DTF: Match tiebreak i 3. sæt

Katrine Christensen

/ #5 Re: Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

2012-11-18 21:37

#2: - Re: Drop Match Tiebreak og No Add.

Hej Karina,

Først vil jeg gerne sige tak, fordi du har taget dig tid til at nedskrive dine tanker omkring DTF's nye regler. Det åbner jo debatten - som er målet med denne underskriftsindsamling, samt den for "Rene dame- og herrehold".

Jeg er ligesom dig selv, en spiller, som har spillet alle de holdkampe, som jeg kan komme i nærheden af. De seneste 12 år, har jeg meldt afbud til en enkelt kamp grundet min egen konfirmation - ellers har jeg spillet hver weekend.  Derudover har jeg spillet collegetennis i USA, netop på et rent damehold.

Jeg ville da ønske, at alle dine betragtninger og håb for de nye regler ville kunne gå i opfyldelse. Det tror jeg desværre ikke. Jeg tror ikke på, at de nye regler vil ændre på antallet af afbud. Mange klubber har solgt alle deres banetime fra kl.14-23, hvilket vil gøre det svært for mange klubber, at kunne forsvare overfor deres medlemmer at spille kampene i hverdagene. Derfor vil størstedelen af kampene forsat blive spillet i weekenden. Jeg tror ydermere, at færre ville prioritere, at dukke op til en holdkamp for at spille max 2 sæt og 10 point. Hvorfor droppe sine fredagsplaner for det?

Jeg tror nærmere, at det handler om kultur ude i klubberne, og hvilken holdånd der er. I min klub har det stor præstige at spille fleste mulige kampe for sit hold, hvilket er med til, at vi sjældent får afbud med andre begrundelser end skader eller bryllup og begravelser, hvilket alle må siges at være "lovlige" undskyldninger.

Jeg kan sagtens se, at der er positive sider ved en opdeling af damer og herre. Dog mener jeg ikke, at DTFs ræsonnement samt indførelse af "projektet" er gennemarbejdet eller fornuftig. Der bliver argumenteret for, at det er for at styrke dametennis, dog er størstedelen af dem, som er fortaler for en opdeling af hankøn, da der mangler kvinder/piger i deres klubber af samme styrke, som de har på herresiden.

Andet ræsonnement er, at der I u12 og u14 årgangene er en ligefordeling mellem piger og drenge, men at der netop mangler piger/damer i de ældre årgange samt på seniorsiden. Det virker ulogisk for mig, at man vil medføre en ændring på seniorsiden, når man netop har konstaret, at der mangler damer I disse årgange.

Jeg frygter meget, at mange damer, som ikke spiller på dit niveau, men netop er en del af Tennisdanmarks bredde bliver tabt, da deres nuværende klubber ikke har nok piger til at kunne stille hold. Ens alternativ er så at flytte klub eller at klubben skal ud og købe sig til ekstra spillere. Ingen af disse muligheder finder jeg særligt tiltrækkende.

Jeg tror ydermere, at det potentielt kan have en stor slagside for det sociale liv ude i klubberne. Et socialt liv, som er utroligt vigtigt for os, som ikke semi-professionelle eller har været det. Fra mine egne erfaringer, som træner og aktiv gennem det meste af mit liv, har det sociale spillet en stor rolle til, hvorfor jeg stadig træner 3 gange om ugen og spiller holdkampe. Det ved jeg også gør sig gældende for mange andre piger.

En opdeling vil derfor måske være rigtig rent udviklingsmæssigt for eliteklubberne i Danmark, men at indføre det på tværs af rækkerne, tror jeg ikke er den rigtige løsning.

Derudover bemærker du, at der er mange, som har skrevet under, som ikke har spillet en holdkamp i Danmark. Jeg genkender dog flere af navne, som holdkampsspillere, dog i lavere rækker eller som aktive tennisforældre, som ved, hvad det har betydet lige netop for deres barn, at spille på et mixet hold. Og vi har vel alle ret til vores individuelle mening?

 

Mange hilsner

 

Katrine