Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej, Dragør

Kontakt forfatteren af dette andragende

Så er konstitueringen på plads, men...

2021-11-23 08:58:36

Så er konstitueringen mellem Konservative, Socialdemokratiet og Venstre faldet på plads. Konstitueringsaftalen kan ses her. På side 6 står der: "Hvad angår Engvejsarealet stilles de respektive konstitueringsparter frit i den videre proces."

Det kan kun tolkes derhen at de ikke er kommet til enighed om at gøre området til den attraktive bypark som vi har kæmpet for. Så der ligger stadig et stort arbejde forude...

Lige nu har vi 1.151 underskrifter for bydelsparken - tak til jer alle som har underskrevet, men det er tydeligt at vi skal bruge endnu flere.


Knud Berggreen

Det vigtige valg!

2021-11-18 10:16:10

I søndags - den 14/11-2021 - sendte jeg en mail til alle jer som har skrevet under (se den her). Desværre opstod der forsinkelser i udsendelsen, så der var en hel del af jer som først modtog den i løbet af valgdagen, og måske endda efter valgstederne var lukket. Rigtigt ærgerligt, men nogen gange opfører IT sig ikke helt som forventet.

Nu er valget overstået og jeg er ikke i tvivl om at resultatet afspejler, at vælgerne har husket alle de kuldsejlede prestigeprojekter som flertallet i kommunalbestyrelsen satte i gang i løbet af de seneste 4 år.

Hvad sker der så nu?

Konservative fik en fremgang og får en fordobling af medlemmer i kommunalbestyrelsen fra 3 til 6. De har erklæret at de vil friholde Engvejsarealet i den kommende 4-års periode. Men de kan endnu ikke tælle til 8 som er det magiske tal for et flertal.

Venstre mistede 1 og blev reduceret til 2. Socialdemokratiet beholdt deres 3 medlemmer. Liste T mistede 1 og blev reduceret til 3. Og Sydamagerlisten kom ind med 1. Dansk Folkeparti fik en øretæve og røg helt ud.

Din underskrift har uden tvivl haft og har stadig en enorm betydning - så tak for det!

Engvejsareallet er endnu ikke reddet. Men vi kæmper videre!


Knud Berggreen

Er det bare mig som synes det er underligt...???

2021-10-16 09:42:47

Magteliten på rådhuset vil bruge over 8 millioner på at udvide plejehjemmet Enggården til hjemmehjælpens administration.
Det ville give mening at udvide Enggården, hvis det var med flere plejehjemspladser, men da ikke til kontorlokaler. Og personalets biler skal så parkeres enten på Engvej og Strandjægervej eller man vil inddrage det sidste af Bydelsparken (boldbanerne) til parkeringspladser.
Jeg forstår ikke, at man ikke kan placere hjemmeplejens administration på Rådhuset på Kirkevej - man burde kunne finde de nødvendige lokaler der - eller lave en tilbygning - og der er allerede masser af parkeringspladser.


Knud Berggreen

Det grønne område på Engvej fyldes op med biler!

2021-10-12 15:11:47
Nu har der vist sig en ny side af sagen som vi ikke har hørt om tidligere!


Ved budgetvedtagelsen i går besluttede partierne AOTV, at hjemmeplejen skal flyttes fra Wiedergården til Enggården med ombygning til ca 8 mio kr. Problemet er, at der ikke er parkeringspladser til medarbejdere og kommunens egne biler.Derfor foreslår en arbejdsgruppe i forvaltningen der har belyst sagen, at bilerne enten placeres i i forbindelse med udvidelsen af Engvejsarealet (Bydelsparken) eller de parkerer på vejen.Det ene betyder at ud over boligbyggeri bliver der en stor parkeringsplads. Det andet forslag, at Engvej fyldes op med parkerede biler.


Ved boligforliget på Engvej mellem Liste T, Socialdemokraterne, DF og Venstre er det løbende fremhævet, at der passes på det grønne område. Er det virkelig sådan de opfatter det er at passe på området?

