Igangsæt forsøg med Ubetinget Basis Indkomst

Quoted post


Gæst

#3

2016-02-15 12:06

Fordi jeg i ti år har kæmpet for min søn, der er en intelligent autist, men ikke kan klare et job. Han har i al den tid levet af kontanthjælp og har endnu ikke fået tildelt førtidspension. Til gengæld er han blevet meget hårdhændet behandlet i sin lange resultatløse jobsøgning, så han nu har været i psykiatrisk behandling på grund af voldsom stress i halvandet år, og endnu ikke er faldet til ro. Det har påvirket hele vores familie, at han har det så dårligt, og at sagsbehandlingen er så langsommelig. Han er snart 40 år, hvornår kan han få lov at leve et ordentligt liv uden det offentliges krav om, at han skal være til rådighed for arbejdsmarkedet. I al den tid, han har søgt job, har han kun været i et job med jobtilskud, som ikke gik godt, fordi man ved så uendelig lidt om autisme i Danmark. Han søgte udredning hos Specialisterne i Ballerup, men blev afvist i to omgange af jobcentret, uden at de kunne anvise et andet forløb til ham. Først ved vores pres, gik kommunen med til det, men det lykkedes ikke at finde et job til ham. Alligevel syntes jobkonsulenten, at han skulle beskylde vores søn for at være for passiv i sin jobsøgning og at både hans støtteperson og lejlighed skulle tages fra ham. Så brød han sammen!

Svar


Gæst

#6 Re:

2016-02-23 05:44:34

#3: -  

 Åh, hvor er jeg ked af det på jeres vegne. 

Susanne Lautrop

#10 Re:

2016-02-25 10:15:14

#3: -  

 Det er lige præcis i en så presset og uanstændig situation som du gennemlever ved siden af din søn at Basis indkomst er et must. Dte ville sætte din søn fri, give ham fred til at finde sig selv - og så når tiden er inde begynde at opsøge meningsfuldt indhold i sit liv. Indhold der passer til den situation din søn er i.

Jeg ønsker det bedste for jer - og tænker I må gøre alt hvad I kan, for at få de kommunale sagsbehandlere til at slippe taget - måske ved selv at foreslå en løsning i forhold til beskæftigelse eller uddannelse som passer i omfang og niveau.

Go energi til jer.

Bedste hilsner 

Susanne

Hitokiri_2000

#22 Re:

2016-03-16 17:57:27

#3: -  

 Det er så bare IKKE i orden at behandle mennesker på en så nedværdigende måde. Jeg hader uretfærdighed og det er lige meget hvem det går ud over. syg eller rask ALLE skal behandles med værdighed og respekt af magthaverne

Ursula Pedersen

#42 Re:

2016-05-27 09:24:52

#3: -  uden at vide hvor gammel din søn er, tænker jeg, at der kan ske meget for ham endnu: I et system, der ser hans forsørgelse som basisrettighed. Ikke sorteret fra, som med en pension - men som en basisinkomst, der skaber en sikkerhed i hverdagen. Når den er der, er jeg sikker på, at han nok skal komme til at tilføre samfundet de kræfter som han har. Måske bare nogle timer om måneden  -  men måske også i en virksomhed, der har jobs til intelligente autister. For de findes - for din søn har nogle kvaliteter i at klare fordybelse og gentagelser som få. ..... Men først skal der være ro på hans situation - og så skal der være virksomheder, der har overskud til at tænke i de her human ressource baner.

Det kunne Danmark også blive forgangsland for, hvis vi havde en basisindkomst.