Giv børnene tid til at være børn - JA TAK til kortere skoledage

Kommentarer

#3

Jeg skriver under fordi jeg gerne vil give vores børn lov til at være børn og have tid, overskud til alt det de gerne vil udover skolen. Det er desuden vigtigt at alle for gavn af den kortere skoledag.
Lige muligheder uanset hvor i landet du bor.

Jens Olsen (Horsens, )

#8

Børn i Horsens Kommune går meget mere i skole end børn i mange andre kommuner. Folketinget har gjort det muligt at reducere skoledagen for alle årgange, men det vil Horsens Kommune ikke. Det betyder, at vores børn i indskolingen i Horsens Kommune minimum har 90 timer mere pr. år, de første 4 år af deres skoleliv -det bliver til over 12 uger - hvor de skal være mere i skole end rigtig mange andre børn i dette land. Bliver de klogere? NEJ. Mister de deres fritid? JA. Det var Folketingets intention, at alle de yngste skoleelever skulle have en kortere dag. Derfor skal lovgivningen helt klart laves om, så Horsens Kommune bliver tvunget, når nu de ikke selv vil, til at give vores børn en kortere skoledag.

Anette Olsen (Horsens, )

#11

Jeg synes børn skal have tid til at være børn. Jeg var en del af et arrangement på fængslet sidste sommer og det jeg hørte som afslutning var at politikkerne var enige i at børnene har for lange dage. Da jeg så hørte at Horsens ikke vælger at gøre brug af muligheden for kortere dage til børnene, følte jeg mig ført bag lyset og at jeg havde spildt en dag på fængslet

Tove Thing Mikkelsen (Horsens, )

#19

Børn lærer ikke kun i skolen.

Kirsten Hansen (Horbelev, )

#28

Jeg er lærer og ser, hvor skadelige de lange dage er :-(

Ann Marquardsen (Dragør, )

#31

Jeg mener det er helt urimeligt, at børn skal bruge så mange timer om dagen på at gå i skole. Der skal være plads til fritidsaktiviteter. Børnene får alligevel ikke noget ud af de sidste timer, da de er for trætte og endelig kan de jo ikke vente med at lege til de bliver voksne.

Anne Brandt (4320 Lejre, )

#42

Der kommer ikke noget påvist positivt ud af de længere skoledage. Tværtimod taber eleverne koncentrationen, og der læres mindre af det eleverne er blevet undervist i. Tilfredsheden med at gå i skole er dalende.

Hans Houmøller (Rødovre, )

#44

Mine piger går til kl 15 hver dag, de har ikke tid til fritidsjob, da der også er lektier. Det er også sundt at lære hvor pengene kommer fra. Det har den nye skolereform da helt ødelagt

Tina Wittorff Hasfeldt (Horsens, )

#50

Fordi min søn har fået angst og stress pga. dårlige forhold i skolen og lange skoledage. Som det er nu, er der ikke plads til sentitive børn, der har brug for ro og pauser, alt skal gå så hurtigt og der er ikke tid til forbybelse.

Tina Christiansen (Næstved, )

#57

"Der er så mange, der er slaver,
lænket fast til job og tid -
hvorfor bruges vores gaver
uden tanke, uden vid?

Lad os lege i livetstræets krone.
Lad os føle at livet et stort."

Thyra Iversen (Gedved , )

#69

Eleverne i den danske folkeskole fortjener en ordentlig skole!

Rikke Sonne (Rødovre, )

#71

Jeg tror ikke på heldagsskole, børnene bukker under af det.

Liselotte Eriksen (Horsens, )

#83

børn skal have lov at være børn

Alberg Hansen (Fredensborg, )

#89

Jeg skriver under, fordi jeg oplever, at min datter i 4 kl. er hårdt presset af de lange dage - det fører til at hun ikke orker at skulle afsted og fordi det ikke giver mening læringsmæssigt - nogle skoler forlænger også bare pauserne for at få ressourcerne til at strække til de lange dage!

Lene Søholm (Horsens, )

#90

Fordi lærerne skal have deres ret og frihed tilbage uden målstyring og kontrol. Giv dem deres faglighed tilbage så lærere og elever igen kan få substans og dannelse ind i undervisningen!

Anja Christina Rolfsager (Fredensborg , )

#92

Fordi børn skal være børn. De lange dage, skaber kun skole træthed. Mange er læse og regne mættet, når de når middags pausen. Mærkes med urolige børn, i klasserne. Negativ effekt, hvor ungerne har brugfor at røre og lege.. Frem for stille siddende boglig arbejde. Deres koncentration mistes. Hvor leg burde være en del af deres læring..

