Støt vores forslag om supplerende solidarisk pension til fleksjobbere i PenSam

Kære kollega

Ingen af os hverken regner med, eller håber på, at vi bliver ramt på vores arbejdsevne, og dermed muligheden for at opretholde et helt almindeligt arbejdsliv.

Desværre er vi ikke herre over, hvad der sker med vores helbred igennem livet. Et langt og slidsomt arbejdsliv kan være så belastende, at kroppen på et tidspunkt siger fra. Vi kan også blive ramt af så alvorlig sygdom, at uanset hvor gerne vi end ville, så er det ikke muligt at vende tilbage til arbejdsmarkedet på almindelige vilkår.

Vi hører begge to til blandt dem, der efter mange år på arbejdsmarkedet er havnet i netop den situation, hvor ”kroppen” har sagt fra, og en mulighed for at arbejde på almindelige vilkår er forsvundet. Heldigvis har vi et ”system” i Danmark, der giver rigtig mange mulighed for, at få et fleksjob. Dermed har vi og andre fleksjobbere mulighed for at bidrage med vores tilbageværende arbejdskraft ude på arbejdspladserne.

MEN…. og der er desværre også et stort men!!

Som ansat i et fleksjob, med en pensionsordning i PenSam, får du alene indbetalt pension fra arbejdsgiver, i forhold til den løn du modtager, for de timer du kan arbejde hos en arbejdsgiver.

Det er meget forskelligt, hvor mange timer en fleksjobansat kan have, da det afhænger af den enkeltes skånehensyn. Nogle fleksjobbere får løn for ganske få timer om ugen, imens andre kan have op til 18 timer om ugen.

Fælles for de fleste er dog, at det mindst betyder et fald i pensionsindbetalingen på over 50% om måneden og for nogle langt mere.

Dét vil vi rigtigt gerne have ændret på, da ingen af os ved, hvad livet bringer.

Nogle pensionskasser har i dag en solidarisk ordning - Vi vil derfor også gerne have en solidarisk ordning i PenSam, der sikrer dig, mig og fællesskabet en rimelig alderspension – også hvis arbejdsevnen uheldigvis ændrer sig, og et fleksjob er den løsning der findes bedst.

VI HÅBER PÅ DIN OPBAKNING TIL VORES FORSLAG, HVOR VI ØNSKER AT PENSAM ETABLERE EN SOLIDARISK ORDNING FOR KOLLEGAER I FLEKSJOB…

Lige nu er vi to forslagsstillere, men vi håber meget på, at endnu flere af jer kollegaer, vil bakke op om vores forslag. Vi ønsker en ordning, hvor PenSam supplere den arbejdsgiverbetalte pensionsindbetaling op, med et beløb svarende til det den ansatte fik før fleksjobbet blev tilkendt. Dvs. en solidarisk ordning, hvor fællesskabet af pensionskunder hjælper dem, der havner i et fleksjob.

Vi håber at du som kollega finder vores forslag godt, og ønsker at bakke op omkring sagen. Jo flere vi står sammen, jo stærkere tror vi på vores henvendelse til PenSam bliver.

Venlig hilsen 
Marianne Vinde (mobil 2636 4730) og Tina Di Nardo (mobil 2611 4644)


Marianne Vinde og Tina Di Nardo    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Marianne Vinde og Tina Di Nardo vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke dit telefonnummer offentligt online.

Vi visser ikke disse oplysninger offentligt online.

Vi visser ikke disse oplysninger offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...