Mod nedrivningen af de bevaringsværdige bygninger på SiloØen, Odense

 

Vi ønsker, at vores politikere laver lokalplan og høring for SiloØen, så Odense havn ikke uigenkaldeligt mister sine stærkeste industrielle spor, sin særegenhed, sit historiske udtryk, sin sjæl og identitet. Byg byen men bevar Odense.  

 

 

Bilag 1, Odense Bys Museer ved Kulturarvchef og Ph.D Jens Toftegaard:


 

"Bygningerne (...) hører til havnens mest interessante historiske bygninger. De er ikoniske (...). De er ankerpunkter i havnens historiske struktur."

...

 

"[På SiloØen] er den autentiske havnestemning mest fortættet. Flere danske og fynske byer med en stolt havnehistorie har i de senere år i hast ryddet havneområderne for historiske bygninger og erstattet dem med atmosfæreforladt nybyggeri. Den fejl bør Odense ikke begå."

...

 

"Da museet gennemførte den landsdækkende undersøgelse af Industrisamfundets havne for Slots- og Kulturstyrelsen blev [SiloØen] vurderet som”et af de bedst bevarede udsagn om den industrielle havns udvikling i Danmark.” Siloøen rummer altså havnehistorie ikke bare af lokal, men af national betydning."

...

 

Bilag 2, Borgerklumme, bragt i avisen, som begrunder en kritik af nedrivningen og formulerer en alternativ vision for SiloØen: 


 

"... Om bygningerne bliver lagt i grus eller bevares må ikke foregå pludseligt i et folkeligt uopmærksomt øjeblik. Om bygningerne bliver lagt i grus eller bevares må og skal være en demokratisk beslutning af den grund, at det drejer sig om fælles kulturarv. Derfor opråb om stillingtagen, så øjeblikket ikke forpasses, og murene falder uden vores vidende ..."

 

SiloØen.jpg32937234_10214040549500520_4039626834508251136_n.jpg

 

 

 

Mira Erik, Silas Eriksen    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Mira Erik, Silas Eriksen tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...