Det er beskæmmende, at både politikerne i AOTV og de af vores skattekroner betalte ansatte i forvaltningen, er totalt døve og blinde for, at stemningen blandt en så stor del af borgerne er imod ødelæggelse af Bydelsparken på Engvej. Deres projekt SKAL åbenbart gennemføres for enhver pris.

Jeg kan ikke gøre mere nu... men jeg husker det når vi skal stemme tirsdag den 16. november 2021. Det håber jeg også at I vil gøre...


Med venlig hilsen
Knud Berggreen
Knud Berggreen

Nu er underskrifterne overdraget til Dragør kommune

2021-09-29 08:36:29

Frist for at indsende høringssvar er i morgen, den 30. september 2021.

Jeg har i dag indsendt mit høringssvar og samtidig bilagt de på nuværende tidspunkt 1.117 underskrifter som borgerne har afgivet i protest mod politikernes planer om at sælge og bebygge området.

Selv om underskrifterne er indsendt, så er endnu flere underskrirter velkomne. De vil blive sendt til kommunen efterfølgende.

Foreløbig tak for jeres deltagelse. Sammen står vi stærkest :)

Med venlig hilsen
Knud Berggreen


Knud Berggreen

Kan du ikke skaffe 5 underskrifter?

2021-09-15 18:27:37

Lige nu har vi opnået 1095 underskrifter mod salg og bebyggelse på Engvej.  Skal vi ikke prøve om vi kan runde de 1100 underskrifter? 

Kender du nogen - helst fra Dragør - som en nu ikke har skrevet under, så bed dem om at gøre det nu.

 Det korte link som du kan henvise dem til er dette: www.LLK.dk/USLDDM

Husk at minde dem om at de får en mail hvor de lige skal bekræfte deres underskrift 

Mvh

Knud Berggreen 


Knud Berggreen

Høringssvar som også omfatter Bydelsparken på Engvej

2021-08-24 09:34:55

Jeg har i går fremsendt mit høringssvar vedr biodiversitet i Dragør kommune. Kommunens oplæg omfatter ikke Engvejsarealet, men det område er jo endnu ikke slogt og den nuværende lokalplan fra 2018 er derfor stadig gældende for området. Derfor har jeg medtaget dette i mit høringssvar som kan ses her og eventuelt bruge til inspiration: Høringssvar Biodiversitet.pdf

Du kan også gøre det på den lette måde ved at oprette en mail og tilslutte dig mit høringssvar på dette link: pt@dragoer.dk
Du har mulighed for at tilføje kommentarer og begrundelse i den mail. Og HUSK at slutte af med navn og adresse

BEMÆRK AT HØRINGSFRISTEN ER DEN 27. AUGUST 2021


Knud Berggreen

Husk også denne høring: Mere biodiversitet i Dragør Kommune!

2021-08-14 09:12:20

Høringsfrist: 27. august 2021

 

I et høringssvar kan man også medtage Engvejsarealet/Byparken, hvor for eksempel kratarealet foreslås bibeholdt som et biodiversitetsområde.

 


 

PS! Hvis du sender et høringssvar må du meget gerne sende en kopi til engvej@dragoernet.dk

Knud Berggreen

Så har kommunen sat det i gang...

2021-07-09 10:25:02

Helt uartigt at sætte sådane noget i gang lige i begyndelsen af sommerferieperioden...

https://www.dragoer.dk/vores-kommune/nyt-fra-dragoer-kommune/nyheder/kom-med-forslag-til-arealudvikling-paa-engvej/

Bemærk at der står "Vi modtager også gerne ideer og forslag ud over disse tre spørgsmål." så man kan sagtens skrive at man ønsker området bibeholdt som bypark som anført i lokalplanen fra 2018.


Knud Berggreen

Opslag på Facebook

2021-07-06 09:08:42

Hvis du har adgang til gruppen Vi der holder af Dragør, så kan du kommenterer dette opslag:

https://www.facebook.com/groups/247703288733833/permalink/1794201927417287/


Knud BerggreenDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...