Stop nedskæringerne på Danmarks bedste neurorehabilitering - Hammel Neurocenter

Når penge er vigtigere end liv...

Dette er skrevet af en ansat ved Hammel Neurocenter.

8 senge nedlægges på Hammel Neurocenter - allerede til januar. 70 medarbejdere mister deres job (30-40 kan omplaceres) afdelinger lukkes og lægges sammen...velkommen til besparelser i det danske sundhedsvæse

I mit arbejde kæmper vi dagligt sammen med vores patienter og pårørende for, at de igen skal få en velfungerende hverdag. Men uden høj specialiseret neurorehabilitering vil mange patienter aldrig opnå den samme selvstændighed og de bliver mere afhængige af hjælp til fx bad, påklædning og spisning.

Det vil på sigt blive en meget dyr besparelse.
Og hvem skal betale? Patienterne og de pårørende betaler den højeste pris og kommunerne får flere udgifter til plejepersonale.

Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle jer alle om de mange gode oplevelser, jeg har haft med patienter og pårørende, men det vil blive meget langt .

  1. Én ting kan jeg fortælle jer, det er dybt rørende, når en pårørende eller patient vender tilbage for at sige tak til os, tak fordi vi gjorde vores arbejde og hjalp dem tilbage til hverdagen efter at have ligget fuldstændig magtesløse i en seng. Det viser gang på gang, at vi gør en kæmpe forskel.

Så er det, at jeg ikke forstår en pind af, hvad der sker, når samfundet i dag accepterer, at det ikke er alle, der skal have dette tilbud. Hvem ved måske er det dig, din mor, din ægtefælle eller dit barn, der får brug for høj specialiseret neurorehabilitering imorgen, fordi uheldet var ude på cyklen, i haven, i bilen... Du ved aldrig hvornår eller hvor...
Tænk over det og tænk over, hvem der skal tage de store beslutninger i regioner, kommuner og landet generelt.
Hjælp os med at hjælpe dem, der behøver det.

Her kommer lige et par facts:

Over 120.000 mennesker i Danmark lever med en hjerneskade – 75.000 på grund af apopleksi og 47.000 på grund af anden erhvervet hjerneskade.
Hvert år indlægges omkring 20.000 voksne og 1.500 børn ifølge Sundhedsstyrelsen med et akut hjernetraume eller apopleksi. Det svarer omtrent til 55 voksne og 4 børn hver eneste dag.

Hammel Neurocenter har landsdels funktion for høj specialiseret neurorehabilitering for vest Danmark. Dvs, at der hverken i Region Syddanmark eller Region Nordjylland eksisterer tilsvarende tilbud til patienter med erhvervet hjerneskade.
Høj specialiseret neurorehabilitering betyder blandt andet at patienten har behov for træning og intens pleje