Krav om bedre behandlingstilbud og opfølgning til spiseforstyrrede.

Kommentarer

#3

Som pårørende til en spiseforstyrrede mangler jeg og har behov et system, der kan passe på min kære på en professionel og omsorgsfuld måde, hvor fokus ikke kun er på symptombehandling (dvs. vægtøgning) men på mennesket bagved. Jeg mangler et tværfaglig samarbejde, der skræver over det somatiske og psykiske på samme tid. Alt for længe har jeg stået med ansvaret som pårørende- og privatperson, men min kærlighed er ikke behandling. Der skal flere penge og mere opmærksomhed på spiseforstyrrelser.

Leah Christensen (Odense , 2020-10-26)

#4

Jeg skriver under fordi, teksten virkelig giver et godt billede af systemet.
Der arbejdes næsten kun i kost og vægt og ikke hvorfor patienten har en spiseforstyrrelse. Det er vigtigt at arbejde med at fjerne den kontrol patienten finder i spiseforstyrrelse.
Der skal sideløbende arbejdes med begge dele, ingen af delene kan stå alene.
Desuden savner jeg at det offentlige system kan give patienten bedre tid til at øge vægten, således at hovedet kan følge med.

Anja Riis Pedersen (Lemvig, 2020-10-26)

#12

Jeg mistede min elskede niece ❤️til anoreksi i februar 😢fordi hun ikke fik den rette hjælp i et system der fejlede gang på gang.

Minette Mikkelsen (Århus , 2020-10-26)

#14

Min datter selv lider af spise forstyrrelse og har gjort det i lang tid. Vi har følt os helt til grin i behandlingen, og tænker det er trist man er så meget overladt til sig selv, uden hjælp og støtte.

Ulla Nielsen (Kjellerup , 2020-10-26)

#15

Jeg er pårørende til en anorektisk pige under 18 år. Kan kun tilslutte mig indholdet i brevet. Forholdene for vores spiseforstyrrede er ikke holdbare!

Marianne Fruergaard (4000, 2020-10-26)

#17

Jeg har en datter der er hårdt ramt af spiseforstyrrelse

Susanne Storm (Hvide Sande , 2020-10-26)

#18

Jeg skriver under fordi behandlingssystemet er baseret på vægt, vægt og vægt og straf når du ikke lykkes. Min voksne datter er pt. døgnindlagt for 4. gang !

Henriette Pedersen (Roskilde, 2020-10-26)

#19

Jeg skriver under fordi, jeg har en datter der pt. er i behandling for en spiseforstyrrelse i Ballerup, og jeg kan uden tvivl nikke genkendende til beskrivelsen i brevet!!!

Dorte Larsen (Hvidovre, 2020-10-26)

#20

Det er rigtigt skrevet. Der er ikke en helheds behandling af patienten.

Lone Ladefoged (Thisted , 2020-10-26)

#22

Har en datter på 17 år med anoreksi,som i den grad er blevet svigtet af systemet. Vi har været total overladt til os selv,hvilket har gjort hende mere syg.

Dennis Embregts (Århus, 2020-10-26)

#23

Fordi jeg er dybt frustreret over den manglende hjælp til datter, som lider af anoreksi på 3.år samt selvskade (cutting) og personlighedsforstyrrelse Ængstelig evasiv. Vi er fuldstændig overladt til os selv,har selv betalt mere end 20.000 kr til privat psykolog, vred familie er i opløsning, jeg selv er sygemeldt med stress/angst.

Marianne Embregts (8462 Harlev, 2020-10-26)

#24

Vi kæmper for vores datter og et system der på ingen måde fungerer. Vi havnede på Næstved. Og desværre fik de lov at “behandle” vores datter. Næstved Børnepsyk er så ukompetente Og de dækker over deres egne fejl. Vi søgte videre, men der var det for sent. Anoreksien havde for godt fat. Vi er nu en familie der er kørt ned. Og en meget syg Datter. Hvis ikke vores overskud af kræfter var Så lille, så ville vores oplevelser med sundhedssystemet, specielt region Sjælland, være en rigtig god historie for medierne. Men vi orker det ganske enkelt ikke.

Anja Madsen (Vordingborg, 2020-10-26)

#27

Skriver under fordi vores datter lider af anoreksi og de tilbud der eksistere I regionen kun er symptombehandling og det er endnu værre når kommunen skal prøve at hjælpe. Behandlingstilgangen i regionen er så vidt forskellige at i den ene regionen kan det være decideret livsfarligt mens den anden har styr på det. De kommunale støtte muligheder er pivringe og ingen koordinere noget som helst. Det er optil forældrene at koordinere og holde sammen på behandlingen altimens ens barn lider allermest og ikke kan behandles fornavn lidelse.

