DTF: Match tiebreak i 3. sæt

Quoted post


Gæst

#2 Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

2012-11-16 18:26

#1: KJ - Drop Match Tiebreak og No Add.

Kære tennisfolk

Jeg tror det bliver fantastisk for dansk holdtennis med de nye regler.

- flere piger får lov at spille på en klubs førstehold, både som junior såvel som senior (= bedre fastholdelse)

- kortere holdkampe vil betyde at flere også vil prioritere holdkampe når de bliver ældre og får en mere travl hverdag med job og familie

- mulighed for at spille på hverdage som følge af de kortere kampe (= weekender fri)

Jeg må være en af de spillere i dansk tennis, der har spillet flest holdkampe i Danmark nogensinde. Jeg har desuden spillet holdkampe i Tyskland og Sverige i mere end 10 år, hvor man spiller med rene herre- og damehold.

Jeg har meldt fra til max. fem holdkampe i mit liv pga. af andre prioriteringer (ikke medtaget sygdom, skader og graviditet). Til gengæld har rigtig mange af mine klubkammerater samt spillere fra andre klubber i landet meldt afbud til holdkampe pga. fest aftenen inden, familiefødselsdag, bryllup osv. Jeg tror, at med de nye regler vil vi se langt færre afbud til holdkampe.

Jeg er overbevist om at denne ændring (både med en opdeling OG med matchtiebreak) vil være godt for dansk tennis på sigt. Hvis man ikke kan vinde den afgørende matchtiebreak er man på dagen heller ikke den bedste spiller. Desuden kan man jo bare vinde i to sæt (hvis man mener, man er bedst).

Håber I vil tænke jer om en ekstra gang.

Desuden kan jeg se, at nogle af dem, der har "skrevet under", aldrig har spillet en holdkamp i Danmark.

Mange hilsner

Karina

Svar

Gæst 2

#4 Re: Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

2012-11-18 09:32:18

#2: - Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

Kære Karina desværre kommer det nok ikke til at se så godt ud som du nævner:

 

1: hvad hvis klubben ikke har flere piger med kapasitet?-- lur mig der bliver købt flere spillere fra udlandet til holdkampene! hvilket ikke udvikler vores egne.

2: hverdagsaftener er absolut ikke en fordel da baner der er lejet ud til meget sent og man vil tage baner fra daglige træning!

3: synes din holdning med at man SKAL være holdkamp spiller er upassende!!

Katrine Christensen

#5 Re: Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

2012-11-18 21:37:32

#2: - Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

Hej Karina,

Først vil jeg gerne sige tak, fordi du har taget dig tid til at nedskrive dine tanker omkring DTF's nye regler. Det åbner jo debatten - som er målet med denne underskriftsindsamling, samt den for "Rene dame- og herrehold".

Jeg er ligesom dig selv, en spiller, som har spillet alle de holdkampe, som jeg kan komme i nærheden af. De seneste 12 år, har jeg meldt afbud til en enkelt kamp grundet min egen konfirmation - ellers har jeg spillet hver weekend.  Derudover har jeg spillet collegetennis i USA, netop på et rent damehold.

Jeg ville da ønske, at alle dine betragtninger og håb for de nye regler ville kunne gå i opfyldelse. Det tror jeg desværre ikke. Jeg tror ikke på, at de nye regler vil ændre på antallet af afbud. Mange klubber har solgt alle deres banetime fra kl.14-23, hvilket vil gøre det svært for mange klubber, at kunne forsvare overfor deres medlemmer at spille kampene i hverdagene. Derfor vil størstedelen af kampene forsat blive spillet i weekenden. Jeg tror ydermere, at færre ville prioritere, at dukke op til en holdkamp for at spille max 2 sæt og 10 point. Hvorfor droppe sine fredagsplaner for det?

Jeg tror nærmere, at det handler om kultur ude i klubberne, og hvilken holdånd der er. I min klub har det stor præstige at spille fleste mulige kampe for sit hold, hvilket er med til, at vi sjældent får afbud med andre begrundelser end skader eller bryllup og begravelser, hvilket alle må siges at være "lovlige" undskyldninger.

Jeg kan sagtens se, at der er positive sider ved en opdeling af damer og herre. Dog mener jeg ikke, at DTFs ræsonnement samt indførelse af "projektet" er gennemarbejdet eller fornuftig. Der bliver argumenteret for, at det er for at styrke dametennis, dog er størstedelen af dem, som er fortaler for en opdeling af hankøn, da der mangler kvinder/piger i deres klubber af samme styrke, som de har på herresiden.

Andet ræsonnement er, at der I u12 og u14 årgangene er en ligefordeling mellem piger og drenge, men at der netop mangler piger/damer i de ældre årgange samt på seniorsiden. Det virker ulogisk for mig, at man vil medføre en ændring på seniorsiden, når man netop har konstaret, at der mangler damer I disse årgange.

