Imod maskeringsforbud i Danmark

Regeringen vil indføre en udvidelse af maskeringsforbudet i Danmark så det er forbudt at dække sit ansigt til.

I øjeblikket er det ulovligt at tildække ansigtet til demonstrationer af sikkerhedsmæssige hensyn I straffelovens paragraf 134 står der, at det kan straffes 'i forbindelse med møder, forsamlinger, optog eller lignende på et offentligt sted'.https://www.foxylex.dk/straffeloven/paragraf/134b/

Regeringen vil nu udvide forbudet så man ikke må dække sit ansigt til i det offentlige rum, heller ikke på vej fra hjemmet til Brugsen.

Hvis du er uenig i at det er statens opgave at vurdere hvad borgerne må og ikke må gå i,
eller hvis du er uenig i at det er okay at lave en lov der dækker hele befolkningen i et forsøg på at ramme en minoritetsgruppe, fordi det ville være grundlovsstridigt at gå direkte mod minoritetesgruppen, så kan du udtrykke din uenighed her.

S, V og LA stemmer kun for lovforslaget på grund af en formodning om at der er et flertal for maskeringsforbud i befolkningen. Hvis det viser sig at der ikke er et flertal, vil de trække deres stemme tilbage, og der vil ikke være flertal for loven. Derfor kan denne underskriftsindsamling have en reel indflydelse og ændre kursen samfundet går i. Sammen kan vi vise politikkerne at de vrede stemmer i kommentarfeltet på facebook ikke repræsenterer den brede befolkning.
Husk at bekræfte din underskrift ved at klikke på et link der bliver sendt til din email.


I Østrig blev d. 1. oktober ulovligt at bære hue og halsterklæde med mindre der er koldt. Straffen er 1100 kr i bøde og krav fra politiet om at tage det af.

http://politiken.dk/debat/art6139356/Det-er-forbudt-at-g%C3%A5-med-burka-men-du-m%C3%A5-stadig-g%C3%A5-med-hat-i-%C3%98strig

At bestemme hvad man vil have på er en fuldstændig fundamental ret i et frit samfund, og netop der hvor vi adskiller os fra totalitære stater som Afghanistan, hvor borgerne ikke har et frit valg til at vælge sin påklædning. Det er imod fuldstændigt fundamentale rettigheder i et demokratisk samfund at regeringen skal vurdere hvor vidt det er koldt nok til at man må have halsterklæde på, og hvor mange procentdele af ansigtet det må dække. Dertil er det fuldstændig umuligt at håndhæve, og giver kæmpe mulighed for at politiet kan straffe borgere på basis af skøn og gå efter bestemte befolkningsgrupper. At fjerne danskernes frie valg lader os komme et skridt tættere på de samfund regeringen giver udtryk for at vi skal distancere os fra.

Forbudet begrundes med at det vil hjælpe kvinder der tvinges til at dække deres ansigt. At tvinge mennesker til at påføre en beklædning er allerede ulovligt
Straffelovens §260 stk. 3 lyder: ”Tvinges nogen til at bære en beklædningsgenstand, der skjuler vedkommendes ansigt, kan straffen stige til fængsel indtil 4 år.”

At forbyde en beklædningsgenstand fjerner ikke tvang, det fjerner det frie valg. Man kan ikke fjerne tvang med tvang. Om det er en partner eller en regering der dikterer din påklædning, begge dele er kontrol af individet og intet af det giver dig et valg. Det fjerner ikke undertrykkelse - tværimod.

Forbudet begrundes også med at man skal kunne se hinanden, ellers kan vi ikke forholde os til hinanden og sammenhængskraften i samfundet forsvinder.
På trods af det er der på intet tidspunkt blevet nævnt et forbud mod at dække øjnene til som man for eksempel med solbriller. Det vigtige for at opbygge tillid, i følge regeringen, er altså ikke at vise ansigtet, men munden og næsen.

Der er mange der har det ligesom dig.