Jesper Jørgensen (4930 Maribo, 2020-10-26)

#29

Jeg har en datter der har haft anoreksi.

Mette Eilertzen (Risskov, 2020-10-26)

#33

Tak Holger, for at sætte ord på, hvad vi gennemlever som pårørende til spiseforstyrrede. Min oplevelse med et ikke-lyttende system, der ikke formår meget andet end tvangsfodring - symptom behandling-, og derefter udskrivelse, - uden at behandle bagvedliggende årsager, stammer fra Bispebjerg med min 13 årige datter.

Pernille Sterling (Veksø Sjælland, 2020-10-26)

#35

Jeg er mor til en spiseforstyrret og oplever et svigt fra systemet omkring denne gruppe

K Gulstad (Rønne, 2020-10-26)

#37

Jeg har et barnebarn med en spiseforstyrrelse og jeg er rystet over systemet og hvad familien har været igennem og hvordan de har måtte kæmpe.

Jane Jørgensen (Holeby , 2020-10-26)

#38

Jeg skriver under fordi der mangler kvalificerede behandlingstilbud til mennesker med spiseforstyrrelse. Især hvis de har andre diagnoser.

Kirsten Pedersen (Faxe ladeplads, 2020-10-26)

#39

Vores 19 årlige datter er netop stoppet på center for spiseforstyrrelse på Skejby. Hun bliver dårligere og dårligere, og får mere og mere angst. Bryder sig ikke om ‘skæld ud’ når ikke der vægtøges. De hjælper hende ikke til at finde motivationen. Det er rigtig meget ‘kasse tænkning’ de ser ikke den enkelte patient.

Pia Holst (Hørning, 2020-10-26)

#41

Jeg skriver under fordi center for spiseforstyrrelse ikke respektere mennesket bag spiseforstyrrelsen. Hvis ikke de kan opfylde KRAVET om 1 kg vægtindhentning om ugen så UDSKRIVES de simpelthen til ingenting. Det jo netop mad og vægten de er angste for, så hvad skulle ændre sig uden profesionelle omkring sig?

Sanne Madsen (Ringsted, 2020-10-26)

#43

Spiseforstyrrelse er en ond kamp for den spiseforstyrrede og som pårørende er man magtesløs.

Gitte Roos (Roskilde, 2020-10-26)

#45

Jeg skriver under fordi den behandling som det danske sundhedsvæsen i dag tilbyder til spiseforstyrrede er mangelfuld. Det er ikke værdigt, det der foregår i dag. Især er gruppen med dobbeltdiagnoser frit svævende i et system der kun fokuserer benhårdt på symptombehandling.

Mette Bjarnt (Nyborg, 2020-10-26)

#51

Jeg er mor til en pige med spiseforstyrrelse og ocd på 11 år. I 2017 var vi ved at miste hende. Vi måtte ty til hjælp idet private, da vi ikke fik den hjælp i det offentlige. I dag, stadig meget syg, er hun overladt til sig selv og vi forældre. Stærkt medicineret uden nogen til at følge op på den del heller. Lyt til Holgers brev ( jeg kender ham ikke) det han skriver er desværre fra det virkelige liv i Danmarks psykiatriske system. Meget skræmmende og forfærdelig at være en del af.

Marianne Hansen (Galten, 2020-10-26)

#53

Jeg skriver under fordi jeg er mor til en 15 årig med anorkesi nu i 1 1/2 år, og jeg fuldt ud kan genkende billedet.

Majbritt Fomsgaard (Aarhus, 2020-10-26)

#55

Jeg skriver under fordi jeg har oplevet hvordan min datter og svigersøn har kæmpet forgæves under deres datters svære kamp mod anoreksien,

Britta Pihl (Gidtrup, 2020-10-26)

#59

Jeg har selv en datter der har anoreksi.

Hun har nu været indlagt på Center for spiseforstyrrelser i Roskilde i to omgange - ialt 13 måneder.

