Bevar Museum Ovartaci!

Quoted post


Gæst

#22 Re:

2015-05-05 07:27

#1: -  

 Nemlig! + Det er ægte Aarhus historie. Museet skulle tvært i mod frem i lyset. Tror der er mange der ikke ved det er der.

Jeg har læst et sted at han var anerkendt i kunstnerkredse og er blevet tilbudt at udstille sammen med dem i Paris. Han takkede nej fordi han ikke kunne undvære Aarhus.

Men det er måske ikke fint nok, fordi han var psykisk syg?

Det var Van Gogh også!

Svar

Psykiateren

#210 Re: Re:

2015-05-20 14:04:39

#22: - Re:  

Hej

Ja det er rigtigt. Asger Jorn og franskmanden Dubuffet inviterede Overtaci til at udstille sine værker i Paris. Asger Jorn skal have sagt til Overtaci, at han ville blive millionær, hvis han udstillede i Paris. Overtaci afslog tilbudet, som du rigtigt nævner. Det var nok mere trygt for ham at være (tvangs)indlagt på Risskov.

Der er skrevet flere (rigt illustrerede) bøger om Overtaci, som kan købes ret billigt på museet. Kan anbefales.

Overtossens liv og kunst er en fantastisk og enestående Århus- og psykiatri historie. Det er trist, at vi i stigende grad bliver belemret med primitive og ureflekterende politikere, som tilsyneladende ikke mener, at kunst og historie er særlig vigtigt, men ok ---- vi har jo selv valgt de tåbelige politikere, der blot melder "hus forbi" (?) De er nok ikke klar over hvor meget klogere man kan blive af historien og kunsten. Bl.a i forhold til ikke at gentage fejl.

Regionsrådets argumentation går vist hovedsageligt på, at det ikke er regionens opgave at drive museum. Jamen hvis opgave er det så ? Så må det vel være statens opgave (?). Ku' regionspolitikerne så ikke lige tale med deres partikammerater på Christiansborg om at finde en løsning ? Eller mener regionspolitikerne virkelig, at de slet ikke har noget ansvar i forhold til lukning af Overtaci museet ? Når man har ansvaret for drift af psykiatrien har man vel også ansvaret for psykiatriens historie, som alle bør lære af.

 

Med venlig hilsen

Jørn Sørensen, speciallæge i psykiatri