Stop lukningen af Kapelvej 44

Quoted post


Gæst

#8

2014-04-19 14:46

Det er hvad der sker, når man udpeger en DF'er til kulturborgmester.

Svar


Gæst

#9 Re:

2014-04-19 15:25:31

#8: -

Kultur- og fritidsudvalget skal på torsdag d.24 april 2.behandle et forslag om, at lukke Støberiets  anneks på Kapelvej 44 pr. 1.januar 2015. Også Enhedslisten vil stemme for en lukning.  Jeg er sikker på, at det vil blive vedtaget.  Huset rummer et køkken, som er fremstiller mad til Blågårdens  populære folkekøkken i Korsgadehallen hver tirsdag. Folkekøkkenet er et fantastik vigtigt projekt for Indre Nørrebro, som samler alle lokale naboer. Kapelvej rummer også 3 lydstudier: Firehause, Raske Penge og  Kommunal Dubplate Service. Hver aften er der på Kapelvej undervisning i dans og gymnastik.  Hver Lørdag er der workshops for børn og om søndagen fyldes huset med sambadans, trommer af en sambaskole.

Københavns Ejendomme, som ejer bygningerne, har beregnet, at det vil koste 11 millioner, at istandsætte de slidte og misligholdte bygninger. Det er mange penge for en forvaltning, som skal spare 60 millioner i løbet af de næste 4 år.

I forslaget er der afsat 1.3 millioner, som udvalget mener er nok til følgende (citat):"Der er en række foreninger, som har brugt  stedet i mange år, som vil skulle have hjælp til at finde nye egnede lokaler. Desuden vil folkekøkkenet skulle genetableres et andet sted i nærområdet, evt. i Folkets Hus, hvor der allerede findes et industrikøkken, eller ved nyetablering af industrikøkken i Korsgadehallen. Musikstudierne skal ligeledes finde et nyt sted at etableres".

Jeg vil opfordre til, at der bliver indkaldt til et stormøde om Kapelvejs fremtid inden udvalgsmødet på torsdag.