Ikke i vores navn - en protest mod den førte flygtningepolitik

Holger Danske

/ #17 Hvordan ser Dansk Politik ud efter næste valg?

2016-01-24 18:55

 

I denne uge viste en måling, at flygtninge- og indvandrerpolitikken er det vigtigste emne for de svenske vælgere overhovedet. Derfor har Moderaternes forslag også fået stor opmærksomhed. Karl Loxbo, der er lektor i statskundskab ved Linnéuniversitet i Växjö, mener, at partiernes tilnærmelser til Sverigedemokraterne kommer alt for sent.

»I manges øjne, har »We Are Sthlm«-overgrebene nok bekræftet, at Sverigedemokraterne har haft ret hele tiden. Det, tror jeg, styrker dem. Det her emne (udfordringer med indvandring, red.) er blevet forsømt af mange partier, som ikke har haft nogen løsning på det. De har haft en strategi om at tone debatten ned eller i en vis udstrækning at benægte problemet. Det kan godt være, at de øvrige partier tager del i debatten nu, men de gør det alt for sent, så de fremstår ikke særligt troværdige,« siger han.

Festivalovergrebene har bidraget til en stor omvæltning af svensk politik, mener Loxbo, selv om der skulle en dramatisk sag om overgreb til og et modtagesystem i knæ, før den skete.

»Hvorfor den politiske kultur har set ud, som den har, er meget svært at svare på. Jeg tror, at de svenske politikere har været meget optagede af at blive berømte i udlandet, og at det har spillet en stor rolle, at Sverige har set ud som en moralsk stormagt. Det virker, som om at Sveriges ry ude i verden er kommet først, og så er den faktiske virkeligheden med integrationen kommet i anden række,« siger han.

Hvordan ser svensk politik ud om et halvt år?

»Jeg vil gætte på, at Socialdemokraterne søger mere mod midten og river sig løs fra Miljøpartiet. Det forudsætter en noget mere restriktiv indvandringspolitik end nu. Mit bedste gæt er, at Sverige til sidst vil følge den politik, der bliver ført i Norge og Danmark,« siger Karl Loxbo.

Luk så de grænser nu før det er for sent.

Danmark frit
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook