Udvisning af ung ateist vil koste ham livet  

20170713_114305.jpgDen 20-årige mand, som går under pseudonymet Fawad Noori, bliver den første ateist nogensinde, som bliver udvist til Afghanistan.  

Mistede hele sin familie Fawad flygtede som kun 16-årig til Danmark som uledsaget barn i december 2013. Han havde forinden mistet både hans far og søster på grund af en vejsidebombe. Efter farens død, ville farbroren, som var talibaner, tvangsrekruttere ham til Taliban-bevægelsen samt tvangsgifte sig med hans mor. Fawad og hans mor vælger derfor at flygte, men Fawads mor forsvandt undervejs på flugten, da de af menneskesmuglerne blev tvunget ind i to forskellige biler. På trods af flere eftersøgninger har det ikke været muligt at opspore hende, hvilket efterlader Fawad uden familie.  

 

Vejen til ateismen På grund af hans håbløse og tragiske livssituation forsøgte han som 17 årig i 2014 at begå selvmord. Selvransagelse, manglende tro på at livet er forudbestemt og en voldsom afstandtagen til islam fører herefter til, at han bliver ateist. I starten af 2016 udgiver han en video på Facebook, hvor han opfordrer det afghanske folk til at tage afstand fra Islam, da han mener at den opfordrer til menneskedrab og at mennesker i stedet bør bruge deres intellekt og fornuft til at sætte rammerne for det gode liv og det gode menneske. Kort efter videoen bliver lagt op, modtager han dødstrusler og bliver fuldstændigt ekskluderet af alle hans venner og omgivelser, både på asylcentret og andre steder. Han bliver opsøgt på sit asylcenter af 3 fremmede udenlandske mænd i en bil, som truer ham på livet pga. hans udtalelser omkring Islam. Politiet vil ikke optage rapport, men Udlændingestyrelsen vurderer, at det er bedst at han bliver forflyttet til et andet asylcenter for at komme i sikkerhed. Grundet de mange dødstrusler, særligt fra tidligere venner, som er blevet udvist til Afghanistan, bliver han bange og frygter for sit liv. I midten af 2016, indgives der ansøgning om asyl på baggrund af ateisme. I slutningen af 2016 bliver han frihedsberøvet i den sikrede institution Ellebæk. I Ellebæk får han endnu engang flere dødstrusler pga. hans ateisme og islamkritik. Politiet i Ellebæk vurderer derfor, at det er sikrest at isolere ham fra de andre indsatte. Fawad bliver løsladt 5. december 2016, da hans sag om ateisme bliver åbnet. I februar 2017 får han igen afslag. I begrundelsen skriver Flygtningenævnet, at de mener han har konstrueret dødstruslerne, sammen med hans tidligere venner. Ligeledes tror de ikke på, at han er ateist – men har på intet tidspunkt spurgt ind til hans ateisme. Hvilket er enormt bekymrende, da asylmotivet netop var hans ateisme.   Fawad kæmper for ytringsfriheden, hvilket har medført, at han nu frygter for sit liv. Han optræder – nu under pseudonym af sikkerhedsmæssige årsager - i islamkritiske debatter og udgiver flere artikler. Den 22. juni 2017 frihedsberøver politiet ham igen i Ellebæk i Nordsjælland, med henblik på at udvise ham snarest til Afghanistan.  

Fawad risikerer dødstraf eller henrettelse i Afghanistan for sine markante islamkritiske udtalelser og frafalden fra Islam. Fawad er elsket af mange og hans danske familie er desperate ved tanken om at han skal til Afghanistan, hvor hans holdninger og ytringer omkring Islam har store konsekvenser. Det er forbundet med alvorlig fare at udvise ateister og andre minoriteter til Afghanistan, en praksis vi må sige fra overfor, før det koster menneskeliv.  

http://ateist.dk/ateist-paa-asylcenter-de-kalder-mig-kuffar

http://ateist.dk/en-flygtnings-vej-ud-af-troen/

 


Nadia Stærke/Vores Asylbørn    Kontakt forfatteren af dette andragende