Bak op om skoleelev: Hun skal blive i DK og passe sin skole

UNDERSKRIFTINDSAMLING MOD UDVISNING AF MOR OG DATTER    

 Opdatering: Politikens udsendte medarbejdere følger Malak på hendes skole og oplever, hvordan hun trives med klassekammeraterne. Her, sidste skoledag før sommerferien, er det stadig uvist, hvad der kommer til at ske. Vi kan læse om det i pressen, men vær med til at vise, at vi støtter Malak og hendes mor. God sommer!

Der er brug for at samle så mange underskrifter som muligt til at vise, at vi ikke frivilligt går af med vores dejlige elev fra Sundbyøster Skole på Amager, København.  

Malak er 11 år og går i 4. klasse. Hun er glad for sin skole og sin klasse, hvor hun har sine venner og er vellidt af både elever og lærere. Hun er en glad pige, men har haft svært ved at sove på det sidste og er plaget af mareridt.

Hvorfor? Fordi hun pludselig har fået beskeden, at hun ikke er dansk nok til at blive i Danmark på trods af, at hun er født og opvokset her.

Hendes mor, Nabila, har nemlig boet i Marokko som barn indtil hun var 17 år, hvorefter hun kom til Danmark. Her har hun født sin datter, Malak, og her er hun godt i gang med uddannelse og karriere. Udlændingestyrelsen har desværre endnu ikke fået opfattelsen, at mor og datter har grund nok til at blive boende i Danmark og vil sende dem begge ud af landet til en højst usikker og utryg fremtid.

Der er brug for, at vi bakker op om Malak og viser med vores underskrifter, at de har al grund til at blive her: Kun her i Danmark har Malak og hendes mor historie og fremtid sammen. Ingen andre steder i verden. Malak ønsker ikke at blive sendt til et fremmed land, hun ikke kender, hvor skolesystemet er et ganske andet end det, hun er vandt til. Hun vil blive her, hvor hun altid har boet, går i skole og har sine venner. Hendes mor går en aktiv fremtid i møde på det danske arbejdsmarked. Skal alt det hele være spildt?  

Lad os nå så mange underskrifter som muligt og vise, at vi støtter Malak og hendes mor – så hurtigt som muligt, for det haster! Selvom det har taget Udlændingestyrelsen 11 år at behandle Nabilas asylansøgning, så går det desværre hurtigt derefter. Malak er et dansk barn født og opvokset i Danmark. Det giver ingen mening at udvise hende til Marokko.  

 

Derfor: Hjælp os med at støtte Malak, og bak op med din underskrift, men skynd dig!  

Tak for din støtte!

 

Venlig hilsen forældre på Sundbyøster Skole