Jeg frygter meget, at mange damer, som ikke spiller på dit niveau, men netop er en del af Tennisdanmarks bredde bliver tabt, da deres nuværende klubber ikke har nok piger til at kunne stille hold. Ens alternativ er så at flytte klub eller at klubben skal ud og købe sig til ekstra spillere. Ingen af disse muligheder finder jeg særligt tiltrækkende.

Jeg tror ydermere, at det potentielt kan have en stor slagside for det sociale liv ude i klubberne. Et socialt liv, som er utroligt vigtigt for os, som ikke semi-professionelle eller har været det. Fra mine egne erfaringer, som træner og aktiv gennem det meste af mit liv, har det sociale spillet en stor rolle til, hvorfor jeg stadig træner 3 gange om ugen og spiller holdkampe. Det ved jeg også gør sig gældende for mange andre piger.

En opdeling vil derfor måske være rigtig rent udviklingsmæssigt for eliteklubberne i Danmark, men at indføre det på tværs af rækkerne, tror jeg ikke er den rigtige løsning.

Derudover bemærker du, at der er mange, som har skrevet under, som ikke har spillet en holdkamp i Danmark. Jeg genkender dog flere af navne, som holdkampsspillere, dog i lavere rækker eller som aktive tennisforældre, som ved, hvad det har betydet lige netop for deres barn, at spille på et mixet hold. Og vi har vel alle ret til vores individuelle mening?

 

Mange hilsner

 

Katrine

Christian Camradt

#7 Re: Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

2012-11-19 10:50:31

#2: - Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

Hej alle.

Mine betragtninger er udfra at have været trænet i eliteklubber der vil vinde hold DM og breddeklubber der ikke går efter medaljer ved hold DM.

For klubber fra 2. division og ned spiller damerne for det sociale de har opbygget med herrene. Det er en helt anden kultur i disse klubber hvor det at hygge sig med vennerne betyder mere end selve resultatet.

Der er rigtig mange klubber i divisionerne, Dragør, Nørreagersminde, Vanløse, Roskilde, Greve, KFUM og jeg har sikkert glemt en masse hvor damerne er mellem 25-35 år. Disse damer hygger sig med tennis og finder det fedt at spille de holdkampe der nu engang er. Jeg forstår slet ikke argumentet med at det er fedt for disse damer at spille rene damehold? Ovennævnte klubber har ofte to damer der spiller holdkampe. Er det så meningen at de to damer skal spille med 14 åriger piger? Hvis ja, er det jo ikke svært at se hvad der vil ske med de ældre damer.

Så kan man mene at det er trænernes ansvar at motivere damerne til at spille. Ja, det er det, men når der er andre ting der er vigtigere i livet, får man ikke damerne til at bruge tid på at spille med nogle de ikke har relationer til.

Ja, så er det sandt at damerne i dag møder piger. Men her betyder det ikke det samme da de er sammen med herrene. Det er klart det ikke betyder det store for de store eliteklubber der har masser af piger/damer. Men for klubber der kun har to damer er det en katastrofe.

Hvis to damer fra ovennævnte klubber vil spille skal de skifte klub. Det sker selvfølgelig allerede nu. Men nu skifter man pga. god træning eller fordi man kender nogle i den pågældende klub. Skal man skifte nu er det pga. holdkampe, og det vil da være tungt for klubber at miste medlemmer pga. af dette.

Argumentet med at det tager kortere tid køber jeg. Men come on, vi elsker tennis og spiller det pga. mange forskellige ting. Har man ikke tid, skal man finde på noget andet. Det svare jo til at golf beslutter at man kun spiller 9 huller istedet for 18, fordi det tager for lang tid.

Ja, den bedste kan bare vinde i to sæt så er der ikke mere at diskutere. Men Karina, som træner er du vel interesseret i at dine spillere er i god form? Spilleren der ikke lige har et vinderslag men kan løbe solen sort har vel også en værdi? Det bliver efter min opfattelse for tilfældigt, "men det er klart når man ikke har tid til at spille er det god ny regl"!!!!!

Vi bliver aldrig enige og det er fair nok. Men det er ærgerligt at der efter min opfattelse er taget mere hensyn til eliten end bredden. Vil man gerne sælge elitedivisionen til TV, så begynd der, det er den række der er trækplaster og som medierne interesserer sig for. Men alle os andre der har andre værdier for holdkampe er trods alt i flertal i divisionerne og derfor er det mig ubegribeligt at dette bliver påtvunget alle divisioner på baggrund af en indstilling fra et udvalg der i bund og grund er eliteorienteret.

Der er i hvert fald ikke tænkt på 3. divison vest hvor jeg gerne vil se Aars, Give og Midtjylland 2 stille med 3 damer.

Beklager det lange indlæg, og som Katrine skriver er der nu debat. Men reglen er jo besluttet så man får jo sikkert ikke det store ud af dette.

Camradt.