Sikker skolevej Brabrand

Torben

/ #6 Vanvidsbillist også på Hovedgaden i Brabrand

2012-10-10 21:23

Onsdag d. 10 oktober lige efter at have afleveret den mindste på Engdalskolen kører jeg fra Søparkvej ud på Hovedgaden. Her blive jeg overhalet og overrumplet af en hvid Audi med over 100 km/t, ræsende over fodgængerovergang og forbi skoleområdet i en støvsky. Fodgængere og cyklister stod måbende og chokerede tilbage. Heldigvis var det to minutter efter skolestart, men det var jo blot et tilfælde.

Bilisten, der sikkert brugte Hovedgaden som genvej indenom køen på Silkeborgvej, nåede kun til den vestlige ende af Hovedgaden, hvor der jo også var kø.
Da jeg stiger ud for at give den yngre mandlige bilist et tiltrængt møgfald, bliver jeg blot mødt af en låst dør og en provokerende fuckfinger. Herefter kom det ikke som den store overraskelse at manden kører uden om køen og forsvinder med skrigende dæk på Silkeborgvej.
Et barn på Hovedgaden ville denne morgen være i livsfare.

Med den voksende trafikmængde på Silkeborgvej, også fremover når Edwin Rahrs vej trafikdæmpes, vil betyde øget trafik der smutter indenom Hovedgaden. Som Susanne nævner bør Hovedgaden generelt og krydset ved Langdalsvej i særdeleshed trafikdæmpes med bump eller tilsvarende. Vejen er for lokaltraffik og er en af Engdalskolens primære skoleveje. Gennemgående og uvedkommende traffik skal begrænses, fartbegrænsninger hjælper intet når bilister vil ofre liv på at spare et ar minutter.

Torben