Nej tak til mindre plads til 1000+ skolebørn på Virum skole

Virum skole er hårdt presset på plads inde såvel som ude 

Skolen er oprindeligt bygget til tre klasse-spor, men har i dag fire spor og fem spor for hver tredje årgang. Skolens matrikel er bebygget fuldt ud, og alligevel vil politikerne opføre en midlertidig institution (fem år fra efteråret 2022) til 135 børn på Virum skoles arealer.   

En ny daginstitution vil tage plads fra skolen og give farligere skolevej 

Bygningerne alene vil tage mindst 400 m2 af skolens udeareal. Derudover skal der opføres udearealer på Skolebakken 23-25, som ejes af Lyngby-Taarbæk Kommune. Disse arealer skal indgå i projekteringen af en permanent daginstitution, der skal ligge på Parcelvej 151.   

Opførelsen af et nyt permanent dagtilbud vil med stor sandsynlighed tage et stykke af skolens boldbane for at få et stort nok samlet område til det nye permanente dagtilbud. Skolebestyrelsen har den 10. maj 2022 i et brev til de relevante udvalg og forvaltningen udtrykt bekymring for risikoen for, at skolen mister hele den nordlige boldbane, som med et areal på 1.713 m2 udgør ca. 40 procent af det samlede boldbaneareal.

Der skal ligeledes opføres flere parkeringspladser for at understøtte den øgede biltrafik. Hermed forværres et i forvejen udpeget trafikalt problemområde yderligere (fempunkts krydset ved Parcelvej/Frederiksdalvej).   

Kommunen har en unik mulighed for at forbedre i stedet for at forringe skolen

Konsekvenserne er at over 1000 elever står til at få en farligere vej til skole samt til at miste plads til leg, læring og idræt udenfor. Politikerne lukker øjnene for, at de løser et problem ved at forværre et andet. Og de lukker en unik mulighed for at udvide skolen, så der kan etableres egnede klasselokaler til alle klasser, ordentlige SFO-lokaler, mere klub plads og ikke mindst mere udendørs plads.   

Vi er optaget af det gode børneliv for både dagtilbudsbørn og skolebørn. Vi ønsker langsigtede og bæredygtige løsninger, der ikke forværrer problemet med pladsmangel på Virum skole.  Og vi ønsker, at der er plads og ordentlige forhold for dagtilbudsbørnene, når de om få år skal i skole.  Derfor har vi også sendt en række forslag til alternative løsninger til Kommunalbestyrelsen.   

Hjælp os med at råbe politikerne op og skriv under 

Børnene skal selvfølgelig ikke betale for, at kommunen og politikerne ikke har udvist rettidig omhu. Det er tid til langsigtede og holdbare løsninger.   


Foreningen: Mod Institution på Virum skole    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Foreningen: Mod Institution på Virum skole tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...