Skattekommission Nu

Kommentarer

#2

ALTERNATIVET: KRÆVER SKANDALERNE I SKAT BLOTLAGT AF SKATTEKOMMISSION

De mange skandaler i SKAT er foranlediget af politiske beslutninger, og ansvaret for dem bør og skal placeres. Derfor fremsætter Alternativet nu beslutningsforslag om at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal foretage en kulegravning af skandalerne, forklarer skatteordfører René Gade.

Skandalerne i SKAT udgør det formentlig største tab af statens penge nogensinde, og det er slemt nok i sig selv, men beslutter et flertal på Christiansborg sig for ikke at komme til bunds i skandalerne, lære af dem og påtage sig ansvaret, vil det udvikle sig til en monumental demokratisk skandale, forklarer skatteordfører René Gade om baggrunden for nu at kræve en undersøgelseskommission.

- Opbakningen til selve motoren i vores velfærdssamfund, SKAT, har allerede lidt alvorlig skade, og det skal der indlysende placeres et ansvar for. Beslutter et flertal sig i stedet for at forsøge at feje ansvarsplaceringen ind under gulvtæppet, så vil også tiltroen til det politiske system lide et seriøst knæk, og dem har der i forvejen været rigeligt af, siger René Gade og fortsætter:

- Hændelsesforløbet strækker sig mange år tilbage, og mange forskellige partier har i den periode siddet for enden af bordet i Skatteministeriet, så det her handler ikke om enkeltpersoner. Det handler om, at det politiske system står ved sine fejl, tager ansvaret for dem og lærer af dem. Det her må aldrig, aldrig gentage sig, og det skal en kommission sikre.

Grundstenene til skandalerne blev lagt, da effektiviseringsmål for det offentlige bevirkede flere fyringsrunder i SKAT. Det er blandt hovedårsagerne til, at fællesskabet er gået glip af op mod 100 mia. kr., som kunne være gået til fx skoler, uddannelse, ældrepleje og grøn omstilling, forklarer René Gade.

- Det er utroligt, at forløbet indtil videre kun har ført til trængsel ved den politiske håndvask, mens man har ladet ledende embedsmænd tage skraldet alene. Det er ikke i orden, og det vil jeg understrege i de kommende forhandlinger om SKAT, hvor nedsættelsen af en kommission er mit ultimative krav. Jeg håber på at kunne skabe ørenlyd for, at en kommission er helt afgørende, hvis tilliden skal genoprettes, så vi igen kan betale vores skat og bidrag til fællesskabet med glæde, siger René Gade og fortsætter:

- Samtidig er jeg også fuldstændig klar over, at et flertal på Christiansborg lader til at ønske skandalerne glemt og begravet, og derfor skal det politiske pres kombineres med et massivt pres fra borgerne på de partier, de stemmer på – og det håber jeg på at skabe ved at fortælle åbent om vores krav til de kommende forhandlinger. På SKATs, på velfærdssamfundets, og på demokratiets vegne håber jeg, at det samlede pres vil få Christiansborg til at lytte.


Med venlig hilsen

René Gade
MF

Alternativets ordfører for
/ Fred og forsvar
/ Erhverv og iværksætteri
/ Digitale frihedsrettigheder og IT
/ Skat og god fordeling

Medlem af Folketinget (ALT)
Christiansborg

René Gade (Silkeborg, 2017-05-04)

#4

Jeg skriver under fordi jeg ikke bare kan se passivt til

Line Krogh (København, 2017-05-04)

#7

Jeg skriver under da demokratiet er sat ud af spil hvis ikke det her får konsekvens, det kan kun føre til yderligere korruption og bevidst underminering af velfærdssamfundet!

Kristine Hamann Rasmussen (København, 2017-05-04)

#13

Jeg er træt. Lars og Anders skal straffes.

Michael Nielsen (Brønshøj, 2017-05-04)

#14

Det er simpelt hen noget svineri, at enkeltpersoner og firmaer kan undlade at betale til fællesskabet, selvom de har penge og mulighed for at betale.
Det skal stoppes nu, og der skal prioriteres sådan, at de, som har har formue, ejendom, dyre biler, virksomhed osv. de, som de første skal afkræves betaling.