Det er med den ene forfærdelige oplevelse efter den anden.
Med inkompetent personale der ikke formår at løse opgaven.
Manglende koordinering mellem ledelse og personale samt personalet imellem. Samt et systemisk sammenhold hvor personalegruppen skærmer hinanden af for feedback. Jeg har svært ved at sætte tal på de gange vi er rystet over behandlingen og uforstående over at der virkelig ikke findes bedre behandlingsmuligheder for dennne patientgruppe.

Lars Henrik Brusen (Greve, 2020-10-27)

#63

Jeg har en papdatter med anoreksi og vi oplever det samme.

Omar Jaber (Albertslund, 2020-10-27)

#66

Jeg skriver under fordi jeg har både en niece og en venindes datter, som ikke har fået den nødvendige hjælp

Ulla Kragh (Hals, 2020-10-27)

#69

Fordi der SKAL gøres noget, vi SKAL blive bedre til at hjælpe. Alt for mange står helt alene med ansvaret for om deres syge børn/pårørende nogensinde bliver raske.

Lone Noreen (Ballerup, 2020-10-27)

#70

Jeg skriver under fordi jeg selv lider af en restriktiv spiseforstyrrelse.. blev sat i behandling som ung, på Børne og Ungdomsambulatorium, og det primære mål var at komme op i væk. Min behandling der og på somatisk hospital var traumatiserende, og jeg mener at regeringen skal gøre noget ved det. Nu, 2 år efter, er jeg startet i voksenpsykiatrien for behandling, men oplever stadig en ufyldestgørende behandling.

Sine Renleff (Vanløse, 2020-10-27)

#73

Jeg er pårørende/mor til en datter på 15 år som har været syg af anoreksi i knapt 2 år. Hun blev afsluttet i marts 2020 fra Bispebjerg Hospital efter først et forløb i Amb., Daghospital og efterfølgende Amb igen. Hun fik tilbudt korte samtaler af 20 minutters varighed med psykolog i det første forløb (ca 5 gange), da det var klart for alle, at der var behov for dette. I daghospitalet og det efterfølgende ambulante forløb var der ikke nogle psykologer tilknyttet. Det var sparet væk fik vi at vide. Hun blev afsluttet, fordi hun ikke ville samarbejde om at vægtøge ( manglede 2-3 kilo til sund vægt) og dermed fik vi som forældre hele ansvaret for hendes spisning. Hun har siden tabt sig og spiseforstyrrelsen lever i bedste velgående. Vi er som forældre meget pressede, idet hun ikke selv kan tage vare på egen spisning. Vi er så heldig at bo i en kommune som anerkender omfanget af denne opgave og ut har haft vekslende antal timers tabt arbejdsfortjeneste i hele perioden, men det bliver hun jo ikke rask af. Min arbejdsplads efterlyser desuden, hvornår jeg kommer 100% tilbage, og det er en meget stressende situation, da udsigterne er dystre og jeg ikke kan give noget reelt svar. Vores ægteskab lider gevaldigt over manglende vedligeholdelse, da alt energi bruges på vores datter som også så mange andre med en spiseforstyrrelse lider af tvangsmotion. Det betyder at vi konstant er nødt til at overvåge hende, og aldrig kan lade hende være alene hjemme.

Tina Baaré Cornelius (Haslev, 2020-10-27)

#78

Jeg skriver under fordi jeg selv har en datter med anoreksi og er helt enig Holger.

Heidi Jensen (4241 Vemmelev , 2020-10-27)

#80

Jeg skriver under fordi, jeg selv har en datter med spiseforstyrrelse. Og jeg synes behandlingen fra det offentlige er mangelfuld. Man står som forældre meget med behandlingen selv. Og med store udgifter hvis man vælger en anden form for behandling.

Rikke Nielsen (Aabybro, 2020-10-27)

#82

Frustration, vrede og en følelse af magtesløshed, da behandlingen af spiseforstyrrelser ikke har ændret sig i mange år. Det er så trist, at man stadigvæk “bare” symptom-behandler.

Birgitte Sørensen (Horsens , 2020-10-27)

#85

Jeg underskriver fordi jeg desværre har mistet min dejlige datter på 26 år den 28/02-2020, p.g.a. Anoreksi
Hun var indlagt i ca 1 1/2 år og mere og mere skør af indlæggelsen og alt den tvang dette medførte

Vivi Sønderskov (8220 Brabrand, 2020-10-28)

#87

Min 17 år datter er i behandling for anoreksi

Katrine Petersen (Nexø, 2020-10-28)

#91

Fordi vi har en datter på 21 år som har været indlagt 2 gange til opfedning- derefter manglende videre behandling. Dog i dagsbehandling efter 2 mdr. fra sidste indlæggelse, men passer ikke ind i " kasserne" og står alene nu uden behandling.

