeligheden, men der er i hvert fald skabt fokus på området :-)

Se her: http://www.ishoj.dk/nyheder/ish%C3%B8js-borgmester-jeg-er-varieret-kost-i-b%C3%B8rnehaven

Det er glædeligt at se at man, ved vedtagelsen af de nye budgetter for 2014, også vil gå ind og se på reglerne om at forbyde det ene frem for det andet.

Det er ligeledes glædeligt at se at borgmester Ole Bjørstorp også ønsker at skabe et fællesskab omkring maden, der inviterer til bekendtskab af alle etniske gruppers madpræferencer og forståelse for forskelligartet kulturer.


Jesper Jensen

20.000 underskrifter!!

2013-07-25 19:14:50
Så rundede vi tyvetusinde underskrifter. Hvor er det godt gået i dejligt at se at I støtter op... Vi afventer stadig svar fra ministeriet, men jeg rykker dem i næste uge hvis der ikke sker noget :-)

Jesper Jensen

underskrifterne bliver skam brugt

2013-07-18 13:12:40

Kære alle medunderskrivere,

Jeg har læst et par gange om underskrifterne bliver brugt til noget, eller om det bare er spas...

Dertil skal jeg svare: NEJ (!), der skam ikke for sjov. Allerede i går har jeg talt med Ekstrabladet. De bringer i dag en halvsides artikel, der støtter op om vores fælles undren over forbud og eksklusion frem for implementering og inklusion.

I dag har jeg fremsendt et krav til børne- og undervisningsministeriet om at tage stilling til over 16.000 menneskers undren over at man kan forbyde en af danmarks største eksportvarer i vores egne institutioner og på dén måde indføre forbud og forskelsbehandling, frem for at indlære forståelse, accept og tolerence.

Jeg har fået en bekræftelse for modtagelsen, men må påregne ekstra behandlingstid pga sommerferie. Lad os se hvordan det går ...


Jesper Jensen

Vi er mange der siger ja-tak

2013-07-16 19:35:46
Kære alle medunderskrivere !

Tak for tilkendegivelsen. Vi tilsyneladende rigtig mange der ikke vil udfordres på vores rettigheder til det frie valg.
Dette er ikke - og har aldrig været - et spørgsmål om racisme, fremmedhad eller meninger om halal-slagterier, selv om der tilsyneladende er lige så mange meninger om disse.
Det er et spørgsmål om at værne om kerneværdier, traditioner og ikke mindst retten til at vælge - uden at forbyde.
Del endelig på jeres sociale medier!!!
Jeg vil samle ind og søge at fremsende vores fælles "ja-tak" til rette medier og instanser i håb om at få højnet problematikken og omstødt forb(r)ydelsen i fratagelse af muligheder for valg, som er så fundamentalt i Danmark - endu engang tak :-))

Jesper JensenDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.