Hanne Laursen Jensen (8700 Horsens , )

#97

Det er så trist at børn på blot 9 år skal besidde hvad der svarer til en "fuldtidstilling" og skal være i kravs-situationer, i så mange timer om ugen. Jeg er bange for vores undervisningsminister har misforstået hvad det vil sige at være barn. Hørte et interview med PRT, som udtalte at hun synes at hun selv havde for lidt timer i skolen da hun var barn. Tiden er en anden i dag end da hun var barn. I dag findes der et hav af fritidstilbud, som mange børn ikke forbinder med en kravs-situation, men derimod udforsker de diverse interesser. Dette kan hjælpe børn til både sammenhold og fællesskab, men også til hvad de kan lide at lave, hvilket på sigt kan hjælpe dem til at vælge uddannelse. Yderligere har vi SFO og klubordninger som mine børn ikke har meget tid til, når de også skal nå at dyrke deres hobby.
Jeg er klar over når man besidder en tung politisk stilling kan det sikkert være svært at udforske diverse fritidstilbud med sine børn, da man ikke har tiden til det. Nogle gange har jeg dem der er glade for den lange skoledag mistænkt for, at de i det hele taget er glade for at deres børn er så længe i skole, for så har de selv god tid til deres arbejde, og ikke dårlig samvittighed over, ikke at kunne bruge mere tid med deres børn. Så har børnene travlt akkurat som dem selv. Jeg har et ønske og det er at mine børn kan få lov at være børn uden de skal mærke hvad stress er i så ung en alder og at de får tiden til at geare ned og kede sig indimellem. Det er ikke et børneliv, at man står op kl. 6.30 også er der program på til 17 -18 om aften.

Yderlig har/er vi været igennem pandemi, hvor børnene har været igennem en periode med meget mindre undervisning end normalt og tilbagemeldingerne mange steder fra har netop været meget positive.
Det er da mærkeligt at man ikke ser på dette eller er lydhør over for de tilbagemeldinger. Pernille jeg havde engang enormt respekt for dig, den respekt er nu helt forsvundet. Du køre et sololøb basseret på din egen barndom og negligerer alt modstand. Det er trist at vi har fået dig som børnenes ambassadør og jeg håber ikke du får lov at være der længe.

Thalie Dror Dror (københavn, )

#99

Jeg arbejder i indskolingen og kan se hvor trætte børnene i specielt 0 klasserne er når de endelig har fri. Den sidste time i skolen bruges meget ofte til lege time alligevel fordi de ikke orker mere.

Charlotte Kanstrup (København, )

#100

Børn har ikke tid til leg og venner og aktiviteter
Fordi skoledagene er så lange ..

Katja Holgersen (Horsens, )

#103

Har børnebørn der går i skole syndes der dage er alt for lange blå når der er fritidsinteresser også

Ivonne Madsen (Horsens, )

#106

Fordi børn er børn og skal havde lov til at vre børn. Men også for at vi får skabt nogle bedre voksne end os der i dag går ned med stres, angst, depressioner mm. Det starter tidligt.

Kristian Søttrup (København N, )

#109

Mine børn har for lidt fritid ift. deres alder.

Pernille Vils (Vanløse, )

#112

Både jeg og min ægtefælle har skiftende arbejdstider, med aftenarbejde som det mest forekommende. Og de længere skoledage har gjort både besværet med at finde pasning, og behovet for det, af vores egne børn betydeligt større.

Thomas Tjørnehøj (Ry, )

#115

Min datter mistrives med de lange skoledage

Helle Rostgaard (Janderup, )

#121

Kortere skoledage med bedre og mere alsidig indhold er vejen frem, det har de sidste 6 md vist så tydeligt.

Kiki Halkjær (Mørkøv, )

#123

Det er det eneste rigtige at gøre!

Søs Brink (København , )

#124

Fordi det er vigtig for børn

Julie Kjær Christensen (Sunds, )

#135

Åbenlyst, så bør der ændres i de lange skoledage.

Jannie Testrup Geneser (Vordingborg, )

#138

Er imod de lange dage på alle klassetrin.

Susanne Hansen (Præstø , )

#141

Skoledagene er alt for lange. Vores børn mister livsglæden fordi de bliver for trætte til at pleje fritids livet.