Heidi kleis (4800 nyk.f , 2020-10-28)

#92

Jeg skriver under fordi jeg har været pårørende i ca 17 år, og har set hvordan det er blevet dårligere, dårligere forhold få anorektiker, og generalt i psykritrien. Håber der kan ske en forandring

Kirsten Jensen (Skagen, 2020-10-28)

#93

Fordi keg selv har 2 piger med en spiseforstyrrelse, og har haft/de er i behandling 2 forskellige steder og det eneste det handler om er VÆGT og MAD. Man glemmer fokus på alt andet, hvilket gør de ikke får den rette hjælp. Derudover er der en forventning om at forældre varetager behandler rolle i eget hjem med nul forudsætninger. Man mister dermed forældrerollen overfor sine børn og skal agere behandler, hvilket er helt urimeligt. Vi har desuden oplevet at det ene sted sendte de en underretning til kommunen hver hang min datter ikke tog nok på/stod stille i vægt, og dermed ikke opfyldte behandlingsstedets kriterier for hvor meget hun BURDE have taget på. Meget frustrerende for forældre.
Derudover er vi udstyret med en kommune som ikke har forstand på denne sygdom og som ikke bevilliger efter dette. Dx måtte jeg kæmpe 9 mdr om tabt arbejdsfortjeneste og endda klage før den gik igennem, men da var løbet allerede kørt for min store datter som i den periode havde nået at tabe sig så meget at hun nu er indlagt igen.

Bettina Wenzell-Berg (6400 Sønderborg , 2020-10-28)

#96

Jeg har to børnebørn med alvorlig spiseforstyring, den ene af dem har også lige fået konstateret Autisme 😢

Ulla Berg Danielsen (Nordborg, 2020-10-28)

#100

Dette er en vigtig sag.

Amanfa Nielsen (Århus , 2020-10-29)

#102

Der er for lidt støtte/ behandling til vores børn som rammes af spiseforstyrrelse.
Der arbejdes kun med mål for vægtøgning og kostplan. Der er ingen behandling for tankerne bag spiseforstyrrelsen

Marianne Pedersen (Svendborg, 2020-10-30)

#103

Fordi det er vigtig og sætte fokus på det og det, der tilbydes i dag ikke fungerer og vi som forældre har alt ansvaret og skal have en hverdag og en familie til at fungere

Christian Knudsen (Næstved , 2020-10-31)

#105

Vi har en datter på 11 år som har haft anoreksi i et år nu. Nu med en dødelig BMI. Hvor er hjælpen til små piger?? Alt er tilrettet teenager eller voksne.
Der bliver gjort for lidt og ikke tænkt kreativt nok. Se dog barnet eller den unge.

Ness Bakkestrøm (Rønde, 2020-11-01)

#109

Jeg er veninde til en mor der har en datter med spiseforstyrrelse.

Annette Firmann (Fårvang , 2020-11-02)

#112

Et kært familiemedlem, som har sygdommen tæt inde på livet, har bedt mig om det.

Bodil Bakkestrøm Poulsen (Ringkøbing, 2020-11-02)

#113

Jeg skriver under fordi jeg har en niece der er meget syg med nervøs spisevægring og hende og hendes familie trænger til hjælp nu !

Bettina Bakkestrøm (Silkeborg, 2020-11-02)

#116

Jeg synes det er vigtigt.

Frida Bakkestrøm Poulsen (Silkeborg, 2020-11-03)

#119

Fordi vi selv har et barn med spiseforstyrrelse ! Og som har været indlagt 4-5 gange. Men der mangler stadig noget behandling, når du er kommet op på din målvægt. For hovedet følger ikke med.

Pia Birch (Holbæk, 2020-11-03)

#120

Underskriver - brug for nuanceret blik

Esther Larsen (6950, 2020-11-03)

#126

Jeg kender flere ❤️ i min omgangskreds, hvis børn, unge mennesker eller selv har brug for hjælp 🙏😘

Anette Thulstrup (Ebeltoft, 2020-11-03)

#127

Det er vigtigt. Der er mange børn og unger, der har brugsforening hjælp.

