DTF: Match tiebreak i 3. sæt

KJ

/ #6

2012-11-18 22:44

Jeg synes det er et godt og spændende initiativ med forandringer i holdturneringen. DTF kan jo evaluere på det efter et år eller to. Lige som man gjorde det for ti år siden, hvor man forsøgte med kryds-kampe af ét sæt.......hvilket dog ikke var en succes.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om tilvænning. Men med hensyn til match tiebreak i evt. 3. sæt i singlerne kunne man jo lade det ske NÅR en holdkamp er afgjort.

Umiddelbart har match tiebreak en større del af hel end retfærdighed, i forhold til at den undertippede vil have langt svære ved at vinde en kamp mod favoritten i 3 normale sæt. Med match tiebreak skal den svageste "kun" vinde et enkelt sæt for at forøge sine chancer gevaldigt for endelig sejr. Fordelen udviklingsmæssigt set ved match tiebreak i stedet for et 3. sæt er, at den stærkeste spiller er tvunget til at være 100% fokuseret og klar fra start, og ikke kan tillade sig at "bade" den hjem i 3 sæt ;-) Fordelen er også stor for de "gamle" drenge eller fysisk underlegne spillere, da man kan nøjes med at bruge energi på eller/og spille godt i ét sæt og en match tiebreak. Svært at vurdere. Men lad os se hvordan det kommer til at gå, og så evaluere efter en udendørs og indendørs sæson.

Rent socialt og interessemæssigt vil det blive fedt, hvis DTF placerer holdkampene ét sted, med fire hold og kampe både lørdag og søndag. I hvert fald i udendørssæsonen, hvor der er banekapacitet til det, og underlaget ikke er forskelligt fra klub til klub som indendørs. Der skabes speciel stemning, og som til Elite Divisionens nuværende Slutspil, vil der være sjovere og mere fokuseret indstilling og interesse i ugerne op til. Har forbundet overvejet det setup? ;-)

Best
KJ (Kenneth Jessen