Finn Ankerstjerne (København, 2017-05-04)

#16

80 milliarder er penge der kan bruges til samfundets bedste. Derfor skal de selvfølgelig retur og derfor skal vi selvfølgelig bliver klogere på hvad pokker der skete, så det ikke sker igen

Tine Busk (Båring, 2017-05-04)

#19

Danmark er på vej til at blive en bananrepublik, hvis ikke der statueres et eksempel over for kortsigtede og uansvarlige magthavere.

Jakob Fruensgaard (Hvidovre, 2017-05-05)

#20

Udhulningen af SKAT koster det danske samfund dyrt, og det går ud over sammenhængskraften, da det går ud over velfærden og infrastrukturen.
De penge, som SKAT har mistet, har vi brug for - blandt andet til at finansiere den grønne omstilling, men også til at gøre behandlingen af syge og handicappede bedre. Vores skoler og daginstitutioner er efterhånden sparet i sænk, og vi gambler med fremtiden.

Niels Christiansen (Aarhus, 2017-05-05)

#22

Det er urimeligt at der ikke tages et politisk ansvar

Ole Jonsson (Frederikshavn, 2017-05-05)

#24

Stil de politiske tugthuskandidater til ansvar, for tyveriet af vores fælles værdier.

Jørgen Lejf Hansen (Nyborg, 2017-05-05)

#25

Det er noget rod. Dårlig ledelse. Ansvaret skal placeres. I brummen med de ansvarlige.

Jørgen Rosenhoff (Borre, 2017-05-05)

#27

Fordi politikere også bør have et ansvar

turi malmø (Bramming, 2017-05-05)

#31

Nogen skal tage ansvar, befolkningen har ret til at kende sandheden

Vivi Helsted (Tisvildeleje, 2017-05-05)

#34

Der bør undersøges

Tove Auda (Kbh, 2017-05-05)

#38

Det siger vist sig selv! Helt uacceptabel situation. Ansvar skal placeres og konsekvenserne taget!

Niels Olsen (Svendborg, 2017-05-05)

#40

Selv om jeg mener at det grundlæggende ansvar tilhører Anders Fogh Rasmussen og Partiet Venstre, er jeg ikke blind for at det drejer sig om et længere nedbrydningsforløb hvor mange aktører har fejlet. Derfor tilskriver jeg mig Rene Gade's fremstilling af problematikken. Mvh

Sebastian Hennings (Hellerup, 2017-05-05)

#45

Jeg mener det er total uholdbart at forskellige ministre og embedsmænd, kan lave love uden at man som borger bagefter kan sætte Dem til ansvar så derfor Gennemsigtighed NU TAK og lad Os finde ud af om nogen har fejlet

Jørgen Sørensen (Hørve, 2017-05-05)

#46

Det gør mig rasende at de folk bare smutter fra deres gæld, i sær dem der har råd til at betale :( :( :(

Peder Flarup (Århus, 2017-05-05)

#48

De ansvarlige skal findes

Vibi Bruun Jespersen (Ørum djurs, 2017-05-05)

#56

Er sgu lit i tvivl om hvorfor jeg skriver under... tænker der er brug for mere handling. En kommission kommer blot til at koste millioner, så jeg også skal betale, ligesom de penge der allerede er tabt. Det bliver højst til en næse....

Søren Mühldorff (København S, 2017-05-05)

#62

dette rod må ophøre. tænk hvad landet kunne få for alle disse penge. børnene

Karen Thastum (Risskov, 2017-05-05)

#66

Straffrihed er forløber for korruption

Christina Christensen (København, 2017-05-05)

#77

Vores politikere skal holdes ansvarlige for hvordan de forvalter Danmarks ressourcer. F.eks. hvis deres beslutninger og uvillighed til at se virkeligheden i øjnene ender med at koste statskassen milliarder.

Signe Lissauer (København, 2017-05-05)

#88

Det er simpelthen forrykt, at ingen vil tage ansvar. Knokler til daglig som folkeskolelærer, og oplever på nærmeste hold, hvordan vi konstant skæres i midler og evigt skal spare. Det går ud over alle i samfundet, at SKAT har smidt vores penge væk, det må en minister eller to blive stillet til ansvar for!!!