A-S Peitersen (Bjødstrup, 2020-11-03)

#133

Jeg syntes at den psykiatriske behandling af børn og unge sidder fast i en tidslomme og forældre og den unge føler sig ikke hørt. De har om nogle brug for forståelse og et klap på skulderen istedet for at mødes med at “300 g ikke er nok uge at vægt øge ugentligt”
Der skal ses på den underliggende grund og evt kryds diagnoser som ligger til grund for at det ender op med en spiseforstyrrelse og endnu værre. Flere Samtaler både med forældre alene og med barnet og i høj grad lytte endnu mere til den ramte unge.
Nye øjne og tiltag , evt psykoterapeut og flere psykolog samtaler ugentligt.
Lade den unge deltage sammen med diætist.

Charlotte Skovborg (Århus, 2020-11-03)

#134

Da min søster har været i systemet igennem 7 år, er jeg efterhånden overvældet af ønsket om, at mine frustrationer samt fokus, skulle være rettet mod min søster, og ikke et system.

jonas Stoltenberg (Aarhus, 2020-11-04)

#135

Jeg skriver under fordi vi selv har oplevet hvor ubehjælpsom behandlingen og forståelsen af spiseforstyrrelse er i det offentlige system.

Lene Ryder (Odense sv, 2020-11-04)

#137

Det er absurd, at en familie ikke kan få hjælp, når deres barn er så sygt

Simone Mark Torstensen (Rønde, 2020-11-05)

#149

Jeg har aldrig været så alene som da vores datter fik anoreksi. Den hjælp vi fik var ikke en hjælp. Som familie oplevede vi os mere i vejen end delagtig. Det blev en kamp “dem mod os”- og det burde være en kamp vi tog sammen! Vi var flere gange ved at miste vores datter på 14 år og fik ingen hjælp... Jeg vil gøre alt for at det ikke sker for andre.

Fie Navntoft (Helsingør, 2021-05-12)

#150

Vi står selv med en datter som har en spiseforstyrrelse og hvor vi alle - både hende og os familien - har følt os magtesløse og overladt til os selv samtidig med at systemet/psykiatrien pålægger os en kæmpe skyldfølelse og arbejdsbyrde. Man står helt alene med en af de farligste sygdomme.

Tina Hussmann (Skanderborg, 2021-05-12)

#154

Fordi, der IKKE er sket noget inden for dette feldt i de sidste år. Hvis noget skal de spiseforstyrrede være mere syge i dag, før de kan få hjælp. Og hjælpen består hovedsagligt af at fodre dem op, uden nogen form for behandling af det bagvedliggende, hvilket gør, at mange er lige så syge som før indlæggelsen. En spiseforstyrrelse er et symptom på, at noget andet er galt!

Susanne Nielsen (Thisted, 2021-05-14)

#161

Min datter på 11 lider af anoreksi. Dette område er i den grad nedprioriteret i sygehusvæsenet.

Johnny Fisker (Randers, 2021-05-14)

#167

Generelt der mangler bedre hjælp i psykiatrien. Og forbi børn/unge ja selv ældre falder igennem systemet

Sara Hansen (Randers , 2021-05-14)

#169

Der er alt for mange børn og unge med psykiske udfordringer der lider - det er så frustrerende og skærer en dybt i hjertet.

Dorthe Stenstrup Høy (Skanderborg, 2021-05-14)

#171

Jeg støtter en gammel kollega

Kirsten Christensen (Mejlby, 2021-05-14)

#177

Det er ganske forfærdelig med de spiseproblemer. Den sygdom overtager totalt personen, og personen har meget svært ved at kæmpe mod sygdommen. De skal have hjælp til bekæmpelsen. Den person jeg kender er hårdt angrebet og netop fyldt 11 år. Forældrene kæmper for deres barn, men de kan ikke kæmpe alene.

Jonna Hertzberg (Fårup, 2021-05-14)

#179

Jeg underskriver forsi psykiatrien er presset, og de børn, og unge der virkelig har brug for hjælp - skal hjælpes meget hurtigere, inden de ender med at blive voldsomme syge
-
Der mangler klart en forbyggende indsats

Lona Rasmussen (Grenå , 2021-05-14)

#181

Det er vigtigt med flere ressourcer på dette område!!

Pia Andersen (Grenå, 2021-05-14)

#182

Der mangler en bedre og mere effektiv behandling på området. Der skal sættes hurtigere ind!

Rikke Munklinde (Hjortshøj, 2021-05-14)

#198

Psykiatrien er underprioriteret i Danmark, hvilket hindrer mange patienter i at få den rette behandling

Trine Jensen (Randers NØ, 2021-05-15)Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...