Gratis HPV-Vaccine til ALLE

Som Danmark er lige nu skal man for det første være pige/kvinde og have en bestemt alder for at kunne modtage HPV-Vaccinen. Det er simpelthen for dårligt ! drenge der ikke har sex med piger bliver dermed IKKE indirekte beskyttet.

HPV er navnet på et virus (Humant Papillovirus), som smitter via seksuelt samvær. HPV består af over 150 virustyper, hvoraf nogle overføres ved seksuel kontakt - samleje eller slimhinde-mod-slimhinde-kontakt.

Mindst 15 af disse virus kan give celleforandringer, der i nogle tilfælde kan føre til kræftformer som livmoderhalskræft. To typer kan give kønsvorter (kondylomer),Mange er smittede uden at de udvikler kræft.

HPV er så udbredt, at flertallet af alle seksuelt aktive kvinder og mænd på ét eller andet tidspunkt får en HPV- infektion. Man bliver oftest smittet i årene lige efter den seksuelle debut, og får typisk en infektion med flere HPV-typer.

HPV-virus lever inde i kroppens celler, hvor de kan formere sig eller blot hvile i en periode. Når virus formerer sig, frigives der nye HPV-partikler, og så kan man smitte andre med virusset.

 

HPV type 16 og 18 forårsager mindst 70% af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

HPV-typerne 6 og 11 er årsag til mere end 90% af alle kønsvorter (kondylomer)

HPV smitter ikke kun ved samleje, men også ved hud mod hud kontakt omkring kønsorganerne. Man er derfor ikke fuldstændigt beskyttet, selv om man bruger kondom

Det er bedst at blive vaccineret, inden man er sexuelt aktiv. Men det er aldrig for sent at vaccinere mod (nye) angreb af HPV. Selvom man har været seksuelt aktiv, er man ikke nødvendigvis blevet smittet med virusset, og derfor kan man have gavn af vaccinen fremadrettet. Jo ældre man er, jo større er risikoen dog for, at man allerede er blevet smittet med de typer HPV, som vaccinen beskytter imod


Drengene skal også beskyttes imod kræft i anus og penis samt visse former for kræft i mund og svælg. 

Lige nu bruger staten ca 58 MILIONER kroner årligt alene på kønsvortebehandling - så der er en hel del af hvor pengene skal findes.

Til dem der tænker bivirkninger, ja det er der, det er der ved alle vacciner - men folket har ret til selv at vælge.