STOP! FOR FLERE STORE SOLCELLEANLÆG I FAXE KOMMUNE.

Kære borger i Faxe kommune.

Hvis du er en af kommunes borgere, som synes at Faxe kommune på nuværende tidspunkt har bidraget nok med grøn energi til Danmark, så læs nedenfor og kvittér med din underskrift.

Faxe kommune har pt. Ca. 950 ha (1500 fodboldbaner) udførte og planlagte solcelleparker. Dette svarer til 7% af kommunens areal, hvor solcelleparkerne kan placeres ift. beskyttet natur mm.

Samtidig har Faxe kommune bidraget med 79 MW til grøn omstilling (svarende til at der på nuværende produceres ca 100 GWh mere end det samlede el forbrug i hele Faxe kommune). Dette skal holdes op imod, at øvrige sjællandske kommuner tilsvarende bidrager med gennemsnitlig 12,5 MW.

Faxe kommune indtager en klar førsteplads på Sjælland, som den kommune med mest grøn ernergi, og en 4. plads i hele Danmark. Ovennævnte ca 950ha solcelleparker er kun begyndelsen.

Skærmbillede_2023-06-19_0827581.pngSkærmbillede_2023-06-19_092919.png

På vedhæftede figur, er med lyserødt angivet Faxe kommunes udpegning af områder, hvor der kan placeres solcelleparker.

På vedhæftede figur  er angivet, hvor der er udført, planlagt og ansøgt, solcelleparker.

Det kan betyde, at du kan blive den næste nabo til en solcellepark, og må leve med de gener samt økonomiske tab en solcellepark påfører din ejendom.  

Mere information fremgår afdokument "stop for flere solcelleparker i Faxe Kommune", som kan læses på foreningens hjemmeside www.fnmp.dk.

 

Underskriftindsamlingen afleveres samlet til byrådet med det formål, at underskriftindsamlingen opløftes til et borgerforslag.

 

Med venlig hilsen

 

Foreningen Natur, Miljø og Plan i Faxe Kommune

www.fnmp.dk

 


Foreningen Natur, Miljø og Plan i Faxe Kommune    Kontakt forfatteren af dette andragende