Bettina Winther (Jyllinge , )

#143

Børn har ret til at være børn. Grotesk at en minister til en statsminister der siger hun er børnenes statsminister giver børn sådanne vilkår.

Inge Küster (Hornslet , )

#145

Jeg skriver under fordi jeg som lærer ser den skadelige effekt af de lange skoledage - hver dag!

Kristine Frejmann Jørgensen (Anholt, )

#146

Skriver under fordi børn skal have fritid og have lov at være børn

Anja Niebuhr (Valby, )

#147

Jeg skriver under, fordi det er helt urimelige lange skoledage de har. Har børn i 7 og 9 klasse, de er færdige når de kommer fra skole 15.30. 15.30!!!! Forfærdelig. De har jo ikke tid til at være børn. Hvorfor har man så travlt idag. Sørgeligt. De skal nok nok at blive til noget, men ikke som 14 årig. Der skal de fjante og være sammen med vennerne. Men nej, efter en alt for lang skoledag, hedder det lektier. Jeg er SÅ meget imod de lange skoledage!!!!! Føler jeg laver overgreb på mine børn, ved at sende dem i skole. Hvad de så bare nogle ordentlige lærer. De kommer hjem dagligt, og fortæller om at lærerne altid er sure. Trist! Nok fordi de også er presset i det.

Britta Jensen (Nykøbing mors, )

#151

Skoledagene i indskolingen og på mellemtrinet er alt for lange. Vores søn stoppede til fodbold, da han ikke kunne overskue det længere og havde brug for ro, når han kom hjem. Han havde ellers spillet fodbold siden han var 4 år gammel.
Og hvad nytter lektiecafe, når de stadig skal lave lektier derhjemme?

Astrid Hāder (Brønshøj, )

#155

Da jeg syntes skoledagene er alt for lange . Især når man tænker på hvor mange de sidder i små klasser værelser og al den larm . Børn skal have lov at være mere børn og lege .

Karina Schaltz (Vallensbæk, )

#158

Mennesker udvikler sig når de kan lege med/reflektere over det de har lært. Det SKAL der være plads til.

Line Berthelsen (Aarhus C., )

#161

Jeg er folkeskolelærer og kan se, hvad de lange dage betyder for børnene. Heller ikke alle børn kan HOLDE til dem og bliver hjemme

Rikke Olsson (Langå, )

#168

Jeg synes det er fuldstændigt forkasteligt, at børn i 1. Klasse skal have 32 timer i skolen!

Olga Francois Christensen (København K, )

#173

-at børn har ret til en fritid, hvor de kan vælge hvad de vil, alt hvad der er i skolerammen er SKAL-ting og det gør noget ved dig som menneske.
Min datter i 8. klasse har tre dage hvor hun først har fri kl 15.30 og som hun siger, det faglige udbytte er lig 0 - mit hoved har ikke plads til mere og hun er en hel almindelig skolepige.

Karina Klarskov (roskilde, )

#179

Der skal være tid til at leve frit

Jeanett Tornerup (Espergærde, )

#181

Jeg skriver under, fordi jeg både er mor og lærer, og som sådan ikke har oplevet noget, som er blevet bedre af flere timer...der er til gengæld masser af negative konsekvenser...flere med hovedpine, skoletræthed, manglende koncentration i de sidste lektioner mm

Lisbeth Christensen (Thisted, )

#184

Jeg oplevede en mærkbar forskel for børnene på min skole

Zizi Maja Berger-Junge (Hammel, )

#190

Børn skal have lov til at være børn

Anne Bech (Klarup , )

#191

Jeg er lærer og mener børnene skal have tid til andet end skolen.

Mette Bach-larsen (Støvring, )

#192

Det er det eneste rigtige. Bedre og mere koncentreret skoledag, efterfulgt af god tid til leg, ungdomsliv mv.

Ann Boldsen (København n, )

#195

Det er vigtigt børnene også får fritid. De bliver bare helt flade af at have de lange dage. Gør vi voksne også men især børn skal have overskud til at være børn og lege for det er også meget vigtig del af deres udvikling.
Brug hellere de lærertimer på coteaching de andre timer så der kommer mere ud af dem.

Christina Bro (Østbirk, )

#196

Jeg ser hver dag børn så trætte i skolen at de burde sendes hjem. Uforståeligt at danske børn skal gå i skole 4000 timer mere end resten af Europa. Hvor er deres barndom blevet af

Jette Amer (København, )Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...