Rikke Stobbe (Birkerød , 2017-05-05)

#92

For at forhindre gentagelser.

Ruth Dalsgaard (Ulfborg, 2017-05-05)

#97

De mange milliarder har vi brug for i det offentlige. Hele vores system bygger på vi alle betaler.

Betina Jensen (Aalborg sv, 2017-05-05)

#99

det er den vildeste skandale nogensinde

Frej Lotus (Købehavn, 2017-05-05)

#118

Fejl skal der læres af. De skal ikke ties ihjel.

Vivi Arklint (Rørvig, 2017-05-05)

#121

Det er helt essentielt at få afdækket den manglende omhu!
I værste tilfælde bør afskedigelse i vanære uden pension overvejes! - Man synes jo, der er nogen, der ikke har passet deres arbejde blot nogenlunde acceptabelt!

Mogens Hansen (Allerød, 2017-05-05)

#125

Jeg skriver under fordi alt andet ryster min retsfølelse. Desuden er der en hel masse mennesker som har betalt og fortsat betaler sin SKAT med glæde fordi det er med til at understøtte det samfund, vi ønsker. Derfor skal det også undersøges, hvorfor regeringen ønsker at EFTERGIVE 80 milliarder kr.
Man kunne hjælpe rigtig mange gennemskattegælden med disse penge..

Lisbeth Ravn (Frederiksberg, 2017-05-05)

#128

jeg har brug for at vide, hvem der har været med til at ødelægge skat.

Trine Marxen (København N, 2017-05-05)

#130

Der skal placeres et ansvar, når man nu har valgt at smadre skat for at please et symbolpolitisk parti.

Carsten Eskildsen (Hvidovre, 2017-05-05)

#131

Fordi der er så uansvarlig en forvaltning af den offentlige økonomi og det skal der sættes en stopper for. Dette er et skridt i retningen af at placere vigtige ansvar, og sende signal til alle offentlige instanser om at se indad og komme i gang med at tage deres meget store slæb i at sørge for at den offentlige økonomi forvaltes forsvarligt. For ikke ret lang tid siden læste jeg en artikel om at 2/3 af den offentlige økonomi forvaltes forkert. Når en skandale som denne i skat så sker oveni hatten, så skal der godt nok til at strammes op. En ting er at det går ud over samtlige danske skatteydere, fordi manglende indtægter og forkert forvaltning af offentlige midler har direkte konsekvens i form af nedskæringer forklædt som effektiviseringer i hele alle de offentlige aspekter der definerer os som et velfærdssamfund, noget andet er, at regning bliver smidt i hovedet på de i samfundet som har det sværest.
Det her skal stoppes nu.

Christine Kammerer (Kastrup, 2017-05-05)

#133

Dette er en skandale af dimensioner, som bør kulegraves. Det er i det hele taget tiltrængt at få ryddet op blandt de neoliberale svindlere.

Per Høier (Århus C, 2017-05-05)

#144

Når syge mennesker bliver behandlet som om de alene er ansvarlige for manglende økonomi i Danmark, er det på tide at de Reelt ansvarlige bliver fundet og stillet til ansvar.

Diana Vang (Albertslund, 2017-05-05)

#145

Forbandet svineri

charlotte lydolf (svendborg, 2017-05-05)

#151

Der skal placeres et politisk ansvar for de voldsomme nedskæringer, der førte til skatteskandalen.

Mette Hvelplund (København, 2017-05-05)

#167

Jeg skriver under fordi, det der er sket i SKAT er en skandale og vi skal til bunds i den sag nu. Og så skal vi stille de rette personer stillet til ansvar.

Nina Henriksen (København Ø, 2017-05-05)

#173

Fordi en skattekommision er det mindste vi kan gøre. Jeg vil politianmeldt dem.

Laurents Rønved (Hadsten, 2017-05-05)

#175

Det er der eneste logiske.

Joel Wedell (Ishøj, 2017-05-05)

#191

Fordi, Jeg ikke vil finde mig i det svineri

John Hansen (Hillerød, 2017-05-05)

#195

Milliardskatteundragelse skal straffes !!!!

Birgit Holmgren (Brønshøj, 2017-05-05)

#199

jeg er vred

jette høst nielsen (korsør, 2017-05-05)Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...