Hvis Matin sendes tilbage til Afghanistan kan det koste ham livet

Der er brug for alle de underskrifter, det er muligt at få. Du kan skrive under her.

Hvor meget koster det at tro? Hvis Matin bliver sendt tilbage til Afghanistan kan det koste ham livet.

 Matin_og_Stella.jpg

Matin Nasery er måske bare endnu et udenlandsk klingende navn, men for mig, er han en kristen bror i troen på Jesus Kristus. I tre måneder stod han hver mandag ved min side og oversatte loyalt og omhyggeligt bibelundervisningen i Allerød Menighedshus fra dansk til farsi.

En søndag sidst i november 2016 ringede han til mig og sagde: ”Jeg kan desværre ikke komme og oversætte i morgen. Jeg er blevet sat i fængsel i Ellebæk, fordi de vil sende mig tilbage til Afghanistan.”

Og status for Matin lige nu er:          

At han er udvist af Danmark og skal sendes tilbage til Afghanistan om få dage - et land, som i følge eksperter (UNHCR, og andre menneskerettighedsorganisationer), ikke er i stand til at garantere for hans sikkerhed.      

At han er døbt og dermed konverteret til kristendommen og derfor risikerer forfølgelse eller det, der er værre i Afghanistan.         

At de danske myndigheder ikke tror på ægtheden af Matins tro og konvertering og dermed afviser alle udtalelser fra kirkepersoner herom.  

Jeg har selv bedt i Jesu navn sammen med Matin, både på tomandshånd og i fællesskabet – en fortrolig handling, som man ikke bare kan snyde sig igennem.

Jeg har selv sunget lovsange sammen med Matin og set og hørt glæden over Jesus i ham – en spontan handling, som man ikke snyder sig til.

Jeg har selv hørt ham udlægge bibelen med visdom og inderlighed – en opbyggende handling, som man ikke snyder sig til.

Jeg kan ikke bare forholde mig passiv og se på, at vi fra Danmark sender Matin tilbage til et land, hvor han pga. af sin tro er i alvorlig fare. Jeg kan simpelthen ikke være ligeglad.

Jeg spørger mig selv, om det virkelig kan være rigtigt, at vi som danskere simpelthen ikke ænser og forstår hvad tro er. At vi i vores demokratiske system ikke tillægger en dyb tro på kærlighedens Gud nogen som helst betydning. At vi faktisk ikke kan forestille os og begribe, at troen kan koste et menneske selve livet.

Matin_og_Lars.jpg


Stella Skov Meldgaard    Kontakt forfatteren af dette andragende